Prečo sú ženy schopné smútiť za chlapom, ktorý ich podvádzal a klamal?

3. sep 2022

Ahojte,

Posledné dni sa na seba veľmi hnevám, lebo mi je ľúto za mužom, ktorý ma podviedol a v istých veciach klamal, napriek tomu, že náš vzťah mi pripadal ako dokonalý ( samozrejme nebol, ale viete, ako to myslím ). Veľmi som ho milovala, mala som pocit, že aj on mňa, riešili sme spolu otázky budúcnosti, obaja do toho vzťahu dávali veľa, ale vlastne po tom všetkom sa mi to zrútilo už úplne. Nejaký čas už od rozchodu ubehol, po rozchode sme ešte občas v kontakte boli, chceli sme byť kamaráti, ale nevyšlo, ešte sme si navzájom vlastne ublížili, priznal neveru už vo vzťahu a k tomu sa nabalili klamstvá. Vtedy kontakt ukončil, mňa osočil ako nevyspelú a len mi poprial všetko dobré a následne blokol
Ja si za rozchodom stojím, nechápte ma zle, som rada, že už nie som v nefunkčnom vzťahu, ale zároveň sa strašne trápim, som nešťastná, je mi za ním ľúto, plačem, keď som sama.

A stále sa pýtam, prečo? Ako mi vôbec môže byť ľúto za takým chlapom a prečo to už neprejde?

Máte skúsenosti? Pokojne ma aj slovne vyfackajte, asi to potrebujem. Ďaku

zmrzlinka2021
3. sep 2022

Pretože nepozná svoju hodnotu, identitu, nemiluje seba

autor
3. sep 2022

@zmrzlinka2021 neviete si predstaviť, ako som zo seba smutná, že sa trápim kvôli takému mužovi, čo za pozlátkom mi bol schopný takéto urobiť. Jediné mi pomáhať, že ho nemám kde stretnúť, lebo žijeme v BA, čo je trochu väčšie mesto...

pribinak
3. sep 2022

Lebo je im ľúto že sa rozplynul sen ktorý snívali.

savmebej
3. sep 2022

je to prirodzene, lebo si ho lubila, cudne by bolo keby sa netrapis, je to to iste, akoby ti niekto zomrel.... chce to len cas, ty si nezlyhala, ale on a takeho cloveka vo svojom zivote nepotrebujes

autor
3. sep 2022

@pribinak máte pravdu...ach

autor
3. sep 2022

@savmebej áno, lubila velmi, aj si to práve uvedomujem, že preboha, ja nechcem partnera, čo ma podvedie, ale stále mi napriek tomu chýba...

savmebej
3. sep 2022

ano chýba, lebo si ho lubila a ty si nespravila nic zle, skus prestat na nho mysliet, lebo sa inak neodputas. Treba sa s tym vyrovnat, urcite je to strata, ale ked sa zamyslis, ze ti ublizil, clovek, ktory tu mal byt pre teba ako cislo jedna, takeho nepotrebujes. Casom ti odpadne od chuti a budes si vycitat, ze si sa tak dlho kvoli nemu trapila, pritom vobec za to nestal.

jumama
3. sep 2022

Videla som pekny obrazok, bola na nom zakruzkovana postavicka muza, zakruzkovana postava zeny, a nad kazdym z nich bublina.

Zakruzkovana postava znamena - aky ma dana postavicka o sebe obraz, ako dobre sama seba pozna - ci ma uz vela odzite, alebo ma len predstavu, ako by v nejakych situaciach reagovala...

Bublina znamena predstava o partnerovi - nase ocakavania, sny, aj skusenosti, ale tie skusenosti zalezia od dlzky vztahu. Ako velmi ste sa poznali a ako velmi ten partner bol podla ocakavani a predstav alebo naopak nebol - sposoboval zranenia.

No a psycholog k tomu v prednaska skonstatoval: Vacsina vztahov krachne na tom, ze komunikuju so sebou tie bubliny - tie ocakavania a predstavy nas o nasich partneroch. Nekomunikuju spolu realny muz a zena.

Neviem, ci je to pre teba pochopitelne, ale asi z takehoto nejakeho dovodu by ta to mohlo prestat boliet - ak si sama uvedomis, co boli len tvoje zidealizovane predstavy a co bola skutocnost. Prides na to, ze ta vlastne boli nenaplnenie tvojich predstav, a ze to tak trochu suvisi aj s osobnym rastom.

Ze mas moznost samu seba spoznat a v dalsom vztahu samu seba a svoje zelania lepsie prejavit, pytat si ich od partnera, nielen o nich snivat a mysliet si, ze partner je taky, alebo ze partner sam od seba pride na to o com snivas... To je ta tazka a krasna vec vo vztahu. Aby obaja cheli rast, aby od tazsich veci neutekali, ale sa na ne pozreli spolu, ako mozu ist dalej.

autor
3. sep 2022

@jumama To je zaujímavý pohľad, vďaka zaň.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liusa82
3. sep 2022

Ani ja som to celé nečítala.Ale myslím si že preto, lebo sú viac emocionálne založené,citovo..Nehovorím že aj chlapi nesmútia ale tým je to väčší šumák.Aspoň si myslím.Tí sa skôr otrepú z rozchodu ako ženská

54tinka54
3. sep 2022

Cítiš sa tak lebo si ho naozaj milovala a vkladala si do vzťahu s ním nádeje, že je to ten pravý a osudový vzťah. To že ťa to trápi je normálne, proste si zranená a sklamaná z toho, že to, čomu si tak veľmi verila, sa zrútilo ako domček z karát.
Ale neboj, dostaneš sa z toho, čas vylieči rany a určite stretneš niekoľko kto nesklame tvoju dôveru. Držím palce 🍀

autor
3. sep 2022

@54tinka54 Ďakujem za milú podporu. Snažím sa ísť životom ďalej. 🙂 Ešte to dosť bolí

barborachors
3. sep 2022

Odpoved na autorkinu otazku v nadpise temy: Lebo ho mali zidealizovaneho. Lebo nemilovali jeho, ale predstavu o nom. Lebo si mysleli, ze pri nej sa chlap zmeni. Lebo ai mysleli ze pri detoch sa zmeni. Nie. Chlap sa nikdy nezmeni.

mk22
30. jan 2023

Daj tomu čas.
Ale ver ze za rok, dva sa budeš hnevať, že si vbc za takým smutila..

kiwi3
30. jan 2023

je to uplne v poriadku, velke zivotne sklamanie, cez ktore sa treba preniest, co ma urcite fazy, horsie aj lepsie dni... az sa jeden pekny okamih zasmejes, ze ako si mohla lipnut na takom debilovi...
inak nesuhlasim s tym, ze chlapi to beru lahsie, len obvykle nie su taki emocionalni, ale vie to v nich tliet roky rokuce. a potom umieraju mladsi na zlyhania srdca, lebo take veci zo seba nevedia odventilovat.
a este som chcela napisat jednu vec: ze my zeny mame sice vysoku potrebu lasky, ale zaroven nas tlaci a strasne blbe od malicka spolocnost - ako treba cakat na princa na bielom koni, mat deti atd. pekne, ked sa to niekomu podari, ale niekto sa toho princa nedocka nikdy a niekto sa radsej uspokoji s nepodarkom, len aby nieco bolo. zbytocne, keby sme sa naucili byt stastne aj sami.