Ahojte,prečo ľudia vnímajú nezamestnaných ľudí tak zle ? Dokončila som vysokú školu ,nikto sa nezaujímal ako mi to ide ,dokončila som ju v júni,odvtedy som doma pretože som si musela riešiť aj nejaké zdravotné problémy ,ktoré sa už skoro poriešili a stále mi niekto v rodine hovorí a aj celkovo že kedy pôjdem do práce ,pritom mne to nepríde teraz ako nejaká extrémna doba žeby to bolo neviem 2 roky,hľadám si prácu v zahraničí momentálne keďže tam robí priateľ ,ale aj tak nechápem prečo niekto vníma tak zle že niekto je par mesiacov doma bez práce po škole napr.pritom ja ani peniaze neminam,niečo mi posiela priateľ a bývam s rodičmi momentálne ale pomáham im so všetkým,nie je to tak žeby som len sedela a nič nerobila ,ale reálne čo cudzích ľudí do toho či ja mám prácu ? Veď či mám či nie,ich to neovplyvnuje
V podstate máš pravdu. Nikoho do toho nič nie je.
Avšak, racionálne založený človek chápe, že nežiješ zo vzduchu a nemáš srsť, ktorá by ťa teraz v zime zohrala. Čiže biť ti tieto potreby zabezpečujú dávky, ktoré idú i z daní toho racionálneho človeka, alebo parazituješ na rodičoch a priateľovi.
Preto tie otázky 🙂 A asi aj nechápavý pohľad, že mladé dievča po vysokej škole stále nevie, čo so životom.
Nič nemusíš vysvetľovať a ani mať výčitky, veď si hľadáš prácu v zahraničí..
Neviem si predstaviť,kto cudzí by sa ma akože pýtal,prečo nepracujem,či známy,kde pracujem.
To sa tiež malokedy stáva.
Čiže skôr si myslím,že si precitlivená iba.
tak asi ťa cudzí ľudia nezastavujú na ulici a nevyčítajú ti, že nepracuješ, či? Cudzích do toho nič (síce to ide z ich peňazí...), ale zjavne ti to vyčítajú aj tvoji rodičia (keďže píšeš, že sa nikto nezaujímal, ako študuješ, to určite nie je o cudzích ľuďoch) - a tí na to majú právo, keďže ťa ešte stále živia. Že si hľadáš prácu v zahraničí, znie síce pekne, ale mne osobne znie menej pekne tvoje spokojné hodnotenie, že veď nepracuješ len pol roka od školy, veď čo... no činorodosť a iniciatíva ako maľovaná
mne to príde divné. Hlavne, to, že peniaze ti posiela aj priateľ. No mne osobne by to strašne vadilo, že priateľ mi musí posielať peniaze lebo nerobím. Po VŠ
Píšeš tu opakovane. Skončila si trápne, nepoužiteľné bc., nič vlastne nevieš. Celé dni sa flákaš doma a na internete a z nudy si vymýšľaš bolesti a psychické problémy. Bežnú pomoc rodičom, kým sú v práci, považuješ za strašnú drinu. Aj o tom si tu mala diskusiu. Jediná kamarátka ťa považuje kvôli tvojmu prístupu za lenivú - aj to si tu písala a čakala si, že na kamarátku budú ženy nadávať. Nestalo sa.
Zrejme už aj rodičia a ďalší ľudia okolo Teba pochopili, že niečo nie je v poriadku. A ani ten slávny odchod do zahraničia, ktorý stále spomínaš a kde na Teba čakajú s otvorenou náručou, sa stále nekoná.
Cudzich do toho nic. Ale odstahuj sa od rodicov alebo im plat normalne svoju cast najomneho a stravuj sa za vlastne, potom pochopis, preco treba pracovat. A cim skor pochopis, ze nic v zivote nie je zadarmo a ze peniaze nepadaju z neba len tak, tak tym lepsie pre teba.
Mam dceru na VS a neexistuje, ze po skonceni mi bude doma hnit a “rozhliadat sa” len za to, ze umyje riady a podlahu.
Prepac, ale ty si ocividne jedna z tych, ktore pracovat proste nechcu a ani poriadne nebudu. Ved uz pocas studia si mohla mat brigadu ci staz a rovno ta mohli zamestnat (tak sa to bezne robi), alebo ist hoc aj tovar do kauflandu dokladat len aby si mala nejaky prijem, kym najdes nieco lepsie (to sa ti asi ako niekomu s VS titulom hnusi )
a preco nejdes aspin na brigadu ? Aku VS si skoncila?
1. Prečo ťa trápia názory iných? Kto je to? Lebo ak rodičia, lebo ťa musia živiť tak áno, to by ma trápilo. Ostatných maj v paži.
2. Neviem, aké zdravotné problémy, ale nemôžeš ísť aspoň na brigádu? Aspoň trošku prispieť do rozpočtu?
3. Dosť by som sa hanbila, keby mi priateľ posielal peniaze.
4. Hľadať si prácu v zahraničí nevylucuje byť zatiaľ zamestnaná na Slovensku.
Od tejto diskusie prešlo 5 mesiacov, idú Vianoce, neverím, že nikde nie je ani dočasná brigáda.
@heleninamama ani v zahraničí, kde pracuje priateľ. Ten je tuším rád, že tam nejde za ním. Tak jej radšej posiela peniaze 😀
@sasa1310 Myslím, že gro nákladov za ňu zatiahnu rodičia. A asi im dochádza trpezlivosť. A aj zvyšku rodiny. Ona očividne poňatie o skutočnom živote a sebareflexiu nemá.
@heleninamama 😃 tazke rozhodnutie byt..ci nebyt..umyt riad rano po otcovi, alebo nie, lebo vsetci mi hovoria, ze aj ked neprispievam na domacnost a jedlo, nemala by som ten riad umyt
Predavacky a brigadnicky berú stále. Tiez je akutny nedostatok opatrovateliek, urob si opatrovatelsky kurz a budu sa o teba trhat. Pripadne ak ti je Slovensko nezaujimave, tak s nemcinou mozes ist do Rakuska.
Avsak vsade treba pracovat.
Urcite uz nezostavaj doma, zvyknes si na takyto rezim a to ti nic dobre neprinesie.
@heleninamama fuha ty mas ale prehlad. Ak je toto pravda tak sa ani necudujem reakcii okolia.
@ibatanecnica Nuž, autorka je nezabudnuteľná. Stále píše o tom istom, písomný prejav má strašný, ale nikdy nezabudne zdôrazniť svoje zásluhy - že absolvovala VŠ. 🤣 Nechápe, že aj ten jej pobyt doma - bývanie, energie, jedlo... niečo stojí, že si škodí a rodičia si to zrejme predstavovali inak.
A vždy som si pri čítaní jej výlevov pomyslela, že dúfam, že moje deti sa raz postavia životu čelom, nie takto. Brala by som to ako svoje veľké zlyhanie, keby mi raz dospelé dieťa takto hnilo doma, čakalo, kto mu čo zadarmo dá a myslelo si, že to je v poriadku. Veď aj teraz si prišla po ubezpečenie, že vlastne je všetko ok, všetci sú zlí, len ona je tá dokonalá.
@heleninamama aha ja sem chodim malo tak nemam prehlad. Smutne ze dospely mlady clovek musi byt druhemu na krku pretoze sa mu nechce ist robit
Od júna je už dosť dlhá doba nato, nájsť si zamestnanie, je to prinajmenšom zvláštne aj pre rodičov a ľudí naookolo, možno aj pre priateľa.
Tak lebo si myslia, že sa im žije dobre. Na úrade práce detto totálna arogancia. Personalista z automobilky sa drzo opýta, že a peniaze vám nechýbali? Nie však ste ma doteraz živil. Ako ak je nezamestnanému čo závidieť tak to je sila. Nikto nemá právo odsudzovať nezamestnaného človeka. Dôvodov nezamestnanosti je veľa. Rozhodne sa ale nezamestnanému nežije dobre
No ja si neviem predstavit po VS sediet doma na zadku u rodicov v detskej izbe 🙈 ja aj vecsina mojich spoluzikov sme mali pracu vybavenu uz v poslednom rocniku. Posledny semester som uz robila TPP a pisala diplomovku, pripravovala sa na statnice a ostali mi iba 2 predmety, aby mi vysli kredity 🤷🏼♀️
Ani pocas skoly si aspon nebrigadovala?
@heleninamama toto nebude ta autorka čo sa tu sťažovala, že ona je študentka a priateľ jej nič nekupuje? Že iné dievčatá majú chlapcov čo ich pozývajú a ona si musí všetko zaplatiť. Tiež on pracoval v zahraničí tuším a ona študovala.
@bloger mne príde netaktne žobrať od ľudí, ktorí sa mu už skladajú na dávky. Taktiež mi príde netaktne a maximalne drzé sa ožratý váľať na miestach cez ktoré tí "hnusni boháči" denne prechádzajú keď idu do prace na celý den. A ver mi, že taky "boháč" a pracujúci človek má viac psychických problémov a stresu z práce než bezdomovec. A tie peniaze, ktoré nám strhávajú z výplaty nie sú ani zdaleka malé peniaze, ktoré nám pracujúcim berú kvôli nezamestnanym. Odvody do sociálnej poisťovne sú celkom dobrá palka. Takže nech sa takéto osoby nevyjadrujú k tomu čo je a čo nie je slušné a taktne. Keď minule sa predomnou bezdomovec s prepáčením vys*al rovno na chodník po ktorom som ja tazko pracujúca išla do práce na celý den. Chudák bezdomovec že.
@sissy27 autorka písala ze si riesi zdravotne problémy. Treba čítať s porozumením.
…. nikto sa nezaujímal ako mi to ide….tak snáď si študovala pre seba a nie pre druhych
Prečo ľudia nezamestnaných vnímajú negatívne je základný fakt, že na dávky sa im skladáme my všetci pracujúci
Ale veď povedz aktívne si hľadám prácu a ďakujem za opýtanie