baby poradte. Umyvam riad po kazdom jedle s jarou ale ked sa to uschne taniere su hnusne ulepene uz neviem co robit. Skusala som umyvat s cifom a nechapem. Zacinam premyslat nad umyvackou riadu. Nemate skusenosti,ze z akeho dovodu to moze byt?
pouzivas aj horucu vodu?
Dobre to oplachnes? Lebo ak nie, tak sa necuduj. Ruky si tiez najskor namydlis a potom dokladne este vodou pozmyvas.
menej jari a horúcu vodu, potom opláchnuť v čistej vode
Tak to robim a stale su hnusne ulepene
Pretoze ich neumyvas poriadne.
@abdn16 umyvam ich poriadne. Ked sme byvali v prvom byte tak ten pribor bol cisty a jak sme tu je to hroza
Pokial ich naozaj dobre oplachnes vodou, tak nemoze byt ulepene... bud je na nich spina, alebo zaschnuta spinava jarova voda...
...toto vážne...?
Tak treba jednorazový riad ph 😀😂
Daj adresu, prideme ti riady umyt, lebo ulepene riady ma moja babka, ktora nevidi poriadne na jedno oko a nerobi to poriadne😬
Kúpte si umývačku.. možno máte príliš tvrdu vodu a treba oplachovat dlhšie..
@jana_eyre_2 mam pocit ze prave tvrda oplachne dobre ale makka nie. A umyvacka je super vec 🙂
Ja si pamätám z kult. domu aké tam boli riady. Tie boli po tých akciách vo všeliakom stave. Mastné, ulepené, na rýchlo umyté. Hlavne taniere zospodu. Museli sme ich raz začas namočiť do horúcej vody a riadne odmočiť a poumývať.
@kvietok173 alebo tak, neviem vlastne ktorá je horšia 😅 len si pamätám že keď som ako dieťa bola na prázdninách u svojej tety, nikdy som sa nevedela dobre opláchnuť z mydla pritom doma nebol problém..
@jana_eyre_2 ano makka 🙂 je na toto horsia ale tvrda horsia na spotrebice 😀
@jana_eyre_2 makka voda je taka na pocit akoby mastna.
Toto sa mi veru nestalo nikdy ešte, riad umývam teplou vodou. A ešte na spongiu dávam jar a povedala by som ze v dosť veľkom množstve a potom ešte aj to poriadne umyjem teplou vodou. Ale raz za čas keď sa nudím tak si robím doma taky "sanitačny deň" vtedy čistý príbor všetok vyberiem aj taniere, poháre a namocim to do vrelej vody s trosku octom, a potom do studenej dám a odtiaľ to úplne do sucha vyutieram, vtedy sa aj moc krásne leskne. Skus ešte tak
Z riadu odstráň hrubú nečistotu, oplachni teplou vodou, na hubku nanes jar, riad ňou riadne prebehni zo všetkých stran a oplachni. V zavere utri čistou suchou utierkou a nie je sanca aby bol riad mastný a ulepeny.
@whatever1 Umyjem to aj 2x po sebe a furt je to ulepene
Hubku ako často menis?
To sú aké,že ulepene? Akože to chytiš a sú lepkavé ,či špinavé? Kým som nemala umývačku tak som nikdy nemala riad ,,ulepeny" .. Ani keď som mala ten najlacnejší saponat.. Nemáš lepkavé ruky a preto sa ti to také zdá? 😀
Su tie taniere umelohmotne? lebo z toho sa mastnota tazko umyva aj ked pouzijes horucu vodu aj mydlo.
Ale ty pises ze su ulepene... to je ine ako mastne.
Kde mas tie taniere uskladnene?
Ja mam takuto lepidlou vrstvu vsade okolo sporaku kde neumyvam pravidelne... kachlicky, vrch chladnicky, dvierka na skrinkach. Tato lepidlova vrstva je z vyparov od varenia. Ak mas tanere niekde pri sporaku na otvorenych polickach, moze to byt to iste.
Ja odstranim tuto lepidlovu vrstvu cistiacim prostriedkom, ten to rozpusti a potom sa to da utriet papierovou utierkou. Handricky na to nepouzivam lebo by som to z nich nikdy nevyprala.
Umy ich v teplej vode s jarou a oplachni v studenej? Ako ukladá riad po umytí? Riad musí stať aby voda stiekla. Ja neutieram riad handrou ale leštim s kuch. Papierovou utierkou
Ahoj. Je to z príliš mäkkej vody.
U mojej babky ten istý problém. A doma, kde mám tvrdú vodu, je to fajn.
A nejaky tekuty prasok cif abo nieco ako toro ap. Alebo obcas namoc do krystalickej sody. Poznas? Krystaly v sacku, rozpustis v teplej vode a pomacaj a potom s jarou. Takto umyvam hrnce obvas ale to ich aj vyvarim v krystalickej sode.
tak tie riady naloz do velkeho hrnca, zalej vodou, polievkovu lyzicu jari, 3-4 PL kuchynskej soli a 2dcl octu. a cele to prived do varu, chvilu nechaj posobit, sced a pooplachuj. ak bude vysledok rovnaky ako po rucnom umyti, tak ti ani umyvacka nepomoze.
Achmaaaarijo 🙈🙈🙈🙈