Prečo som taká nemožná, nezručná a nepoužiteľná?

13. apr 2024

Zeny, ja mam zo seba pocit, ze som totalne nemozna, nepouzitelna, nezrucna. Nemam ziadne tvorive ani pohybove nadanie, neviem sportovat, spievat, tancovat, kreslit, cokolvek kreativne. Ked zabalim darceky, hanbim sa ich podarovat, kedze vyzeraju ako keby ich balilo dieta. Varenie a pecenie ani nekomentujem, vacsinou to dopadne otrasne. Jedle to sice je, ale hanbim sa to ponukat. Kolac nakrajany ako z chranenej dielne, plnka nerovnomerne nakrivo rozotreta, babovka vysusena a pod. Pritom nemozem povedat, ze by ma to nebavilo, vzdy sa snazim, ale vacsinou som z vysledku sklamana. Nepotrebujem zakusky ako z cukrarne, ale ked porovnam napr. pecenie kolegyn a moje, mozem sa schovat. Ako keby som to robila prvy raz v zivote. A nepiste mi, ze to chce prax, uz mam dost rokov aj skusenosti, ale lepsie to proste nedam.
Ani neviem, co od tejto diskusie ocakavam, nejako to dnes na mna dolahlo a potrebovala som sa len vyzalovat a dat to zo seba vonku.

0silvia0
13. apr 2024

Mozno nie si az taka zrucna, ale ide ti nieco ine. Napriklad jazyky, programovanie? Snaha sa ceni.

gribka1
13. apr 2024

No mňa si napríklad pobavila, vieš to perfektne opísať, až som si to predstavila. A nemôžu byť všetky dokonalé. Určite ti ide niečo iné.

madeincssr
13. apr 2024

Si zlata takato (prilis) sebakriticka. Nemoze byt kazdy na medailovych poziciach. Mnohe zeny toho vela nerobia a netrapi ich to. Snazis sa a mudry clovek to oceni (mozno sa niekedy aj spolocne v dobrom zasmejete).

buberova
13. apr 2024

Akoby som o sebe čítala, veľmi výstižné!

sevrin
13. apr 2024

Poznám jedného týpka, je úplne presne ako ty, ba chvíľu som si myslel, že to píše on, nič nevie spraviť poriadne, najlepšie by sa cítil fakt v tej chránenej dielni, ale aspoň vie všetko pekne opísať, hotový Hemingway by bol z neho.
Učili ťa rodičia niečomu, či ti všetko furt brali z rúk, aby si si neublížila alebo si niečo nepokazila?

januska12323
13. apr 2024

Problém je len ten, že sa porovnávaš s ostatnými. Jedlo má byť hlavne jedlé, všetko navyše je len bonus.

autor
13. apr 2024

@madeincssr Dakujem 😊 Moj partner je sice tolerantny a zje vsetko, dokonca aj pochvali, ze mu chuti, ale viem, ze to robi skor z lasky. Ja by som chcela raz namiesto sklamania zazit ten pocit hrdosti a spokojnosti so svojim dielom, pysne ho ponuknut a tesit sa, ze mojim blizkym ozaj chuti. V dobrom zavidim tym sikovnym gazdinkam, pre ktore je to samozrejmost.

autor
13. apr 2024

@sevrin No je pravda, ze ten zaklad z domu nemam, mama ma k nicomu velmi nepustila, lebo ju zdrzujem, lebo sa porezem, lebo toto, lebo tamto. Ucila som sa sama podla fotopostupov a videi a som vecny zaciatocnik.

krokodiil
13. apr 2024

Ale, nádych, výdych. Pozri, mňa po dvoch týždňoch spolužitia manžel vytlačil z kuchyne s láskavým "vieš, miláčik, my musíme nejako prežiť", pečiem len na Vianoce, aj to len 1-2 druhy aby mali čo deti vykrajovať (ostatné máme od babiek), a keď sa mi jeden rok podarili medovníky, že by sa nimi nedalo úplne rozbiť okno, tak sa tí puberťáci nepodarení sťažovali, že kazím tradície.
Nemusí byť každý ani zručný, ani kreatívny. Určite si dobrá v niečom inom. Možno si dobrá vo svojej práci. Možno si sčítaná. Možno si trpezlivá. Možno je príjemné byť s tebou v spoločnosti (Agatha Christie vo svojom životopise písala, že jej otec bol považovaný za "príjemného človeka" a že jej taká charakteristia dnes chýba, keď sa každý hodnotí podľa toho, čo dokáže a nie podľa toho, ako sa s ním ľudia cítia, čo je mnohokrát omnoho dôležitejšie). Alebo čokoľvek iné. Nemôžeme byť všetci rovnakí, bola by to nuda.

1ryba
13. apr 2024

Nevadí, určite si dobrá v niečom inom. ✌️

enmery
13. apr 2024

"Ak budete posudzovať rybu podľa jej schopnosti šplhať sa na strom, prežije celý svoj život v domnení, že je hlúpa."Ver mi, že každý človek má iné talenty, je v niečom inom lepší ako ostatní. Nezameriavaj sa na to, čo Ti nejde, ale na to, v čom si lepšia. Niekto vie riadiť ľudí, iný jazyky, ďalší vie skvelo počúvať a upokojiť vyhrotené situácie, iný skvelo vychádzať s deťmi alebo seniormi, vie skvelo upratať, učí sa ľahko jazyky...sú technické typy, prírodovedné, umelci...a všetko je potrebné! Miesto zameriava sa nato, čo majú iné baby skvelé sa zameraj sa na seba a hľadaj, čo ťa baví, v čom si doma!a je úplne jedno, čo to bude.

gabinkomisko
13. apr 2024

No ale minimálne si teda dosť vtipná 😁 a určite si šikovná v iných veciach. Co ty vieš, možno by s tebou nejaká pekárka aj menila

kofa77
13. apr 2024

som na tom rovnako. akurat to varenie mi ide, pecenie len take jednoduche, ale dajme tomu.
ziadna kreativita, tvorenie, zahradka, nic. a zije sa mi dobre.

hederamonstera
13. apr 2024

No dobre a teraz si odpovedz ako k tebe pristupovali rodicia…boli k tebe asi velmi kriticki, ze?

estellas
13. apr 2024

Ja som na tom rovnako so športami.
Mne vôbec nejdú športy. Okrem plávania.
Ale loptové hry mi vôbec nejdú. Neviem dobre hodiť loptu stále hodím príliš slabo. Neviem ju dobre chytiť.
Vždy som bola najhoršia z triedy na telesnej. Všetci z triedy normálne hrali volejbal a mne sa nedarilo. 😞Nemám dobré reflexy.

levandula7
13. apr 2024

nebuď na seba prísna a neporovnávaj sa s ostatnými. nevieš baliť darčeky - šupni ich do darčekovej tašky alebo ich podaruj nezabalené - je to viac envirofriendly 🙂
nejdú ti športy ani nič kreatívne? napríklad na taký bicykel zvládne vysadnúť každý, podľa mňa ti celkom ide písanie (to je kreatívne) a ak nevieš kresliť, môžeš skúsiť fotenie. máš problém esteticky servírovať jedlo? sústreď sa na jedlá, pri ktorých to nie je dôležité - šaláty, cestoviny, omáčky. urob tiramisu do malých, individuálnych mištičiek, panna cottu, muffiny. na tom tiež nič moc neskazíš.
chápem, že ťa to mrzí, ale nebičuj sa zbytočne za to, čo netreba.. nič z toho, čo si napísala, nie je nejaký extra hendikep. deti sa pri tebe dožili puberty a neumreli hladom - taká nemožná zase nebudeš 🙂
je to tak, ako ti tu hovoria dievčatá - tvoja hodnota nespočíva v tom, že vieš napieť nádherné zákusky a spievať ako siréna, ale v tom, že si možno dobrou a trpezlivou mamou, manželkou, kamarátkou.. 🙂

autor
13. apr 2024

@hederamonstera Ked nad tym rozmyslam, aj ano, casto som bola porovnavana s inymi detmi a vacsinou som z toho vysla horsie. Na druhej strane som uz dost dlho prec z domu, aby som sa tychto vzorcov zbavila.

zmrzlinka2021
13. apr 2024

A prečo sa porovnávas?

Ja som rovnaká a som šťastná. Mám iné prednosti, o ktorých iní ľudia môžu len snívať. Každá sme jedinečná a naša hodnota, identita nie je v Tom čo vieme.

Buď k sebe láskavá

lucka_ke
13. apr 2024

super píšeš, takže hlavu hore 🍀

sun_shine_2020
13. apr 2024

@autorka pises o mne? 😂 ako keby som citala o sebe 😁 esteze sa daju kolace objednat 😁 uvarit - uvarim ale manzel to serviruje navsteve na tanier 😁
A ked videl ako kreslim s malou, tak si skoro cvrkol 😁 ale lubi ma aj taku 😊

madeincssr
13. apr 2024

Keby o tomto vlakne vedel tvoj partner, aka si na seba (zlato) prisna, ako by si rada bola dokonala, objal a vybozkaval by ta. A ci by si sa mu vobec dokonala pacila 🙃?

autor
13. apr 2024

Zienky, ste zlate, ako ma tu hromadne utesujete ❤ Pred chvilou prisiel z prace moj partner, pytam sa ho, v com som podla neho dobra a odpoved, ze nakupovanie ti ide perfektne 😄
(to ma teda pravdu 🙈🤷‍♀️)
Aspon tych chlapov si celkom viem vybrat, predosly vedel varit a tento je zhovievavy 😄

madeincssr
13. apr 2024

Len ho obcas pochval (hoci aj za tu nenarocnost, tolerantnost), ver ze mu to dobre padne, hoci na to mozno nebude vyzerat (jeho reakcia).

cimage
13. apr 2024

Ako sa hovori pri detoch, netreba sa porovnavat. Ved kazdemu ide nieco. Ja tiez napeciem, ale vyzera to ako patlanina. Aj detom tortu na narodeniny upeciem a vzdy ju obsypem orechami, kokosom, alebo niecim aby sa nedalo vidiet aka je kriva 😁. Deti sa tesia aj tak, zjeme ju aj tak, hlavne, ze chuti.

sevrin
13. apr 2024

AUTORKA videá ti moc nepomôžu, zručnosť získaš praxou a vyzerá to tak, že rodičia ti tej praxe veľa nedali. Tvoja chyba to nie je, chyba je to tých čo ťa k tej praxi mali viesť.

bloger
13. apr 2024

Tak si určite šikovná v niečom inom. Každý človek niečo vie tak, že to nedokáže nik iný. Možno to nie je v technickej oblasti. Môže to byť napríklad to, že dokážeš niekoho potešiť, vypočuť. Aj toto je veľký dar a talent.

ellca123
13. apr 2024

Prestaň čítať bulvár, nesleduj instagramove hviezdičky a ich dokonalý život,vzhľad či a ako dokonale varia a starajú sa o deti či psíkov....

Máš priateľa, má ťa rád, pochváliť tá vie...dobrý základ

Skús pochváliť samu seba

Dnes mi vyšla tá polievka,
dnes som vydržala viac behať,
prečítala som skvelú knihu,

nájdi si recept ,jednoduchý ,odskúšaný ....uvar ho

denithestrange1993
13. apr 2024

Preco sa sustredis tak na pecenie,varenie? Preco sa porovnavas s kolegynami? Skus sa zamysliet co si rada robila v detstve a co ti sposobovalo radost. Nie co ti mega islo,ale pri com ti vzdy rychlo zbehol cas.

denithestrange1993
13. apr 2024

Inak to nakupovanie,to ide najlepsie aj mne 😂😂😂 to vzdy poviem muzovi,ze idem robit to co mi ide naj,shopovat 😂😂😂

jana_eyre_2
13. apr 2024

Ja napríklad viem kresliť a maľovať, od malička mám na to talent, ktorý som ale nejako extra nerozvijala a tak aj v Tom by som mohla byť lepsia.. ale keby si videla moje koláče a torty, fakt by si sa smiala.. 😵🤪 neviem ani šiť, každý môj pokus vyzerá hrozne a pritom moja mama mi sila krásne veci, aj sa mi to snažila ukázať.. neviem ani jazyky, ani nie som nejaká extra inteligentná.. vlastne takto z fleku by som ani nevedela vymenovať v čom som vlastne dobrá.. 🤷🏻‍♀️ ale nevadí, nejako žijem, dokážem sa postarať o svoju rodinu, hoci niekto by to určite zvládol lepšie, snáď nie som úplne stratená existencia.. sú ľudia čo všetko chytia a spravia z toho niečo úžasné a potom sú ľudia čo to proste nevedia.. ale ani jedno z toho nie je zle, je to len jednoducho tak..