Prečo zomrela Diana Hô Chí?

10. aug 2023

Neviete niekto či bola vážne chorá alebo čo sa stalo? Úplne ma to šokovalo. Normálne neverím...taka mladá a vitálna a zrazu zomrela? Hrozne mi to je ľúto....

tamta
10. aug 2023

Vraj pri potápaní?

klarissa25
10. aug 2023

Bola na dovolenke v Chorvatsku, potapala sa do hlbky. Vraj to ma nejaký suvis, ale ešte to nie je potvrdené

xsimonkax
10. aug 2023

Prasknutá zilka v hlave

bolarazjedna
10. aug 2023

Podľa dostupných info na nete bola na freedivingu v Chorvátsku (ponárala sa bez prístroja). Tak bud tu hĺbku nevydržala, alebo dekompresna choroba.... Je to veľmi smutné, že život je taký krehký, človek plný života a zrazu tu nie je.
Pozostalým prajem úprimnú sústrasť!

klarissa25
10. aug 2023

@bolarazjedna len nepraj uprimnu sustrasť, to je max nevhodné. Uprimna sustrasť sa vyjadruje

kvetinka75
10. aug 2023

@klarissa25 trošku odveci ale - ja nepochopím, ako sa toto už ľudia nemôžu naučiť správne používať.

xsimonkax
10. aug 2023

@klarissa25 počujem prvýkrát a prečo?

autor
10. aug 2023

Bože... Ja som len čítala, že jej všetci vyjadrujú úprimnú sústrasť, ale nezachytila som prečo. Tak toto je veľká škoda 😔

aduskatt
10. aug 2023

@xsimonkax tak priať niekomu sústrasť je trochu morbidné ako by si mu želala nech mu niekto z blízkych umrie...... nehovorí sa prajem, ale vyjadrujem, alebo prijmite sústrasť.

andreakotesova
10. aug 2023

@xsimonkax
@klarissa25 má pravdu. Dôvod si vygoogli.

sasa1310
10. aug 2023

@xsimonkax pretože úprimná sústrasť sa nepraje ale iba vyjadruje. praje sa veľa zdravia a šťastia

lulana79
10. aug 2023

@xsimonkax praje sa vsetko dobre k sviatkom, oslavam... ked sa ludia tesia z niecoho... ale sustrast sa nepraje... sustrast sa vyjadruje, cize vyjadrujes ze s nimi sucitis

xsimonkax
10. aug 2023

@lulana79
@aduskatt ďakujem dobre vedieť. 🙂

akiana
10. aug 2023

Potapala sa bez kyslikovej bomby do velkej hlbky.

mondolina
10. aug 2023

@xsimonkax
lebo vyjadruješ sústrasť, zdieľaš smútok.
nie praješ, praje sa zdravie, šťastie.

bolarazjedna
10. aug 2023

@bolarazjedna tak napr ja nie som Slovenka, snáď na to sčasti ospravedlňuje.... Aké odjwdy som v slovenskom kolektíve a niekde niekomu niekto zomrel (napr kolegom v práci) nikdy som žiadneho Slováka nepočula povedať : vyjadrujem úprimnú sústrasť, iba každého : prajem úprimnú sústrasť.
No už budem vedieť, ako je to správne.
Každopádne, je to veľmi smutné, čo sa stalo.

ibrunova
10. aug 2023

Mňa trochu zmiatol status jej sestry.. akoby to bola samovražda.

akiana
10. aug 2023

@ibrunova Aj ja som si to najskor myslela, ale potom sa zistilo, ze sa bola prave potapat v Chorvatsku.

akiana
10. aug 2023

@bolarazjedna Ano, vela ludi to hovori nespravne. Ak nie si Slovenka, zapamatas si to podla tohto: sustrast znamena sucit, spoluucast, porozumenie, preto sa vyjadruje. Hovoris cloveku, ze zdielas jeho smutok. Sustrast neznamena akceptacia alebo zmierenie, preto sa nepraje.

ninusqa_25
10. aug 2023

@bolarazjedna sústrasť sa nepraje ....

denkabemommy
10. aug 2023

@bolarazjedna
Krátky slovník slovenského jazyka:
sústrasť -i ž. účasť na utrpení iného, ľútosť nad ním: mať, cítiť s. (s trpiacim);
prijmite moju (úprimnú) s. formula vyslovovaná pozostalým pri úmrtí

Takže vo vete "prajem úprimnú sústrasť" človek hovorí niečo v zmysle "prajem ti účasť na utrpení", čo je naozaj veľmi nepekné😅

ibrunova
10. aug 2023

@ninusqa_25
@denkabemommy už jej to bolo vysvetlené

ivkav5
10. aug 2023

@ibrunova aký status mala jej sestra? Nájdem to niekde?

monro
10. aug 2023

@ibrunova tiež som si to pomyslela ako prvé...že to bola samovražda, práve pre ten sestrin status.

autor
10. aug 2023

@ibrunova Veď to, že tiež som čítala status jej sestry a bol taky divný... A zas Diana mala dcéru, neverím, že by ju dobrovoľne opustila, ale ktovie no...

barus26
10. aug 2023
liz_lemon
10. aug 2023

@bolarazjedna hovoris, ze nie si Slovenka, tak si to mozno zle rozumela/pocula, ale nikto nikomu osobne nehovori, ze prajem uprimnu sustrast, hovori sa iba uprimnu sustrast

ibrunova
10. aug 2023

praje úľavu jej hlave, že bola zranená, no neviem teda..

mamickalisticka
10. aug 2023

Odporúčam pozrieť na netflixe dokumenty The deepest breath.. je to o freedivingu, veľmi zaujímavé a dojímavé. Každopádne je mi to ľúto 🥺

akiana
10. aug 2023

Nechcem konspirovat, preto to berte s rezervou, mozno rodina uz to vie. Mohla ukoncit zivot dobrovolne tym, co milovala. Isla pod hladinu, a uz sa nevynorila.