Dobrý deň všetkým... Chcela by som, aby ľudia, ktorý majú iPhone 6s a poprípade mali aj samsung s5 mini , tak aké majú pocity z iPhona.. Prosím všetkých čo majú iPhone tak dali recenziu naň..Najlepšie na iPhone 6s... Ak by sa dalo tak by ste si vybrali radšej iPhone 6s alebo kľuden cenovo stačí aj Iphone SE..? Prosím vám aby ste napísali, čím je iPhone lepší ako ostatné mobily, okrem značky 🙂 A bodli by aj rozdieli medzi iPhonmi a samsungami.. :D😉
Mne je zahadou, aky moze byt dovod kupit si predrazenu rarohu ako iphone (odhliadnuc od imagu alebo faktu, ze na nom bezi cela firma) Nie, nehovori zo mna zavist, mala som iphone aj ipad, nekompatibilne appky, idiotske “bezpecnostne“ systemy, po dvoch rokoch zrele do kosa a ceny sialene. Stacilo, neprosim. Hoci priznavam, ze Samsungovu sedmickovu radu by som tiez nebrala...
@erikakavali666 Moja 14-rocna dcera ma Iphone 6S asi 8 mesiacov a je velmi spokojna, doteraz nemala nijaky problem, okrem bezneho pouzivania na ñom robieva videa s roznymi efektami, co sa na inych mobiloch v takej miere neda
@hettinka iPhone 6s neni vode odolny...
@tortickalulu obmedzene je, samozrejme, nedá sa s ním potápať alebo tak, ale v pohode vydržal pri bazéne, nejaké prskance, alebo vlhko mu nevadí
Mala som iphone aj samsung. Pre mna jednoznacne iphone- nie koli image, jednoducho mi ten telefon vyhovuje viac. Pre mna je prehladnejsi. Vodeodolny nie je.- jeden som utopila vo wc. Neprezil. Medzitym som mala samsung a vratila som sa k iphone. Ked budem kupovat dasi, zostanemverna tejto znacke. Samsung som mala samsung galaxy 6- z mojho pohladu ovela pomalsi. Na iphone sa nechyta anizdaleka. Napriek tomu najdes viacerych, ktory si budu pochvalovat androidove telefony. Je to o cloveku- co mu viac vyhovuje.
Mam iphone SE, staci maximalne, funkcne je to ako 6, akurat je to mensie, to uz je na kazdom ci chce vacsi, alebo mensi, mne vacsie velkosti mobilov vadia, preto SE. Mala som aj samsung galaxy a nikdy viac... ono tak ti poviem, androidy nie su ani zdaleka take spolahlive ako iphony, a to pracujem ako android programatorka :D android phony sa postupne 'unavuju' a zacnu byt pomalsie a pomalsie, aj napriek cisteniu a nestahovaniu somarin, mrznu a praca s nimi je nenormalne na nervy. Je to kvoli operacnemu systemu, android ho nema ani zdaleka taky stabilny a vymakany + nefunguje tam taka kontrola appiek a teoreticky si mozes stiahnut polahky hocico s milionom chyb, reklamy alebo 'virusov'... ono zlepsuje sa to, ale proste na apple nemaju, a to nie je o imidzi, ale proste o technickej stranke 🙂 len dnes je moderne hejtovat apple...
Nepoznam nikoho, kto by Bol spokojnejsi so samsung viac ako s iPhone vsetci sa nakoniec vratia k iPhone, JA by som urcite nemenila. O lietani ani nehovorim, Samsungi su zakazane v lietadlach, to asi nebude ich kvalitou. JA Len cakam kedy mi dosluzi notebook a kupujem mac, windows system fakt nemusim.
@sisaka, tak sa zoznamime. Ja na iPhone nemam dobreho slova, fakt som v zivote nepracovala s horsim systemom. A pracujem v prostredi IT systemov v oblasti sietovych rieseni (nie v grafike), nie kdesi za pasom v hladovej doline (a nie na Sk). Ten masovy odklon od iphonu smerom k androidom (nie len Samsungu) je tu ocividny. Nejde o hejtovanie, to su fakty. Iphone stoji niekolkonasobne viac, nez je jeho hodnota. Ak ti za to stoji, fajn. Mne je predrazena a komunikacie neschopna imidzovka nanic. Rovnako, ako mi bola nanic nasa super nadupana Audina, ktora bola v servise viac nez na ceste (takze som Audi zaradila tiez do kategorie “nikdy viac“ a je mi srdecne fuk, kto vsetko spieva ody na tuto znacku). Aj ked kvoli tomu este nekupujem Skodovku 😀
ja som teraz dostala iPhone 7 na vianoce ako darček, doteraz som mala vždy Samsungy (také lacnejšie, teraz mam aktuálne Samsung Ace4), takže budem porovnávať ... ako na výzor je to neporovnateľne "iná káva". Ja potrebujem telefón najmä na telefonovanie, SMS, maily, pár aplikácií pre život (počasie, dopravný servis, navigácia).Fotím prakticky len mobilom, takže ten by mal teraz viac vyhovovať. Hry nehrám žiadne...
Na Samsungoch mi vadí najmä tá pomalosť a zlá batéria, čo sa prejaví časom ... ešte ani jeden nevydržal viac, ako 2 roky.
Keď niekto nevie, čo potrebuje mať mobil za 700 eur, tak ho podľa mňa nepotrebuje. A je jedno akú má značku.
chora konzumna spolocnosť..a este aby 14 rocne deti mali niečo,co absolutne nepotrebuju...
@salfusco myslím, že sa táto téma posúva zasa niekam úplne inam, ako bol pôvodný zámer ... autorka chcela spotrebiteľské porovnanie mobilov, no nič konkrétne sa z takých príspevkov, ako je ten tvoj, nedozvie ... vlastne ani nevieme, aký máš mobil a v čom vidíš jeho plusy a mínusy.
Moja dcéra dostala iPhone v 15 rokoch, ale je maniak na techniku, baví ju informatika, chce z nej aj maturovať a ďalej ju študovať, vyhrala školskú súťaž v robotike ... a dobrý mobil využíva určite viac, ako by som ho využila ja, kedže fotí, upravuje fotky, vytvára videá, upravuje muziku a ktovie čo ešte , ja tomu ani nerozumiem, čo na tom ona vie robiť... Podla jej referecií sa Samsung na iPhone nechytá, jejnvyhovuje IP oveľa viac. Vôbec nelutujem, že ho má... samozrejme, prežila by aj bez neho, ale na druhej strane, ak si to zaslúži (pomáha, dobre sa učí a túžila po ňom) a nám tie peniaze nechýbajú, nemá to okolie vôbec čo riešiť, či to decku kúpim, alebo nekúpim.
Ked na to niekto nemá alebo s tým nevie robiť, určite nemusí riešiť, ktorú značku smartphonu. Takému stačí aj tlačítkový za euro.
@hettinka myslim,že tato tema sa ubera inym smerom uz od uvodneho prispevku.To co je za otazku,že preco si ma kupit IPe a nie Samsung? Nikde nenapisala,co pozaduje od telefonu a ake ma kriteria.Požaduje recenzie,ktorych je na nete milion a nielen laicke.S Ipnom som mal problemy s baterkou,raz sa mi stalo,že sa jednoducho vobec nedal zapnuť..ma ten telefon svoje muchy,co vsak kludne moze byť jeden z velkeho mnozstva,ale stalo sa...A cim je IPe lepsi ako ostatne mobily?Dalsia blba otazka,na ktoru nie je relevantna odpoved
@hettinka a co sa tyka tych ostatnych veci,kvitujem,ak niekoho nieco bavi,ale na to urcite nepotrebuje drahy phone,ale skor kvalitny comp s parametrami,ktory jej urcite IPe neda a dobre programy v compe ( NBooku ).A to už sa ani IMac nechyta na ine znacky,teda okrem toho,že je predraženy minimalne o 30% v porovnani s rovnako vykonnymi compami,ak nie este lepsimi 🙂
Posledne roky Apple za konkurenciou nestiha a maju viac problemov ako za dlhe obdobie predtym
@vroni tak JA potom Patrim k tym nevzdelanym blbcom, pre ktorych Je iPhone stvoreny, vsetko Je jednoduche, prehladne, logicke A foolproof, nastastie u nas Nie su ziadne preteky, kto ma drahsi mobil, takze mobily sa nekupuju ako imidzovky. Na druhej strane nemienim si ho na Slovensku schovavat Len preto, ze ho nosia ludia koli imidzu. Co sa pouziva v Rakusku netusim, ale mentalitov to bude velmi blizke Slovakom takze preferencie ma vobec neprekvapuju
Njn tu sa pravdy nedopatras... je to zjavne ako vsetko subjektivne 🙂. A @vroni ok, chapem, jasne, ale s prepacenim to, ze robis v sietach, neznamena, ze si expert na mobily, znie to fasa pre laikov, ale je to uplne ina oblast... tvoj nazor JE relevantny z pohladu zlej skusenosti a skusenosti inych kolegov, ale isto nie z pohladu zamerania tvojej prace. Ja som zasa pracovala ako vyvojar vo Finsku, co kedysi bola mobilna velmoc a kazdy tam ma v rukach iphone. Ano, v celej Europe ma podstatne vacsie zastupenie android, je to tym, ze u nas nie je taky kult Apple a ano, je to drahe, cize kazdy si trikrat rozmysli ci na to da peniaze, uplne to chapem. Ale aby sa hovorilo ze android je stabilnejsi system... to je trochu silne tvrdenie, zlepsuju sa a urobili pokroky, ale este tam nie su. A kvalita appiek? Na google play moze zavesit appku kazdy bez kontroly, staci, ze vie trosku programovat, bezpecnostne rizika su teda vazny problem - apple schvaluje kazdu appku, ktora im pride, skusaju ju a kontroluju, ak nevyhovuje, ide do prdele... ved este aj vacsina google zamestnancov (tvorcovia android os) ma ako sukromne telefony iphony. Snad nie kvoli imidzu...
Cize zaver - kludne Samsung, preco nie, je to kvalitny telefon a posluzi dobre. Kebyze svoj iPhone nedostanem, sama si ho nekupim, mne je luto tolko dat za telefon, ktory vyuzivam len na volanie. Hovorit ale, ze je to kvalitnejsi telefon (funkcne) ako iPhone je proste nezmysel. Staci do toho vidiet a nie len stavat nazor na zatazovom par mesacnom pouziti mobilu...
@sisaka, preco nevzdelanym blbcom? Zase netrpim fixnou ideou, ze kazdy, kto ma iny nazor nez ja je nevzdelany blbec. Ale tiez si nemyslim, ze intelligenti su len v zamori a v Europe vsetci hufne zerieme seno. Proste sa pohybujem v prostredi, kde ludia povazuju telefon za pracovny nastroj a aj "skalni fanusikovia" sa postupne od iphonu odvracaju. A rozhodne to nie je preto, ze by nan nemali. Robin v medzinarodnom teame, takze poznamka o mentalite je tu viac nez usmevna (vseobecne je to tu ale naozaj pobobne ako na Sk - cim vacsia socka, tym drahsi mobil - ale netusim, v prospech ktorej znacky)
@dorottka, ja netvrdim, ze som expert na mobily. Tvrdim, ze pre moje potreby boll najhorsi system prave ten iphonovy. Prave pre obmedzene moznosti komunikacie, nekompatibilitu a totalnu neschopnost pri kombinacii s inymi systemami. Ano, appky si strazia viac a ked nieco pustit nechcu, lebo medved, tak mas smolu. Proste mam s nimi pretlak zlych skusenosti a nie len z pohladu bezneho uzivatela. Ale rozhodne netvrdim, ze je moj nazor jediny objektivny a spravny.
@vroni Vložim sa do tejto diskusie, prosím ťa môžem sa opýtať v čom su obmedzené možnosti komunikácie v Iphone? Ja som bola dlhodobý užívateľ andoridu (zarytý odmietač iOS) nakoľko som mala len sprostredkované ifnormácie o Iphone. Ale okdedy sa v mojom okolí začali rozširovať užívatelia Iphonu, ktorý ho iba cvhálili, nechala som sa nahovoriť aj ja na tento telefón, a dnes ľutujem len to, že som to neurobila skôr. Ja sa ani neodvážim to porovnávať s akýkmkoľvek telefonom, čo funguje na systéme Android. Je to uplne niekde inde, a to, čo každý kritizuje, tú nekompatibilitu a obmedzené aplikácie som nikde nepostrehla. Automaticky po prihlásení cez svoj google účet (áno, funguje aj v Iphone) sa mi do telefonu natiahli presne (na chlp presne) tie isté aplikácie ako som mala v androide. A žiadna z nich nebola platená!
o tom, že fotoaparat je Iphone 6 a viac je takisto uplne iná kategória ako v akomkoľvek androide tiež nepochybujem, lebo keď urobim fotku v tých istých podmienkach na Iphone a na Samsungu, tak sa to nedá porovnať. Takže za mna jednoznačne Apple. Ja som prešla zo samsungu 5 na Iphone 6 a rozhodne to bol krok vpred a nelutujem.
Toto je len môj názor a pocit z jednoročného používania Iphonu. Dufam, že som autorke aspon trosku pomohla. Za mna Iphone kvoli fotoaparátu, stabilite systému, rýchlosti a celkového dojmu a pocitu ked ho držím v ruke.
@mistymay33, nuz, potrebovali sme komunikaciu medzi iphonom a adroidovym systemom (islo o sirokospektralnu aplikaciu s mnozstvom uzivatelov a specialnym zabezpecenim) - no way, chybala schppnost i ochota nieco riesit. Androidove aplikacie fungovali len selektivne alebo vobec, bolo treba stahovat iphonove, kde nefungoval prenos dat (lebo medved), zaujimave, ze opacny prenos (od iphonu na amdroid) isiel bezproblemovo. Technologie uznavali len svoje vlastne, nove a z inych zdrojov neuznavali z principu (pripadne zriedkavo az po prevalcovani trhom), proste bolo tpho viac nez dost, co nefungovalo. Pripustam, ze ked by som potrebovala telefon len na dve videjka, sedemnast fotiek do mesiaca a desat hodin na FB, tak by som mozno iphone tak kriticky nevidela. Lenze co uz, ja som s nim skusala aj pracovat a na to vhodny (pre mna) nebol.
to ma ale dovod, ze si nepusta hocake data, apple si na tom stale dal zalezat, je to kvoli ochrane a kompatibilite vlastnych veci, je to politika firmy a nepusti si k sebe neoverene veci, nech je za tym hocaka firma (ano aj googlu aj adobe aj applu sa podari smejdacky softver, softverove cesty vedia byt nesmierne zranitelne a ja v tomto apple UPLNE chapem, koniec koncov nikdy sa netvaril ako open source) - tam sa ti nemoze stat, ze zapnes hocaku appku, ktora cuca hocaky stream dat a kvoli nekompatibilite ti hodi vynimku s timeoutom okolo 5 minut a za ten cas ani za boha s telefonom nepohnes, kym sa appka nezrube (to sa mi stalo so samsungom a oficialnou appkou dopravneho podniku)... mna tiez vytacal zo zaciatku itunes, ale da sa to obist a nahrat si data aj inak. Mimochodom, este raz poznamenam, robim tiez v softverovej firme, dokonca vo vyvoji, iphone pouzivame vsetci na robotu, nie len na fb alebo fotky a ziaden problem 🙂 osobne si myslim, ze je to o preferenciach, takze nebudem tu silene pridavat urazky jedneho ani salene chvaly druheho - ani jeden ma neplati :D ja mozem hovorit len za seba - nazor, ze apple vyrobky su len pre hipsterov, socky, co sa predvadzaju alebo pipiny, co len fotia a facebookuju, je uplne mimo, netreba sa nad tym ani pozastavovat. Ale kiezby to tak bolo, aspon by som usetrila :D kazdopadne s oboma systemami sa da pracovat, cize kazdy nech sa rozhodne ako sa mu paci 🙂
@dorottka, nie, neboli verejne. Islo o transfer egoverment dat konecnemu uzivatelovi za dodrzania predpisanej bezpecnosti. Co a ako sa tam dialo nepatri na forum 😉, proste znoska zlych skusenosti. Ze som aj ako bezny uzivatel nemala s jablkom tie najlepsie skusenosti, tak ich proste odporucat neviem (ako hovorim, s vynimkou grafiky, s ktorou nepracujem). Tym nechcem nasadzovat androidu svatoziaru a Samsungu duplom nie. Len povazujem Android za perspektivnejsi system. A podla mna priatelskejsi k uzivatelovi.
ja neviem porovnať, ale dcéra mala Samsung S5 mini a teraz ma iPhone 6S a nedá naň dopustiť, že už by iný mobil nechcela ... celkovo si chváli to, že tak nemrzne, výborný fotoaparát, vodeodolnosť, že je štýlový aj že sa dajú dokúpiť cool doplnky (objednávam jej rôzne obaly a somarinky na aliexpress) ... a ona je teda veľmi technický typ