Predala som tovar v 100 % stave a kupujúca tvrdí, že je zničený. Čo teraz?

beatrice28
14. dec 2012

Predala som jednej pani ohrádku, pýtala sa, či je v dobrom stave, lebo ju chce darovať. Ohrádka bola úplne v super stave, málo sme ju využívali, ale pani tvrdí, že zabalená bola dobre, ale že na 2 miestach je natrhnutá a žiada naspäť polovicu peňazí, čo chápem, ale neviem ako sa postupuje pri takejto situácii. Chápem, že je nahnevaná, ale ja som tiež zarazená, že stratím polovicu peňazi a ohrádka je zničená. Tá pani mi ju chce priniesť napäť, a čo ak bude žiadať všetky peniaze, ako mám postupovať, kto je na vine, kto má pravdu?

zuzana909
14. dec 2012

ahoj,
je to situácia, ktorá sa ťažko bude riešiť, nakoľko veľmi ťažko dokážeš v akom stave bola ohrádka ak si si nespravila poriadnu fotodokumentáciu predávanej ohrádky.
predpokladám, že tovar si predávala cez bazar a nie si podnikateľka, tzn. poškodená pani nemá šancu nijakým spôsobom od teba vymáhať polovicu peňazí späť, musela by len súdnou cestou a to by sa jej z finančného hľadiska neoplatilo.
poslala ti aspoň fotky toho poškodeného miesta? viem, že ohrádku môže zámerne poškodiť aby dostala späť peniaze.
skús sa s ňou dohodnúť na nižšej kompenzácii a nie na 50%, možno bude potom spokojná.
záleží na tebe ako sa rozhodneš, ale v podstate to nemusíš vôbec riešiť, to je riziko toho, ak si niekto kupuje použitú vec.

lea641981
14. dec 2012

nemas ju nafotenu s dietatom ?ak mas ukaz jej ze bola v poriadku 🙂
inak divne ale nic ine mi nenapadlo 😔 mozno ten kaz by ani nebol vidiet ked by si v nej dieta fotila najlepsie by bolo foto z blizka a aktualna s dietatkom 🙂
neviem ti inak poradit ako nabuduce si to ides predat odfot s dietatom tak bude druha strana vediet ze to je aktualna foto a z blizka tak sa aspon poisti 😲

alka221
14. dec 2012

tazko riesitelna situacia, slovo proti slovu 😉 ak si to ozaj poslala v neposkodenom stave, tak uz nato nereaguj, je mozne ze si to kupujuca rozmyslela,sposobila nejaku skodu, aby sa domohla peniazkov, a takto ta povydierala.. 😖 uz ma nic asi neprekvapi na bazari 😕 a asi by som si to tiez ako baby pisu skusila najprv nafotit, a potom by si aspon mala dokaz, s cim ju poslat do r.ci. 😀

xenicka13
14. dec 2012

a mala si balik poisteny?

tigra440
14. dec 2012

pozri si kupujucej hodnotenia ci ich ma dobre alebo zle

ladydianuska
14. dec 2012

Mohlo dojst ku poskodeniu aj pocas prepravy.