Ahojte. Potrebovala by som od vás radu 🙂 Otvorila som balík zrnkovej kávy Barista a prvýkrát sa mi stalo, že zrnká kávy sú mokré a mastné. Neviete čím to môže byť? Este som sa s tým nestretla. Ďakujem 🙂
@anulienka26 / Prvním ukazatelem, že není něco v pořádku je créma, které téměř chybí. To může být známka toho, že podnik používá nekvalitní a hlavně starou kávu. Káva obsahuje oleje, které toto créma při přípravě vytváří a v případě, že je káva stará a vyčpělá, žádné créma se netvoří. Taková zrnka jsou mastná, protože oleje „vyprchávají“, zůstávají na povrchu zrnek a dochází k oxidaci. Jednoduše řečeno se kazí, dochází k tomu kvůli nevhodnému skladování, zejména při skladování na vzduchu. Káva by se měla skladovat v pokojových teplotách v uzavřených nádobách.
@anulienka26 / Prvním ukazatelem, že není něco v pořádku je créma, které téměř chybí. To může být známka toho, že podnik používá nekvalitní a hlavně starou kávu. Káva obsahuje oleje, které toto créma při přípravě vytváří a v případě, že je káva stará a vyčpělá, žádné créma se netvoří. Taková zrnka jsou mastná, protože oleje „vyprchávají“, zůstávají na povrchu zrnek a dochází k oxidaci. Jednoduše řečeno se kazí, dochází k tomu kvůli nevhodnému skladování, zejména při skladování na vzduchu. Káva by se měla skladovat v pokojových teplotách v uzavřených nádobách.