Neviete niekto či bola vážne chorá alebo čo sa stalo? Úplne ma to šokovalo. Normálne neverím...taka mladá a vitálna a zrazu zomrela? Hrozne mi to je ľúto....
Bola na dovolenke v Chorvatsku, potapala sa do hlbky. Vraj to ma nejaký suvis, ale ešte to nie je potvrdené
Prasknutá zilka v hlave
Podľa dostupných info na nete bola na freedivingu v Chorvátsku (ponárala sa bez prístroja). Tak bud tu hĺbku nevydržala, alebo dekompresna choroba.... Je to veľmi smutné, že život je taký krehký, človek plný života a zrazu tu nie je.
Pozostalým prajem úprimnú sústrasť!
@bolarazjedna len nepraj uprimnu sustrasť, to je max nevhodné. Uprimna sustrasť sa vyjadruje
@klarissa25 trošku odveci ale - ja nepochopím, ako sa toto už ľudia nemôžu naučiť správne používať.
@klarissa25 počujem prvýkrát a prečo?
Bože... Ja som len čítala, že jej všetci vyjadrujú úprimnú sústrasť, ale nezachytila som prečo. Tak toto je veľká škoda 😔
@xsimonkax
@klarissa25 má pravdu. Dôvod si vygoogli.
Potapala sa bez kyslikovej bomby do velkej hlbky.
@bolarazjedna tak napr ja nie som Slovenka, snáď na to sčasti ospravedlňuje.... Aké odjwdy som v slovenskom kolektíve a niekde niekomu niekto zomrel (napr kolegom v práci) nikdy som žiadneho Slováka nepočula povedať : vyjadrujem úprimnú sústrasť, iba každého : prajem úprimnú sústrasť.
No už budem vedieť, ako je to správne.
Každopádne, je to veľmi smutné, čo sa stalo.
Mňa trochu zmiatol status jej sestry.. akoby to bola samovražda.
@bolarazjedna Ano, vela ludi to hovori nespravne. Ak nie si Slovenka, zapamatas si to podla tohto: sustrast znamena sucit, spoluucast, porozumenie, preto sa vyjadruje. Hovoris cloveku, ze zdielas jeho smutok. Sustrast neznamena akceptacia alebo zmierenie, preto sa nepraje.
@bolarazjedna sústrasť sa nepraje ....
@bolarazjedna
Krátky slovník slovenského jazyka:
sústrasť -i ž. účasť na utrpení iného, ľútosť nad ním: mať, cítiť s. (s trpiacim);
prijmite moju (úprimnú) s. formula vyslovovaná pozostalým pri úmrtí
Takže vo vete "prajem úprimnú sústrasť" človek hovorí niečo v zmysle "prajem ti účasť na utrpení", čo je naozaj veľmi nepekné😅
@ninusqa_25
@denkabemommy už jej to bolo vysvetlené
@ibrunova Veď to, že tiež som čítala status jej sestry a bol taky divný... A zas Diana mala dcéru, neverím, že by ju dobrovoľne opustila, ale ktovie no...
@bolarazjedna hovoris, ze nie si Slovenka, tak si to mozno zle rozumela/pocula, ale nikto nikomu osobne nehovori, ze prajem uprimnu sustrast, hovori sa iba uprimnu sustrast
praje úľavu jej hlave, že bola zranená, no neviem teda..
Odporúčam pozrieť na netflixe dokumenty The deepest breath.. je to o freedivingu, veľmi zaujímavé a dojímavé. Každopádne je mi to ľúto 🥺
Nechcem konspirovat, preto to berte s rezervou, mozno rodina uz to vie. Mohla ukoncit zivot dobrovolne tym, co milovala. Isla pod hladinu, a uz sa nevynorila.
Vraj pri potápaní?