Prečo sú ľudia takí zvedaví?

16. apr 2023

V poslednej dobe cítim ze ľudia sú strašne zvedaví. Nežijem s manželom už a keď je syn s nim a napr.idem sama mestom a stretnem známeho známu pýtajú sa ma kde mam malého. Nechcem nikomu hovoriť ze som už sama s malým. Vadia mi tie otázky. Mam par mesiacov nový job a dozvedela som sa od dvoch kolegýň ze jedna kolegyňa s kolegom zisťovali na katastri ako sa vola môj muž. Bývalý teda. Je to normálne? Co tým ľudia sledujú?

luccija
16. apr 2023

V meste ..to je taká obligátna otázka keď ide žena bez dieťaťa...ľudia páchajú nos do všetkého, aby zabudli na svoje starosti či potešili sa zo starosti druhých.Mozno bola zvedavá ako vyzerá, čo vlastní či má firmu, koľko si asi mohla dostať výživné čokoľvek...nevsimaj si to

viestta
16. apr 2023

Asi nesleduju nic (teda okrem tych co lesoval na katastri), je to uplne normalna otazka ked stratnu matku bez dietata ale ty si na to precitlivela. Aj mna sa pytaju, kde je maly ked idem sama.

zuza265
16. apr 2023

Akoze otazka “kde mas maleho” je pre mna podobna otazke “ako sa mas, co nove…”. Ta by ma absolutne nezaskocila a neodzrkadluje nejaku zvedavost spolocnosti ako takej.

To, ze tvoji kolegovia lustrovali meno manzela, je divne a to uz mi pride moc. Jedine, ze by si mala nejake meno podobne niekomu znamemu… avsak nove kolegyne to malicko prepiskli. Preco to hladali vlastne? Aky bol dovod?

ale absolutne by som tieto dve situacie nespajala… zaroven to podla mna momentalne vsetko vnimas citlivejsie, kedze sa to este snazis “tajit” a nie si s tym vysporiadana. Co je ok..

beata_k
16. apr 2023

Zvedavost je prirodzena ludska vlastnost. Kvoli nej sme zliezli zo stromov a skusili nieco nove.

janetinka27
16. apr 2023

Ahoj, ten kataster bol uz asi zvedavost, ale otazka kde mas maleho je normalna. aj ked mozu sa najst ludia, ktori nieco tusia alebo vedia o tvojej situacii a robi im dobre rupnut si. Ale to je ich volba. Ak ta ta otazka stresuje, maj pripravenu odpoved pre pripad, ze ti to bude neprijemne

andreatytler
16. apr 2023

Ludia su zvedavi od prirody. Je to velmi uzitocna vlastnost. Neber to osobne ked sa ta pytaju ze kde je syn. Ale to ze si zistovali exmanzela na katastri je cez ciaru. Zial niekedy ta zvedavot prekroci hranice. Ale ak je kataster verejne pristupny, mozu si zistovat vsetko o hocikom.

1gramofon
16. apr 2023

Ja sa tiež divím co sa ma stále vypytuju osobne veci a nechcem byť v novom kolektíve za drzu, odmeranu a neviem ešte akú, ale lezie mi to na nervy. Ja sa nepýtam také veci, je mi jedno kto kde býva, za koľko, s kým, prečo robí za toľko peňazí a 4ky ci 8micky, prečo si nezaplatí premaľovanie, prečo ma motorku, no treba mu ju a tamta býva s priateľom ci sama, už je aj zasnubena...? Ja sa popravde vôbec nezaujímam o druhých, ale asi začnem aby sa to otočilo a nech si užijú tie zbytočne vtierave otázky 😁😂 ako naozaj, už ma s tým pekne toto...

h2
16. apr 2023

Ľudí nezaujíma, kde máš malého. Je im to úplne jedno. Vedia, ze máš syna, vidia, že nie je s tebou, tak majú pocit, že sa patrí naňho opýtať. Zdvorilostná fráza.

oli18
16. apr 2023

Ja bezne pozeram kataster, lebo napamatam narodky kamosiek. Ani na iny ucel nevidim v tom problem, iba si niektore veci treba nechat pre seba
Nikomu nik nezabrani byt zvedavym a nie je to odsudeniahodna vlastnost. Su zname aj pripady, ze zvedavost zachranila niekomu zivot.

dskjhfdlkdjhl
16. apr 2023

Ved ak Ta zaujima, preco ta lustrovali na katastri, tak si sa mala ich spytat😉

queen_mary
16. apr 2023

@h2 presne toto. Nechapem, ako niekto tieto otazky moze brat vztahovacne. To iste aj tehotne zeny. Co cakate, kedy mate termin, ... tiez sa to ludia pytaju len zo slusnosti 😀 a sa tu zenske na to urazaju.

queen_mary
16. apr 2023

A my sme s kolegynami tiez horsie ako naka, ked chodia novi ludia na pohovory 😀😀 je to vacsinou z nudy, zo zvedavosti. Pre mna je prirodzene, ze si cloveka takto "prelusknes".

kristinapetronela
16. apr 2023

Toto sa aj mne stáva .vypytovacky na všetko možné aj nemožné .posielam do kelu ....

1gramofon
17. apr 2023

@queen_mary prelusknes? O povahe ti to veľa nepovie, akurat si zistíš blbosti, čo vlastnia, s kým bývajú...

mk1111111111
19. apr 2023

Ale potom, co sa maju akoze spytat, ked Ta stretnu znami? Nemyslim tie, co hladali v katastr.portale. Ci Ta maju len s pozdravom obijst?
Si len nevyrovnana s rozvodom, pretoTi to vadi