Prečo si niektorí ľudia ťažko nájdu priateľov?

16. dec 2021

Ahojte...Ani neviem,ako zacat.Neviem si udrzat kamaratstva,neviem,preco.Akoby niekedy stacil malypodnet,nejaka moja mini chyba,nevhodne pouzite slovo-nic zavazne ...no a uz sa to straca.Len ked ja mam pocit,akoby som sa musela pretvarovat,aby som mala kamaratky alebo co...Taka moja uvaha,mozno len nalada,mozno kus pravdy v tom...mate tiez niekto ten pocit z kamaratstiev?

weggie
16. dec 2021

Uprimnych ludi malokto toleruje, ludia maju radi ritolezov. Najdes si, bude ich malo, ale budu kvalitnejsi. Ja som na tom bola rovnako, a tak som vyuzila svoj cas a energiu na svoju buducnost a veru nelutujem, je mi fantasticky. Nemyslim nutne a konkretne karieriu, skor poznavanie a seba pochopenie. Ziadne konkretne veci, to pride samo. Ak chces, aby prislo.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bazalka1
16. dec 2021

@cocolino234 No s tou uvahou velmi nesuhlasim. Ja som bola dost zakriknuta a nemala som vela kamaratov ked som bola dieta. Vsetci priatelia boli mojho brata a tak nejak sa kamaratili aj somnou zeby sa nepovedalo. Prelomilo sa to na strednej kedy som nabrala sebavedomie a ostatnych som prestala riesit. Vyhybala som sa deckam co vela ohovarali...pripadne som im rada nieco splechla zeby sa spamatali...a kamarati si ma sami nasli. Dokonca mam zo strednej najlepsiu kamaratku s ktorou som v kontakte doteraz aj ked sme kazda uz uplne inde....
Takze moje odporucanie je len ze sa nasilu nepretvaruj, bud sama sebou a neries ci sa stebou bude chciet kamaratit alebo nie. Je to kazdeho osobna vec...nie kazdy kazdemu sedi. Zazila som dost falosnych kamaratok ktore primne potrebovali len poohovarat a ja som ich vobec nezaujimala....ono takych ludi poznas lahko lebo sa nikdy neopytaju ako sa mas...pripadne opytaju ale dalej vidis ze ich to nezaujima a zase rozpravaju o sebe.
A tiez je tazka doba na hladanie priatelov...takze netrap sa tym. Venuj sa svojim konickom, pripadne skusaj nove a kamarati si ta najdu 🙂

0silvia0
16. dec 2021

To je to pretvarovanie, ktore ludi odradza... Ja ked vidim, ze sa niekto pretvaruje, afektuje a robi zo seba niekoho, kym nie je, nemam zaujem udrziavat kontakt.
Nikdy som s tymto problem nemala, kedze som skor introvert, vzdy som sa kamosila skor s introvertami a tam nebolo treba hrat divadlo. Cize ja tvoje pocity nezdielam, mam kamaratiek dost. A dlhorocnych

lenuska9999
16. dec 2021

Tak ak si musíš dávať taky extremny pozor na slová, tak to podľa mňa nie je kamarátstvo. Ja mam najlepšiu kamarátku už od škôlky a povieme si všetko vždy na rovinu bez pretvárok. A tak by to malo byt. A ak si nevieš udržať kamarátstvo,tak sa podla mňa len veľmi snažiť niekomu zapáliť, vyhovieť atď a nie si sama sebou. Ale to by si mala byť. V pravom kamarátstve si musíš s osobou jednoducho "sadnúť "

autor
16. dec 2021

@weggie mozno...mozno naozaj popracovat na sebe...

autor
16. dec 2021

@bazalka1 to je tiez fajn rada

autor
16. dec 2021

@lenuska9999 no kusok nekomfortu citim,tak to zo mna mozno vycitia I druhi,no byt sama sebou sa mi az tak nevyplaca v poslednom case ,myslim...

autor
16. dec 2021

@0silvia0 pretvarujem sa,to je fakt

autor
16. dec 2021

V detstve som mala vela,na strednej uz pomenej.

daniel_jasurek
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavuska1506
16. dec 2021

Odporucam si nieco nastudovat o Teorii typov

0silvia0
16. dec 2021

Tak sa nepretvaruj a nesil sa, ono to kazdy citi tu neprirodzenost

bennn
16. dec 2021

Všeobecne nemám kamarátov. Iba spolužiakov bývalých, a spoluhráčov tiež bývalých, sem tam si s niekym napíšem, ale nikto nie je môj stred vesmíru a ani ja nie som nikoho. Takže je to jedno nie? Treba pracovať.

verca888
17. dec 2021

Vies co u mna to tak bolo od detstva, ze som mala menej kamaratov ako ine deti, lebo som sa chcela fakt ze so vsetkymi bavit a vies ako to je, jeden nema rad toho druhy toho a potom aj teba vyclenia lebo sa nechces pridat bud k jednej alebo druhej skupine ludi. A funguje to tak do teraz a hlavne medzi zenskymi kamaratstvami.

janetinka27
17. dec 2021

ludia casto chcu, aby si ich pocuvala a suhlasila s nimi, mala pre nich pochopenie. ked im povies nieco, co sa im nepaci alebo nie je v sulade s ich myslenim, mozu to vziat zle. tiez nie je dobrym spolocnikom ten, kto stale rozprava o sebe alebo jednoducho ma len inu povahu, napriklad je extrovert a pozna sa s kazdym, druhy je introvert, uprednostnuje hlbsi vztah. priatelov stretavame cely zivot, rovnako mozu z nasho zivota odchadzat, ci uz prirodzene alebo po konflikte

ticko
17. dec 2021

@bennn niektorý ludia potrebujú kamošov a pracovať treba sak žiť potrebujeme

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syyykorka
17. dec 2021

Určite by som sa nasilu nepretvarovala, ale skusila by som sa opýtat tých kamaratiek, ktoré máš, že čo im na tebe vadí a v čom by si sa mohla zlepšiť

Píšeš že maš mini chyby alebo občas volíš nevhodné slová, myslím že chyby máme všetci a nie malé ale aj veľké. Ja sa rada stretávam s takými ľudmi, s ktorými sa cítim dobre a nemusím sa pred nimi pretvarovať, je s nimi zábava a naš vztah je obojstranne uprimný.

autor
17. dec 2021

@nikolka1986 mas pravdu,no toto sa mna netyka.Ja som clovek empaticky a taktny,radsej mlcim,ako ublizim,alebo hrotim...Mozno skor,ked zacnem byt samasebou,tak sa to ludom aztak nezda zaujimave alebo co,odsuvaju nase stretnutia a tak.

lenkakravcova
17. dec 2021

Skus byť otvorená, komunikatívna, nepretvruj sa, maj svoje hosnoty i keď sa to niekomu nepáči. Časom si nájdeš priateľov ktorí majú hodnoty podobne. 🙂 len musíš hľadať v rovnakých kruhoch.
Ja by som napríklad márne hľadala ľudí, ktorí nepiju alkohol niekde v bare.. 🙂