Dobrý deň, pred týždňom som predal auto. Pán nechcel ani žiadnu skúšobnú jazdu nič ho nezaujímalo ohľadom auta. Samozrejme že som mu povedal čo na aute za posledné dva roky bolo menené a že je po škodovej udalosti. To všetko som dal do kupno-predajnej zmluvy, auto sme v ten deň prehlásili a všetci sme spokojne išli domov. Po prehlásení mi ešte pan volal že ako super že som mu to auto predal že aká dobrá kúpa. No prešiel týždeň a pan mi volal, ze sa mu pokazilo turbo a že žiada preplatenie ináč odstupuje od zmluvy, podotýkam že zmluvu si ani nezobral horko-ťažko podpísal tú pre mňa. Ako mám postupovať? Nakoľko dva týždne pred predajom auto bolo na kontrole v autorizovanom servise a deň pred predajom som bol ešte u jedného mechanika aby mi potvrdil že auto je naozaj vo veľmi dobrom stave a že tam nič nie je pokazené. Ďakujem za každú radu
Ďakujem za odpoveď, Len ma toto zaskočilo keďže som sa s takýmto niečim stretol prvýkrát, že to chce reklamovať.
Toto auto bolo benzínové a jazdilo čisto iba po meste. Úprimne som si nebol istý čo budem robiť lebo ak by som mu čo i len trochou prispel na opravu o týždeň by to bolo niečo iné a takto by sa to opakovalo. Hlavne že som mu z ceny spustil skoro 2000€.
Ďakujem ešte raz.
Manžel takto kupil auto z Nemecka. Turbo odišlo po týždni … bol nešťastný, ale musel ho dat vymeniť. V jeho prípade ani nebola možnosť obťažovať predošlého vlastníka. Také veci sa stavajú…
@pa3ck15 Never tomu. Toto sú typické šmejďácke triky na netušiacich predajcov áut.
Klasický scenár je: kúpia auto, bez výhrad a hladko. Po pár dňoch sa ohlásia bývalému majiteľovi, že sa pokazilo toto, či tamto a chcú od neho preplatiť opravu. Pritom nič sa nepokazilo. Ak pôvodný majiteľ uhradí, znovu niečo pýtajú, že je to v havarijnom stave, alebo že chcú odstúpiť od kúpy a dostanú späť aj pôvodné peniaze. Oni na tom takto zarábajú. Takže žiadne turbo sa nepokazilo, vykašli sa na neho, nič mu neplať.
Povedz, že auto kúpil v takom stave, v akom bolo a že ty nezodpovedáš za žiadne vady po kúpe. Viac sa s ním nebav. Chvíľu ti bude vyvolávať (kľudne si blokni jeho číslo, lebo sa ti bude vyhrážať právnikom, súdom a pod), keď zistí, že u teba nepochodí, po čase prestane vyvolávať.
To isté sa stalo aj môjmu otcovi. Tiež predal staršie auto a potom mu vyvolávali, že sú brzdy zodraté a spojka nefunguje, aby im to zaplatil. Poučili sme ho a potom mu dali pokoj.
Nenechaj sa zastrašiť, lebo z teba vytiahnu peniaze.
Ďakujem všetkým za odpovede veľmi si to vážim.
@pa3ck15 kokos prispieť na opravu....?....najlepšia manipulácia cez telefofon....bez dôkazov...psychológia.....
@chrobak7 nie nedal som im nič. Lebo mi tvrdil že bol v autorizovanom servise tak som tam zavolal a nikto o ňom nič nevedel, tak som ho s tým konfrontoval a už sa mi neozval. Len by som chcel vedieť či sa dajú niekde takéto podvody nahlásiť lebo budúci majiteľ bude oklamaný s čím nie som stotožnený nakoľko som ani ja jemu nič nezatajil.
@pa3ck15 a čo ak vymenil dobry diel za vadný a teraz chce odstúpiť od zmluvy? Zmluvu podpísal, so všetkým súhlasil. Ja by som už nič neriešila.
Keby si pan kupil nove auto a odpali turbo,nikto by sa s nim nebavil...Auto prebral v poriadku,tak sa nemas coho bat.To nebola skryta vada.Turbo odide,zlym jazdnym stylom.Urcite auto prehnal a odstavil.Po vypnuti motora loziska prestanu mazat
a turbo ti poda ruku.Preto treba po rychlej jazde,nechat auto aspon 2-3 minuty bezat na volnobeh.Pri pracovnych strojoch mas velky vykricnik na displeji s upozornenim a casom,kedy mozes stroj vypnut.Povedz mu,ze na blbost zaruka nexistuje a kludne sa moze stazovat.Drzim palce,posli ho na lamparen...