Prečo sú ženy vo fóre tak necitlivé a kruté?

23. jún 2020

Neviem, ale pripadá mi, že často je problém MK. Ak sa niekto niečo opýta - celé zle, je zhodený, vysmejú ho alebo si nakoniec pripadá ako menejcenný prinajmenšom. Bolo obdobie, keď som to sledovala často a bolo mi zle z cudzích príspevkov a rád a pod. Prišla som na to, že pre mňa najlepšie nič nečítať a nikam sa nebodaj zapájať - čo teda nerobím, ale vidím, že často prispievajú tie isté nicky - do všetkých tém. Ja osobne som prispela len výnimočne tam, kde som mala naozaj čo poradiť. Zdôrazňujem "poradiť" (resp. pridať svoju reálnu skúsenosť) - nie zosmiešniť, uraziť, znechutiť a podobné synonymá. Je mi smutno zo zistenia, že ľudia, najmä teda tu "ženy" dokážu byť také aké sú - necitlivé, kruté , presadzujúce si svoju pravdu nevcítiac sa do role druhého.....Áno, nie je to psychologická poradňa, ale mám pocit, že empatia vymizla časti, česť výnimkám. A možno tie empatickejšie bytosti si pravdepodobne len diskusiu prečítajú a radšej pomlčia........Je mi smutno z toho....Ale určite existujú aj empatické bytosti, aj keď ich je ako šafranu, ale sú.....som sa presvedčila. Vďakabohu za ne❤. Ďakujem

hederamonstera
23. jún 2020

Ano, to si aj ja v poslednej dobe casto vsimam....smutne, ze su to vacsinou matky, pekny priklad pre deti 🙂

evuska32
23. jún 2020

Ja sa riadim heslom "ži a nechaj žiť", čiže kde mám čo povedať - poviem (väčšinou je to nejaká rada) a kde sa vadia, tam nezavadzám 😀 Do kontroverzných tém sa nezapájam a snažím sa byť dosť loajálna. Ale fakt pravda, že empatia sa úplne vytratila ☹

autor
23. jún 2020

Je mi to veľmi ľúto, lebo som citlivá osoba v dnešnom necitlivom svete. Viem, že ak človek chce nájsť plnohodnotnú radu treba sa asi obrátiť na pschologa ale je mi naozaj úprimne ľúto niektorých reakcií žien (resp. toho, ako sú schopné takto verejne reagovať na určité problémy). Ja rozumiem, že nie každý je empatický, psycholog, nie všetkým je to dané do vienka.....Ale ak nie, tak ak nemám tú možnosť sa citlivejšie vyjadriť k problému (nie nutne súhlasiť!) ale empaticky vyjadriť možno svoj názor, tak radšie NIE). Chcem tým povedať to, že nesúhlas (oponovanie) sa dá vyjadriť aj taktne, s úctou. Alebo možno som asi zo starej školy....☹

autor
23. jún 2020

Zbytočná téma....ale ženy "Musela som". Kam to spejeme? Ja som osobne vďačná ak niekomu môžem pomôcť, alebo aspon čo i len nádej dodať....Preto možno nechápem niektoré vec.

nickpick
23. jún 2020

dovod je jednoduchy, niektore zeny sa sem chodia ventilovat, spravaju sa tak ako by si v realite nikdy nedovolili, vsak klavesnica vela znesie, anonymita im
dodava odvahu, potlacana agresivita, frustracia z kazdodenneho nudneho zivota, zavist, vedomie, ze nic poriadne v zivote nedokazali, obmedzenost, to vsetko ich doslova tlaci aby sa tu doslova emocionalne ukajali na prispevkoch..... strata casu cosi vysvetlovat, argumentovat, presviedcat....

evora
23. jún 2020

Ja by som aj chcela byť milá, ale niekedy sú tu fakt príspevky od retardov...🙃🙂

autor
23. jún 2020

@nickpick Len ja by som práve čakala trocha empatie, pomoci....Či na SK ak nemám ja nech nemá nik?☹😢 Veď v dnešnom svete ťažkom trocha podpory by pomohlo. Aspoň ja som vďačná za každučkú pomoc, nádej....Som staromódna asi?😢 Neviem, tým čítaním som ostala znechutená....

goodidea
23. jún 2020

Ale to si tak neber a nebuď z toho smutna, je to virtuálny svet a tie ženy ...majú si myslím dosť ťažký život ..sú sklamane,frustrované a nešťastne samé zo seba ...nerieš ich komentáre plne zloby(možno sú len volaním o pomoc)

autor
23. jún 2020

@evora Viem, čítam aj ja kadečo. Ale ak mi to je nepríjemné, nemám čo povedať, alebo konkrétne ak mám úprimne povedať "stupidné" - tak nekomentujem. Lebo ľudia majú rôzne IQ, zmýšľanie a pod. a to je tá empatia, že ak je niekto mimo moju úroveň chápania - neznevažujem ho a nezhadzujem. Lebo ľudia, ktorí (kvázi rozumejú, alebo sa snažia rozumieť iným) nezhadzujú....snažia sa vysvetliť veci v podobe chápania toho dotyčného (resp.sa akoby znížia na jeho úroveň chápania). A ak to nedokážu (lebo naozaj to nevie každý) tak radšej nech nekomentujú. Ja tu fungujem dlho, málinko prispievam, ale ak, tak len k veci. A nikdy by som neznevažovala iných, aj keď mi ich otázky pridu akokoľvek "hlúpe, naivné". O tom to je, čo chcem povedať. Nezosmiešňovať.

ckocka
23. jún 2020

Tak sa nám predstav, nech si tie empatické príspevky prečítame a zoberieme si príklad.

marca12
23. jún 2020

Zenam chyba empatia voci inym zenam. Sledujem to aj v beznom zivote,ake su zeny k sebe zakerne. Chlap moze byt akakolvek hyena,ale vzdy je ta vinna zena a jej davaju vsetko za vinu.

autor
23. jún 2020

@ckocka Hm....zaujímavý príspevok.

sunny8
23. jún 2020

Je to tak bohužiaľ človek má iný názor a idú ho zniesť zo sveta

zuzanka.zuzu
23. jún 2020

veď teraz kritizuješ iné ženy a ešte to robíš anonymne... ty citlivý emapatický pokrytec 😉

jankaovecka
23. jún 2020

Ja ta chapem autorka, ale vedz ze toto je tiez len tvoj nazor s ktorym nemusia ostatne suhlasit. Tiez som tu na koni dlho, a keby diskusia mala byt slusna, empaticka a prispievat by mali len presne k teme a navyse len vtedy ak maju co povedat, tak ti poviem bola by to pre mna jedna neuprimna a falosna nuda. Ved je krasne ked sa zasmejeme ci poburime, o tom je diskusia a kazdy nech si pise co chce. Nauc sa filtrovat.

autor
23. jún 2020

Naozaj, nekomentujem tu, len čítam väčšinou, ale aj to veeeľmi obmedzujem, lebo ma to akosi deprimuje - to akí ľudia dokážu k sebe byť. Nie samozrejme všetci. Preto si "osobnosti na duchu" vážim. Ja som nečakala ani pochopenie, len som to chcela jednoducho vyjadriť. A určite si dokážem veľmi vážiť niektoré osôbky, resp. z môjho pohľadu aspoň ich reakcie. Ja už som starší ročník...možno mi niektoré veci unikajú....Ale všimla som si, že aj v niektorých mladých je "nádej". Ďakujem❤ Možno pre dnešnú generáciu sentiment, ale som rada za každé malé pozitívum.

iinuska
23. jún 2020

Aj mňa zarazaju niektoré reakcie...

domculik
23. jún 2020

@ckocka Vies co ja sa napriklad vobec necudujem, ze sa autorka nechce predstavit. Tiez mam realnu skusenost, ako tu ludia dokazu hned vylustrovat fotky, prispevky diskutujuceho a vyfabulovat cely jeho psychologicky profil, to je miestami uplne uz mimo 😂.

autor
23. jún 2020

@jankaovecka Ja filtrovať viem. Uznávam iné názory - veď o tom to je. Bez protichodných názorov by nebol ani pokrok, nikam by sme sa neposunuli. Len mi príde, že dnes sa iný názor akosi nedá vysloviť slušne, bez urážky dotyčnej. Akceptujem všetko -ak je podané s mierou. Ale možno som to len ja na ktorú pekné slovo platí aj keď protichodné🙂 Asi je to naozaj vekom🙂 Možno tu už nemám čo robiť na MK😀

goodidea
23. jún 2020

@domculik ale je to sranda, milujem to tu...ženský svet je tak zvláštne krasny :D

ckocka
23. jún 2020

@domculik Moralistické elaboráty neznámych autorov vo mne vzbudzujú pochyby.

janulka1802
23. jún 2020

netreba si to tu absolútne pripúšťať ja tu mám obľúbené mamičky a také ktoré preskakujem lebo presne to by som urobila aj v živote ignorujem také osoby a je mi radosť žiť zameraj sa na tie príjemné milé a na protivy sa vykašli

autor
23. jún 2020

@ckocka Neberiem názor😀 Pardon, musela som, jednoducho téma, o ktorej zajtra nebude nik vedieť, ale....

ndrag
23. jún 2020

Niesu necitlive, len uprimne, lebo sa skryvaju rovnako ako aj ja za anonymným nickom a vtedy si clovek dovoli viac. Nazivo je vacsina z nas uplne ina ako na internete a ani by si vacsina z nas nedovolila vo vela pripadoch povedat nahlas co si mysli ludom, ktorych pozname ;). Netreba si to brat osobne.

autor
23. jún 2020

@janulka1802 Pravda, veľmi filtrujem. Netrávim čas na MK, ale ak náhodou zabrdnem hneď si všimnem negativity voči autorke nejakej témy. To ma dosť mrzí.....Nevadí mi oponovanie, ale zhadzovanie osoby.

janulka1802
23. jún 2020

súhlasím s Tebou ale mňa to nejako extra netrápi proste nedokážem to ovplyvniť ale smutné to je ženy matky ... a niekedy bez kúska citu empatie

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. jún 2020

@janulka1802 Ja to tiež tak beriem, že ak to človeku má ubližovať, nech sem nechodí......Ale z takého sociologického hľadiska dnešnej doby.....je to iné ako kedysi. A neviem či zrovna pozitívne.

janulka1802
23. jún 2020

ja som tu raz debatovala s jednou mamičkou žiaľ nick nepamatám ale mali sme úplne opačný názor ale to bola debata na úrovni obe sme to tak ukončili😉žiadne urážky vysmievanie ponižovanie ale proste to musí byť na oboch stranách ochota tolerancia druhého a zvlášt opačného názoru toto tu prakticky absentuje len ja ja ja a nikto múdrejší odo mňa

autor
23. jún 2020

@november1111 Presne, preto túžim pracovať v mužskom kolektíve🙂 Ženy majú byť akože od prírody viac citlivé empatické, ale zo skúseností lepšie pre nervy je naozaj mužská spoločnosť. Čo mi príde akosi smutné.