Prečo si ľudia robia srandu zo Slovákov na all inclusive dovolenke?

4. júl 2024

Ahojte, prečo sa robí sranda o slovákoch na All inclusive dovolenke ? Teraz sme boli prvý krát a absolútne som nemala pocit že bolo nejak krajinou "predurčené" kto sa tam ako správa. Akú máte skúsenosť so správaním ľudí na stravovanie All inclusive?

viestta
4. júl 2024

Mne bohate staci ako sa niektori spravaju ked su na ranajky svedske stoly, je uplne jedno ci je to 5* hotel, kupele alebo nejaky penzion, ci uz doma alebo v cudzine. Ale to aj Cesi a aj Poliaci "zeru" piate cez deviate akoby sa blizil celosvetovy hladomor...

maca1984
4. júl 2024

lebo " táto, snad to tady nenecháme ".
Doslova nakydané na tanieri piate cez deviate. A potom sa čudujú že majú hnačky, grcačky a bolia ich bruchá.
Ale zas nie len slováci, to kadekto.

zzuunnaa
4. júl 2024

moji známy si napríklad berú vždy všetko domov lebo je to “v cene”. Takze potajomky berú masla, dzemy tie malé, ovocie, susene ovocie no všetko čo si len predstavíš 😀 ja to nechápem a oni sa potom vytešuju keď donesú domov plne tri igelitky jedla 😀 podľa mna to vyhodia tak či tak ale asi ten pocit že “to majú zadarmo” alebo neviem 🤷🏽‍♀️

autor
4. júl 2024

@viestta áno presne na toto narážam ale nemala som pocit, že by to bolo konkrétne u slovákov ale z každej krajiny sa našli aj takí aj takí.
Popravde nech niekto zje piate cez deviate keď má chuť. To je okej, jeho vec. Jediné čo mi je proti srsti keď si niekto naberie porciu ako pre 6 ľudí, ozaj že kopcom a potom trištvrte toho nechá čašníčku odniesť lebo však to samozrejme nevládze.

muchotrafka298
4. júl 2024

@viestta presne ako pises, tieto narodnosti su velmi dobre identifikovatelne. A este specialitka to mali zas rusaci, ze si ponaberali taniere a vsetko rozbabrane po stoloch ponechavane. Nehovoriac o dalsom "ost blok fenomene" a to je obsadzovanie lehatok uterakmi pri mori, pri bazene o piatej rano.
Niekde v hoteloch uz tie uteraky beru, ze sa neda obsadzovat alebo pustaju k bazenu az po urcitej hodine a dovtedy sa tam ist neda.

7miriam77
4. júl 2024

To si nezažila Američanov 🤭👎😀, pracovala som v Amerike na výletnej lodi ako čašníčka, nielen že som veľa krát hosťom podkladala dve stoličky, ale som aj spratavala neskutočne množstvo tanierov, čo oni dokázali do seba nadlabnut, to som v živote nevidela . Prvý mesiac mi bolo z nich zle od žalúdka a v podstate som tam jedla len na prežitie, tak mi jedlo sprotivili.

sisa_s
4. júl 2024

My slovaci si radi doprajeme, ja sa tiez niekedy otocim 3x si nabrat (polievka, hlavne jedlo, dezerty/zmrzka)🤣 ale vzdy to zjem 😀 kdezto niektori ludia si nalozia za styroch a plne taniere sa odnasaju prec...ale chodim do destinacii/hotelov, kde je maalinko slovakov, takze to nemam odpozerane, ci v niecom vynikaju specialne slovaci, skor na plazi, ked niekto vrestal, tak to bol cesi 😀

autor
4. júl 2024

Mne utkvela v hlave jedna rodina lebo sedeli vždy pri nás. Boli 4, rodičia dve školopovinné deti, popravde neviem odkiaľ boli, nepočúvala som ich. Ale vždy vždy si na taniere nabrali pečivo a dali do stredu stola. Dva plne taniere a tam toľko pečiva ako pre ozaj 10-12 ľudí. Samozrejme to vždy nechali tak, zjedli max štvrtinu. Vždy mi to bolo ľúto že sa to zbytočne musí vyhadzovať

lucka_ke
4. júl 2024

ja som to zažila aj s Nemcami a ešte boli drzí na personál

karolina04
4. júl 2024

veď si zato zaplatia tak sa snáď môžu najesť bez toho aby ich niekto kritizoval, samozrejme naložiť si tak aby sa to zjedlo ,pozerať niekomu do taniera je neslušné

luu1122
4. júl 2024

@viestta presne si to vystihla 👍🏼

autor
4. júl 2024

A ešte "super" sú ľudia čo si ručne obchytaju holou rukou všetko pečivo a zoberú čo sa im najviac páči. Alebo si rukou berú koláče atď

autor
4. júl 2024

@karolina04 samozrejme, ja píšem že.nemam.pocit že.slovaci vynikajú nejak negatívne. Nech sa naje každý kľudne viac ako vládze, len nechápem nabrať si násobne viac ako zjem. Len zato že môžem. To mi je ľúto potom

senta_sofia
4. júl 2024

Mam velmi lakomu znamu, ale na dovolenku zasadne all inclusive kvoli jedlu, aby sa raz za rok najedli, lebo doma si take nekupia. Keby si to preratala, lacnejsie by ju vyslo dopriat si cely rok doma.

elin2525
4. júl 2024

@zzuunnaa S tymi dzemami - bola som v New Yorku a neviem uz na aku presne atrkaciu sme isli, ale samozrejme tam bola kontrola ako na letisku a nebolo povolene vziat so sebou akekolvek jedlo. Za nami rodinka zo Spanielska, z tasiek vybrali tie male dzemy a pekne ich vylizali. Ja som nechapala 😂

barbora0308
4. júl 2024

Tak nejake osobne skusenosti nemam a rovnako som inak v zivote nepocula ziadne srandy na akukolvek narodnost v tomto smere 🤷, ale teda all inclusive som zazila iba raz a vtedy som si aj povedala, ze je to naposledy, kedze pre mna je to iba zbytocne obmedzujuce a podla mna to cloveka iba obera o spoznavanie ozajstnej gastronomie danej krajiny...ale teda vzdy som si myslela, ze ludia si platia all inclusive prave preto, aby tam mohli jest a pit bez obmedzenia, aj preto sa to vola all inclusive 😁...takze pokial si tam niekto rozhodne spravit aj chlebicky na fakultativny zajazd a zabalit do igelitky, tak nech, mna by to neprekvapilo a ani nepoburilo.
Jedna vec je plitvanie, s ktorym sa ani ja nestotoznujem, ale na druhej strane ak to vsetko aj skonzumuju, tak na to maju plne pravo.

barbora0308
4. júl 2024

@barbora0308 *plytvanie 🫣

xckaretxxx
4. júl 2024

Ja som zažila Ukrajincov v Turecku. Zrali ako prasce. Napr. Zobrali 20 ks nakrájaného melonu a 1/4 z toho zjedli. Potom luskli na čašníka, že to môže upratať

autor
4. júl 2024

@barbora0308 áno no, ja myslím práve to, že neskonzumuju. Len naberú a potom sa to musí vyhodiť

marcellka32
4. júl 2024

@viestta
@maca1984 🤣presne
Na mňa pozerajú keď si ráno natriem len vianočku s maslom....

naposledy hotel Bojnice, plná jedáleň, ľudia jedli akokeby mesiac nejedli....ale toto je všade, to nie sú len Slováci

autor
4. júl 2024

@xckaretxxx presne o tomto hovorím, to je strašné

siska53
4. júl 2024

Toto ani ja nepochopim... My si davame vzdy len tolko, kolko vladzeme.. Mali by zrusit all inclusive a dat ho len na napoje maximalne. Inak normalne vyber z 2-3 jedal a dovidenia. Lebo naozaj je to plytvanie

diewcatqoo
4. júl 2024

Toto vobec nie je len o Slovakoch alebo Cechoch. Myslim, ze vsade sa najdu takito ludia, ktori ked vidia, ze je to zadarmo, tak su nenazrani. Zazila som rozne narodnosti, ktore sa prepchavali pri svedskych stoloch, aj Anglicanov, Americanov, Nemcov, Spanielov, Francuzov, Rusov...

nikaeli
4. júl 2024

Ja ich svojim spôsobom obdivujem. Všeobecne jem málo, mám problém zjesť polievku a celé druhé jedlo na obed naraz.Takže na dovolenke jem tak, ako aj doma, inak by som strávila celé dni na wecku a v posteli 🤷🏻‍♀️ a máme to tak všetci, preto all inclusive nevyužívame - my by sme boli 'stratoví' 😀

Rovnako tak nechodíme do reštaurácií typu zjedz, koľko vládzeš.. nezjem ani polovicu bežnej porcie, tak načo preplácať?

petronela1985
4. júl 2024

Ja si naberiem vždy jeden tanier pre seba, jeden pre dcérku. K tomu pohár vody. Ale čo sme boli raz na dovolenke s našimi kamarátmi s deťmi, tak ako prví prichádzali a ako poslední odchádzali z reštaurácie plus samozrejme napchaté deťom dobre že nie za náruč pečiva. Viac sme s nimi neboli.

viestta
4. júl 2024

@marcellka32 presne toto, zjem co mi chuti, a kolko uznam za vhodne. Zazila som aj take, ze ma pani pri stole upozornila, ze mam si poriadne nalozit, vsak to mam v cene. Ked som jej povedala, ze mam len jeden zaldok a nebudem do seba tlacit to co mi nechuti a nechcem tak sa odula, ze sa neviem spravat. O tych co futruju chleby do kabelky skoda pisat... Keby mohli aj kavu si do nej naleju 🙄

klementinka58
4. júl 2024

to ste este nezazili Libyjcov na all inclusive, by ste videli co je piate cez deviate 🙂 zlati skromni slovaci 🙂

tykat
4. júl 2024

To je o ludoch nie o narodnosti, v kazdej sa najdu burani.
Najhorsie spravanie co som videla je vacsinou vo velkych megastrediskach, velkych hoteloch a je jedno kolko maju hviezd.
Napr. mensie hotely v grecku so 4 a viac hviezdickami su v tomto slusnejsie, nelakaju takuto zberbu ktora chodi na jedlo s velkymi vreckami a plytva jedlom.

Tam kde chodime sa ludia spravaju podobne ako my. Nalozime si male porcie a kludne aj 3x otocim a ochutnam nejaku specialitu. A su aj velke rodiny ktore si davaju jedlo uprostred stola (asi zvyk) a ked to nanosia tak sadnu a jedia. Ale vyslovene plytvanie tam vidim malokedy.

stamik
4. júl 2024

zažila som to na každej all incl dovolenke a nejde výhradne o slovakov či čechov.. vo väčšine sú to rodiny s väčšími deťmi ktoré sú schopné si nabrať jedlo aj samé či starší ludia. Všetci si naberú sami a mamička ešte pobehuje a nakladá zvlásť na iné taniere. Stôl plný jedla, taniere plné pečiva, koláčov a dezertov, množstvo jedla ako na oslavu 50tky. čašník vynesie pokrájaný melón a mamička si ide nohy dolamať aby ako prvá bola pri mise a naberie toľko že ostanú len kraje melonu a ledva 4 krajce. Vynesú morské plody, mušle a bože chráň aby ostalo aj iným, naložené kopcom na veľkom tanieri a zas to len položiť do stredu preplneného stola a už sa toho nikto ani len nedotkne. Strop je prenásledovanie čašníka s jedlom a čakanie kým to jedlo vyloží.

simona92101
4. júl 2024

To nielen Slovaci,ale aj ine narodnosti.a presne podla motta:all inclusive,nech ma aj roztrhne,ale nenecham to tu. Viac x som videla,maly tanierik a tam nalozene sladke,slane,omacka,ovocie ako pre prasata,pod stolom natrusene ze by sa zo 20 sliepok najedlo..pracovala som v gastronomii,v xy hoteloch a restikach,ale coho su ludia schopni,to si budem navzdy pamatat..hranolky plavajuce v bazene,s langosom do vyrivky🤦‍♀️