Zamýšľam sa nad tým už dlhšie, na to že je to vytvorené pre mamičky a dospelé ženy/mužov, je to tu viac toxické ako kdekoľvek inde. Prečo majú za potrebu reagovať poväčšine negatívne? Negatívne by bolo ešte v poriadku ale tu sa ide vyslovene do agresie. Myslíte si že je to normálne? Ak poznáte stránku Twitch kde ľudia streamujú a majú tam oveľa mladšie kategórie, tak ani tam sa nedeje taká toxicita ako tu.
ale prosím ťa... na twitch chodí mládež a teda mala som dosť, aké prasačiny tam vypisujú. a na iných stránkach v diskusiách už úplne...
@maranta_leuconeura FB je už taká vymretá sociálna sieť takže tam sa hašteria ozaj už len dospelí ľudia ale rozumovo neviem kam ich zaradiť teda, ale verím ti
@spadnutaslivka chodia tam ľudia aj 40+
Lebo je jednoduché spraviť si nejaký "nick", ideálne bez fotky a vyjadrovať sa aj k tomu čomu nerozumejú... V reálnom živote by väčšina týchto ľudí ani necekla, tu majú priestor hrať sa na odborníkov všetkého druhu..
Áno, ľudia vedia byť zlí a mrzí ma to. Ale podaktorí tu sú buď totálni blbci alebo naschvál provokujú. Veď si prečítaj podaktoré témy...
@julliska súhlasím ale tu aj keď fotky majú sú odborníci to je smiešne že?
Skôr smutne akí ľudia vedia byť zlí...
@spadnutaslivka je to tak a potom že starší a múdrejší už neplatí v tejto dobe
podľa mňa je to preto že anonymitou sú ľudia odvážnejší a táto dtránka už bohužial roky nieje seriozna,žije z reklamy a senzécii čím viac ,,debilov,,prispieva tým je navštevovanejšia a sledovaná...kopec príbehov a osudov je vymyslených veľa obchodov podvodných...našťastie sú súkromné skupiny kde to ešte žije,Mne tu chýba absolúdne blokovanie ľudi,lebo da sa zablokovať príspevok a človek ich už na stene nevidí,no z diskusii vyskakujú ako blchy😝
ono ten,,starší .. môže mať kľudne 14 rokov...
Keď nebol internet, len ľudia naokolo vedeli, že je niekto idiot. Odkedy je internet, hlúposť a jej stavanie na obdiv sa stalo celosvetovým športom. Čím väčší pako, tým väčší obdiv sa mu dostane... Veď si pozri, čo ľudia sledujú v TV, aké skvosty ľudia zdieľajú na sociálnych sieťach a čo sa odovzdáva deti a mládeži...
Podľa môjho názoru si pletieš agresiu s oprávnenou kritikou. Je tu mnoho založených tém diskusií, ktorých obsah a formulácia je tak povrchná, že priemerne inteligentný jedinec má dilemu, či ho ten človek iba skúša, alebo ide o cielený systém vyvolávania emočne vypätých diskusií a tým pádom dojem, že to tu "žije".
Naozaj by si registrovaní účastníci portálu MK mali v rámci sebareflexie dať za úlohu písať témy racionálne, jasne a podľa možnosti stručne aj s jasným uvedením toho, čo od doskusie očakávajú a prečo tému založili a nehľadali informácie najprv samostatne bez "otravovania" a "skúšania" trpezlivosti ostatných diskutujúcich.
Diskusie by totiž mali slúžiť najmä v rozšírení obzoru a odbornosti ostatných a nemali by nahrádzať sedenia u psychológa, či psychiatra.
MK nie je združenie psychológov a psychiatrov Slovenska a ani nenahrádza jednoduché použitie Googla z dôvodu lenivosti zakaldačov "zbytočných tém".
@spadnutaslivka ja TV nesledujem, to vždy som prekvapená z toho keď počúvam čo tam dávajú čudné niektorí veci áno
Lebo je prave taka doba. A na Slovensku sa ani necudujem, ze su ludia nevrazivi, nespokojni, nestastni atd. Pred 10.-15. rokmi bol MK o uplne niecom inom.
ešte koľko takýchto príspevkov sa tu objaví? Čo si autori (alebo len jeden autor?) od toho sľubujú? Autorka, užitočnejšie by bolo zamyslieť sa nad tým, že ľudia nie sú agresívnY, ale agresívnI, to je pre mňa "toxickejšie" než tvoje neplodné úvahy
Ja som si nevsimla,ze by to tu bolo horsie ako v komentaroch na inych soc.sietach. Mam pocit,ze na siete sa chodia ludia vyburit a hlavne je to zapricinene situaciou na politickej scene. Predosla vlada v ludoch podnecovala negativizmus,dalsia vlada tomu tiez nedopomohla. Nestastny,negativny narok je zivnou podou pre strany,ktore si hovoria,ze su socialne a demokraticke. A dalsia vec pozri sa,co ludia sleduju v tv. Kazdy cuci pri tv tie ich priblble relacie,serialy,ktore nemaju hlavu ani patu,len same intrigy,nadavky,hnev. A tu mame vysledok spolocnosti.
@danica2711 a preto máš na výber ignorovať a nevyjadrovať sa
veď aj ty a predsa si založila ďalšiu zbytočnú tému
@spadnutaslivka keď je pre niekoho zbytočná téma tak sa nevyjadruje ku nej, ale vy na ňu upozorňujete tak asi taká zbytočná nie je
vyhlás petíciu za spoplatnenie modrého koníka, aby boli zamestnaní ľudia platení z členského poplatku a nie z reklám a sprísnili by sa pravidlá na založenie témy a možnosti komentovať. Inak sú to všetko len výkriky do tmy bez návrhu riešenia problému.
@spadnutaslivka toto nie sú výkriky do tmy ale diskusia ak dobre viem
Pokiaľ bude stránka žiť z reklám, dovtedy tu budú vyhrotené, trápne, zbytočné diskusie, poväčšine vymyslené, aby bola čím vyššia návštevnosť a reakčnosť, aby bolo viac peňazí. Máloktorá mama sem príde ozajstnú radu. Väčšina sa sem príde vyžalovať alebo vyventilovať. Alebo nakúpiť na bazár.
Odpoveď je jednoduchá. Anonymita. Viem o 2 ženách z nášho mesta ktoré majú potrebu sa skoro pod každým príspevkom "múdro" vyjadrovať, ale v reálnom živote sú to tiché utiahnuté ženy. Proste niektorý ľudia si musia svoju, dajme tomu hanblivosť, kompenzovať a anonymita na soc. sieťach je na to ideálna
Lebo vsetci vedia do 5min. vyriesit vsetky problemy inych a poradit im ako maju zit ...a nechapu ze to ti ludia nevedia prijat. Tak ich to vytaca.
nech žije logika. Ignorovať a nevyjadrovať sa je v konečnom efekte to isté, daj aj možnosť z opačného konca, nech si môžem vybrať
Nikdy som tu nevidela agresívne reakcie, ale denne sa divím, akí sú ľudia sprostí. A ťažko znášajú pravdu, alebo kritiku. Pribúdajú anonymné, vyslovene hlúpe, príspevky a ešte sprostejšie sú mnohé reakcie na ne. Často rozmýšľam, či si ich autori robia srandu, alebo fakt tiež nechápu.
Tu sa drukujú len určité typy príspevkov, pr. Intelektuálne a ekonomicky slabšiu ženu, ktorá náhodou otehotnie s podobným typom muža, treba vychvaľovať, aká je skvelá mamička a ako všetko zvládne. Každé omylom splodené decko dvoma tínedžermi bez štipky rozumu je najväčší dar boží a nič lepšie sa nemohlo stať. Cukrárke bez maturity, ktorá sa nevie ani poriadne vyjadrovať, odporúčajú, aby si dorobila kurzy a šla pracovať do IT. To isté včera odporúčali aj mentálne poslabšiemu mládencovi, ktorý balí vo fabrike súčiastky do krabice... Žena, ktorá žije s primitívom má ísť na wellness a samozrejme, všetko vyrieši všemohúci psychológ.
Témy tu opakovane zakladajú duševne chorí ľudia, psychiatrickí pacienti a paranoidní jedinci, ktorí vidia všetko čierne a šíria svoje nálady medzi ľuďmi - a niet toho, kto by ich zablokoval. Proste, reálny pohľad na situáciu sa tu sa nenosí, treba len chváliť a trepať do vetra. Inak príde takáto anonymná kritika alebo upozornenie od admina.
Myslím, že je to čiastočne aj tým, že mnohé ženy sú úplne odtrhnuté od reality, bez životných skúseností, roky sedia doma a nevedia ako funguje svet za plotom, ale nuda a nedostatok sociálnych kontaktov robia svoje.
mila autorka, no vidis, sama na vlastnej kozi zazivas to co si sa pytala. Ludia su schopni sa dohadat aj na temu - dnes svieti slnko. Neviem preco je to tak, no myslim si, ze diskutovat sa da aj bez vysmechu a urazky aj ked mam iny nazor. Dokonca ani netusim, ci to pisatelom robi dobre sa odbavovat na druhych. Clovek chce niekedy poradit a oni ho iba vysmeju.
No je fakt smutne ze niekto sa na nieco pyta o radu pomoc a tucet ludi ho zhejtuje a vysmeje a docka sa skor tak depresie ako rady … neviem ak nemas co povedat k teme tak to nekomentuj ved nikto ta nenuti či ?
Moja, si asi este nebola v komentaroch na Facebooku na stranke Noveho casu, Markizy ci TA3. To by si len videla, tieto diskusie tu su oproti tomu steniatka, co len tak hryzkaju 😆