,poraďte,ako sa rieši situácia,keď niekto chce predat dom/byt a kúpiť novy,ale nevie kedy sa mu podarí nájsť kupca a zároveň nevie,kedy najde vhodnú novú nehnuteľnosť,pričom nie je možnosť iného (dočasného,náhradného) bývania????
My sme to pred rokmi robili cez realitku. Predávali sme byt a kupovali dom, ktorý sme ešte potrebovali dostať do obývateľného stavu. Takže sme potrebovali aj peniaze vopred. Uzavreli sme zmluvu a časť peňazí kupec deponoval v realitke. Keby sme neboli dodržali termín, suma by sa nám krátila. Bolo to na 2 mesiace.
Dobry. Riesim rovnaky problem. Mame hypoteku a chceme zmenit lokalitu z jedneho mesta do ineho. Predajom splatime hypoteku a poziadame o novu na druhy byt. Ale manzel musi dat v praci vypoved a neviem ci nam hypoteku potom schvalia, ked bude vo vypovednej lehote. Ja mam rodicak. Da sa nova hypoteka vyriesit aj teraz, kym mame staru??? Vobec neviem ako to co najlepsie vyriesit.
Chcem sa spytat ,ked to ide cez realitou koľko si oni nechávajú, o koľko pride ? Máte niekto skúsenosť?
@marikamachpal co ja som tak pocula zvacsa okolo 3000
Ja som to riesila tak, ze som predala byt, a byt ktory som chcela kupit bol prazdny, takze som sa dohodla s majitelmi, ze im na cas kym cela ta procedura prebehne, budem platit komercne najomne. Samozrejme, podpisali sme zmluvu, zaplatila som rezervacnu zalohu + sme sa dohodli na bezodkladnom informovani o postupe od mojho hypotekarneho poradcu, cize vedeli v akom je to stave.
Samozrejme, zalezi od situacie.
Aha dakujem😊
@veroniak12 dakujem😊
@anita6666
Ked predavas byt a hladas iny byt a mas potencionalneho kupca tak treba uzavriet dohodu,ze predas im byt ale napr.nechaju ta v nom v lehote 6 mesiacov..
Toto je velke riziko pre kupcov lebo oni ti daju prachy a nemaju byt..je to dovere ci dokazes splnit dohodu..
Toto sa robi len vtedy,ked niekto stavia dom a caka kym sa moze don prestahovat..