Prečo to vyhodnotili ako stratu, keď to bola krádež?

heartrebelangel96
26. jún 2022

Ahojte žienky no včera som si čítala list z polície ohľadom občianskeho preukazu a peňaženky. Tam mi napísali, že som tie doklady stratila, lenže mne ukradli celú peňaženku rovno na drzovku z kabelky. Prečo tam nenapísali krádež keď naozaj to tak bolo? Prosím hlúpe komentáre si nechajte pre seba. Doklady som si už povybavovala, len chcem aj toto vyriešiť, keď to nebola strata ale krádež. Ako toto mám chápať?

nikiki29
26. jún 2022

A čo sa na tom zmení? Strata či krádež… doklady nemáš, ani neuvidíš rovnako bez ohľadu na to, čo polícia napíše do zápisnice 🤷🏻‍♀️

heartrebelangel96
autor
26. jún 2022

@nikiki29 už som si vybavila nové. Kamerový záznam z autobusovej stanice tak tam bolo jasne viditeľné źe mi ju ukradli. Vieš mala som v úmysle páchateľa udať.

nikiki29
26. jún 2022

@heartrebelangel96 a pri spisovaní zápisnice si to nespomenula? Lebo mňa sa toto pýtali hneď či mám záujem podať TO 🤔

heartrebelangel96
autor
26. jún 2022

@nikiki29 spomenula

lenkakravcova
26. jún 2022

@heartrebelangel96 A teda, čo si to neriešila na mieste? Čo máme my ako teraz urobiť, keď si nevieš povedat a vybaviť veci sama?

nikiki29
26. jún 2022

@heartrebelangel96 tak ste to mohli rovno spísať 🤔 nerozumiem tomuto zvláštnemu postupu… no teraz už jedine ísť znovu na útvar kde si to hlásila a žiadať o opravu zápisnice.

aalt
26. jún 2022

@heartrebelangel96 pri kradezi by to museli policajti "riesit", pri strate nemusia robit nic. A ak by to nevyriesili, zhorsili by si statistiky objasnenosti pripadov.
A ja som to pochopil tak, ze na policii hlasila kradez a listom jej prislo ze strata.

laskonka80
26. jún 2022

@heartrebelangel96 ísť tam znovu a riešiť to,nenechať to urcite tak ak to tak cítiš

mata1001
26. jún 2022

Ved a nie je to jedno? Policajti ti aj tak nebudu hladat penazenku... vybav si nove doklady a hotovo...

alvaluka
26. jún 2022

@heartrebelangel96 statistika, strata sa neriesi, kradez musia riesit a prevdepodobnost objasnenia nie je asi velka.
Preco ti napisali strata, ked si im hovorila kradez a ze chces podat trestne oznamenie uz neviem, ale ked si tam bola museli ti dat precitat a podpisat zapis, tam bolo pisane o kradezi?

sissy27
26. jún 2022

@nikiki29 @mata1001pre poškodenú to extra význam nemá, pre policajtov áno - stratu majú uzavretú, krádež musia riešiť, hľadať páchateľa, vyšetrovať, obviniť atď. Nedajboh nájsť viacerých poškodených. Sama si odpovedz, či je to v poriadku… dnes zmenili krádež na stratu, zajtra môžu zabitie zmeniť na neštastnú náhodu…
@heartrebelangel96 nespisovali s tebou výpoveď keď si to nahlásila?

mogaa
26. jún 2022

@heartrebelangel96 no veď keď si to bola nahlásiť, tak zrejme spísali zápisnicu a tú si aj podpísala....prečo si to teda podpísala keď tam uviedli stratu?mala si to podpísať a dopísať že nie strata ale krádež.....ano policajti urobili chybu ale rovnako aj ty keďže si to aj ty podpísala - to znamená že si s obsahom súhlasila.......

mistymay33
26. jún 2022

@heartrebelangel96 policajti maju kamerovy zaznam na ktorom je vidiet ako ti “neznama osoba” kradne penazenku z tasky? Ak ano, nemozu tu statisticky vykazat ako stratu. Robi sa to, v pridade ak je neznamy pachatel, nie su kamery, svedkovia a vlastne ani poskodeny nevie s urcitostou povedat ci ju stratila alebo ju ukradli, a vtedy sa to kvoli statistike takto spise ako strata. Vtedy je to aj poskodenemu jedno, lebo doklady si musi vybavit tak ci tak.
Ale ked je naozaj vidiet ze ti ju niekto ukradol, tak trvaj na tom, aby sa to uvadzalo ako krdez (co bude aj tak iba priestupok, ak tam neboli velke peniaze, myslim ze nad 266 eur- ale to som si nie ista)

mata1001
26. jún 2022

@sissy27 ja viem presne aky to ma vyznam...a viem ,ze tu penazenku hladat nebudu...

slavomira236
26. jún 2022

@heartrebelangel96 mne tak ukradla v Lidli boli na polícii ako krádež aj ju mali na kamere boli tam občianka karty preukazy poistenca hotovosť 100 eura a nič z toho mala čiastka nikto mi nič nedal madotycnu osobu nikto nehladal

tanyan
15. júl 2022

Kedysi bol rozdiel aj v správnom poplatku - pri jednom sa nemuselo platiť za nové doklady a pri druhom áno.
A niečo sa mi marí aj, že je rozdiel či si to mala dostatočne zabezpečené proti odcudzeniu, resp. aké náročné prekážky musel zlodej pri odcudzení prekonať.

roja01
21. jan 2023

@slavomira236 aj mne ukradli v obchode penazenku so 700€ a napriek tomu, ze sme dodali CD pachatelov z kameroveho zaznamu s ich pohybom po predajni (zial nebolo presne vidiet, ze to ukradli) tak to nevysetrovali, ani neposlali zapis, ze vec odlozili. Podla mna to vyradili, aby nemali pracu.