Prečo sa zamestnanci útulkov vnucujú na návštevu?

29. mar 2024

Hladame na nas pozemok psika. Nechceme nic extra. Stredneho psa dobrej povahy ktory sa znese s inymi psami a detmi. Obvolala som par utulkov a to je horsie jak u policii. To co je za otazky? Cim ho budete krmit, ockovat, kde v dome bude bla bla? Kde sme v dobe kamenej? A uz uplne ma dorazilo, ze oni si musia ist pozriet nas dom a pozemok kde pes bude. Halooo ake Vi mate pravo mi behat po dome a pozemku a rozhodovat ci to je vhodne prostredie. Co ste socialka? Potom nech sa cuduju, ze stale musia riesit mnozitelov. A tie poplatky??? Ze za fenu skoro 200€? Nemam problem prispiet ale dat z vacku 200 eur za psa mi pride sialene. Mate aj vy take skusenosti? A to mame z utulku uz dvoch psov.

guudy
29. mar 2024

Uprimne, ja sa im nedivim. Zjavne maju zle skusenosti s majitelmi psov. Preverenim buduceho majitela sa znizuje pravdepodobnost, ze pes bude zit v nevhodnych podmienkach, alebo skonci naspat v utulku…

isadoraisa
29. mar 2024

haloooo, ty hysterka

januska12323
29. mar 2024

Asi preto lebo im na tých zvieratkách záleží?

mabenn
29. mar 2024

nie som psickar, ani s utulkami nemam skusenost, ale pride mi to prehnane...bud sa nudia, alebo to maju nariadenim, realita je taka, ze utulky nonstop pytaju peniaze, lebo nemaju cim krmit, ked si konecne niekto psa chce vziat, robia take obstrukcie...a ano, na druhej strane tu mame mnozitelov...na hlavu...byrokracia nezmyselna

mistymay33
29. mar 2024

Aky mas problem ukazat pracovnikom kde budes psa drzat? A povedat im cim ho budes krmit? Pozri sa okolo seba, a zamysli sa, kolko ludi tyra psov, chovaju ich v nevhodnych posmienkach, zoberu psa, a potom ho supni na retaz nech strazi pozemok… je to dwnno denne v televizii. Ti pracovnici su za toho psa zodpovedni, vypiplaju ho, zaockoju, zaplatia nemale vetwrinarne poplatky, tak si do frasa musia preverit kam a komu daju psa!

dadka1997
29. mar 2024

Ja si myslim ze je to normálne... je to tiež adopcia.. a kontroly preto, aby psik neskončil v zlom prostredi, alebo aby mali istotu, ze bude o neho dobre postarané... si hystericka až moc .. ak mas problem kup si psa, tam ti nikto nebude chodit po dvore, ani pýtať peniaze ak to bude bez PP

3009
29. mar 2024

Ja sa im nečudujem, lebo veľa psov z útulku skončí po pár týždňoch na ulici lebo majiteľ na neho kašle. Nemá záujem ho dať čipovať, odčerviť a chodiť v prípade potreby veterinárovi, lebo to stojí peniaze. Ja som platila za psa z útulku Zatúlané psíky Šaľa 50 eur min. rok.

lakebabe
29. mar 2024

Ak je v cene aj cipovanie a fena už je kastrovana tak je cena v pohode aspoň vy nebudete už musieť behať po zákrokoch. S tou kontrolou to niektorí robia. Viem ze kamoška chcela zo žilinského útulku kedysi dávnejšie väčšieho psa, keď postavili dom a zamietli ju, lebo ho chcela mať v koterci bez prístupu dnu.

crazy_cat_lady
29. mar 2024

Vobec sa im necudujem. Vela krat to robia na ukor vlastneho casu, penazi atd.. je uplne v poriadku, ze chcu vediet, v akych podmienkach psik bude. 200 eur sa Vam zda vela? Predpokladam, ze psik je cipovany/odcerveny/kastrovany a to tiez nieco stoji. Ked sa vam teraz zda 200 eur vela penazi, co ked pes ochorie a bude potrebovat operaciu? Pripadne dlhodobejsiu liecbu..? Keby ste boli na ich mieste a robili to na svoj ukor a zazivali smutne/nezavideniahodne situacie, asi by ste konali rovnako

janulik2008
29. mar 2024

Mňa vždy prekvapí otázka že či bude mať pes prístup dovnútra, akože načo? Samozrejme ak je treskuca zima atď tak psa púšťame aj my do domu ale mať nonstop prístup dnu mi príde prehnane. Ak má zateplenú budu tak načo dovnútra ?

deti95060810
29. mar 2024

zober od niekoho z inzerátu a máš pokoj...
my sme dostali vlčiaka - lebo majiteľ mal veľa malých - tak sme mali pokoj.
už ho máme 14,5 roka.
inak tiež by sa mi nepáčilo aby mi niekto behal a dohliadal čo a ako

8853
29. mar 2024

Mne vnucovali jednookeho 6 rocneho kocura, ked sme chceli maciatko 😄

zuzanka.zuzu
29. mar 2024

@8853 no jak sekta 😂

vierkaaa85
29. mar 2024

Chod na mesiac vypomahat a pochopíš.. tie peniaze sú zlomok toho čo musia vynaložiť na kŕmenie, vakcinácia, čipovanie, kastracia, mnohé majú problémy s trávením a majú stravu tomu prispôsobenú..a na margo kontrol..dáš niekomu na adopciu psíka, ktorý má za sebou adaptáciu po tom ako strávil život v osade na špagáte..rodina vyzerá tip top tak sa tešíš, že prežije super život pobehujúc po dvore..a po 3 mesiacoch prídeš a zistíš ze je niekde vzadu uviazany o reťaz..
Ja som bola súčasťou toho a ver mi, že vedia prečo to robia.

matullienka
29. mar 2024

V poriadku a keď si vezmeš od niekoho psíka, tak veterinár tie, niečo stojí, prípadná kastrácia a povinné očkovanie tiež. Myslíš, že ťa to bude stáť menej?

stanulienkat
29. mar 2024

Zrejme kvoli takym ludom ako ty. Podľa tvojho vyjadrovania a gramatiky, už vidím tú reťaz na prašivom hladnom psovi ktorý je jar- leto- jeseň- zima-horuco-mraz -na dvore. Veď je to predsa "len" pes. Je len na stráženie, nemá žiadne city a keď zdochne, zoberie sa z útulku ďalšii....🫥

kiki68
29. mar 2024

Ked idete adoptovat dieta, pride socialka a pozrie aj chladnicku. Co cakate? Viete kolko je pripadov tyrania psov, co ludia adoptovali? Ide o dobro toho psa. Biete ludia klamu a nakecaju cokolvek, casto si psychicky chori a zhromazduju doma zvierata. Jedna pani z Brna sa takto hrala na velku zachranarku zvierat a zistilo sa po 2 rokoch, ze ich utyrala a pomreli. Prisla na to az jedna pani, co tam radsej isla a viezla jej kralika na adopciu. Zrazu z velkeho bytu bol maly byt, vela zvierat, dve deti, strasny pach. Uz chapete?
Navyse 200 eur je iba pokrytie nakladov za veterinu a nejake krmenie.

vanilkovazmrzka
29. mar 2024

Mas dvoch psov, mala by si mat teda nejaku formu sucitu so zvieratami. Vies, z akych podmienok sa dostavaju psiky do utulku… v zaujme tych ludi je dat im domov, kde budu prosperovat, nie aby sa opat dostali do katastrofalnych podmienok, kde budu trpiet alebo budu tyrane. Tak nebud taka vztahovacna, ked dostanes otazky, na zaklade ktorych zistiju podmienky, tak jednoducho odpovedz. A ze sa niekto pozrie na tvoj dvor, kde uvidi dalsie dva stastne psiky, tak asi nemoze byt lepsia referencia.

nikiki29
29. mar 2024

Na jednej strane ich chápem, obávajú sa či sa im pŕs nevráti alebo bude žiť v zlých podmienkach. Na druhej je to prehnané, ak plánujete kupovať lacné granule, psa si radšej nechajú. Lebo v tom koterci 2x3 metre mu bude lepšie ako na dvore 20x30 🙄🙄🙄
Som psíčkar, mám veľa skúseností s adopciami aj s prácou v útulku. Akože niektorí to fakt hrotia… 😏

canany
29. mar 2024

Na utulky mam svoj nazor, aj som ho tu pisala. Ani jeden utulok, ktory som oslovila, mi nechcel dat psika, lebo mam male deti. To ze som pred tymmala labradora a yorkshierov, vychovanych, vycvicenych v top stave, nebolo podstatne. Oni su tu len na plakanie, ze su preplneni a pytaju 2% z dani a prispevky na fungovanie. Bolo to 3 roky spat. Tak som to vzdala a zobrala som si z bazosa male steniatko, ktore uz bolo na svete neplanovane a nemala som s nikym natahovacky, ziadne kontroly ani podmienky, ze co mozem a nemozem. Pes sa uplne hodil k detom a aj ked uz ma 3 roky, je to stale take prerastene stena, co miluje decka.

autor
29. mar 2024

Baby mi sme mali dvoch psov z utulku. Ked som ich brala nebol problem aj sme prispeli po 50 eurach. Psy boli zdravy, vykastrovany. K veterinarovi sme sli len ked bolo treba. Im sa nelubi ze by pes bol na dvore a nie dnu. Ale mame maly dom ja nemozem do domu postit psa ktory je tak velky jak pomaly doga. Nelubilo sa im, ze maly dom, ze mame pre neho volieru a ze by bol zavrety keby sme boli v praci atd. Ked som im povedala, ze to len na 8 hodin potom by sme sli s nim von na vylety joj to uz nebolo ono. Ja neviem vo si ho mam brat do roboty ci co? Ja potrebujem aby ten pes strazil a to ked som povedal tak hned ze nie sme vhodny. Poznaju ma robila som tiez v utulku. Vedia, ze mam od nich dvoch psov sice uz umreli na starobu ale keby som sa o nich nestarala asi sa nedoziju 14 a 16 rokov tak co som ja ta zla????

stanulienkat
29. mar 2024

@nikiki29 Jedna vec je, ze s200 eurovými poplatkami to preháňajú. Po druhé -keď chce niekto psa, nech si lacné granule žerie sám. Je nenormálne, aby 10 kilové vrece stálo päť-10 eur. Co tam môže byť pomleté? Kartón? Odpad? Zivila by si sa tým? To by som ani psovi nedala. Keď na starostlivost o psa nemám peniaze, tak si ho neobstaram. Je to zivy tvor. Ja som videla psa kŕmeného týmito lacnými granulami- vyplznutá srsť bez lesku, zlé zuby, málo energie.

ckocka
29. mar 2024

Nechceš s útulkom spolupracovať, zožeň si psa inak, problem solved.

marsmykkok
29. mar 2024

Tak napríklad, pes z útulku je zo zlých podmienok, sú to často utekáči, tak chcú vidieť, či máš pozemok oplotený dobre a pes neujde. Alebo chceš aby ti psa zrazilo auto a čo povieš deťom alebo platiť pokuty za to že behá po verejnom priestranstve? A ak je fena vykastrovaná, tak 200 eur by si na jej kastráciu dala aj ty, kedže keby aj nedáš, feny neskôr majú problémy s maternicou a váječníkmi a sterilizácia je nutná. Ale takýto ľudia čo berú psa ako vec a nevedia o nich nič by naozaj zviera nemali mať.

autor
29. mar 2024

Ja neviem preco tu robite zo mna tyrana. V zivote som psa neudrela ani mu neublizila. Dozili sa vysokeho veku. Podla vas 1000m2 je malo pre psa strednej vysky??? Navyse by bol doma pusteny. Do voliery by isiel iba keby sme boli v praci. Chodil by s nami na turistiku. Mame skveleho veterinara ktory vzdy prisiel ked bolo treba tak ja neviem co je na tom take zle?

8853
29. mar 2024

Bazos - darujem psa, pripadne FB. Vidim, ze sa ta pristup utulku dotkol, ale su aj ine riesenia

babkaland
29. mar 2024

Hned prva chyba je ze niekto berie psa ako problem. Kam ho dam? Riesi voliery, budy… Taki nech nechova psa. Dam pozitivny priklad: K bratovi ktory nikdy v zivote nechoval zviera, sa prizenila nevesta psickarka. Ziadne problemy neboli. Pes ma pristup do domu automaticky, ma aj budu na dvore, uviazany nebol nikdy, plot okolo velkeho pozemku sa upravil aby ho pes neprekonal, nepodryl atd. Moze sa pohybovat po celom pozemku, vratane domu bez obmedzeni. Toto dokazal zabezpecit clovek ktory mal s chovom nulove skusenosti. Pointa mala byt ze toto by sa utulku pacilo. Ja napriklad mam rad psov a vzdy mi vravia ze preco teda nemam svojho, ja im vzdy poviem ze pes do cinziaku nepatri.

nelca84
29. mar 2024

A preco mas taky problem povedat im, cim ho budes krmit a kde ho budes drzat? Ja mam take nervy ked vidim v nakupnych kosoch tie hypermarketove granule, normalne sa musim ovladat, aby som tym ludom nepovedala, naco im je zviera, ked ho krmia odpadom. Takze ja ich chapem. Vacsinou su to psici zo zlych podmienok a chcu im dopriat lepsi zivot. A ohladom toho pristupu dnu, nie kazdy pes je prisposobeny zit len von... a vobec to nie je o vyske, ale o type srsti. Jednoducho im zalezi na tom, komu ho daju a tak to ma byt!

lakebabe
29. mar 2024

V tomto ta chápem my sme mali psa vnútri predtým. Teraz mam veľkého psa , ktorý má síce prístup, ale len do kotolne kde ma svoje dvere ma tam pelech misky všetko a teplo. Ale nikdy by som ho do domu nepustila, kde mame zariadenie, pretože je to pes ktorý sa strašne rád vala v blate, v kaluzi ,celý den na záhrade kope jamy je celý od blata. Takže nie som otrok aby som vkuse umyvala dlazky.
Druhá vec je ze vnútri ani nevydrží keď sme na chate a musí spať dnu je nervózny je mu teplo a chce ísť von. Takže nie vždy je to týranie že pes je vonku ani preto nie je tyrany, keď sa mu venujeme a ma veľký výbeh a výlety.
A takisto je aj na stráženie pozemku co mu ide excelentne a baví ho to.

nikiki29
29. mar 2024

@stanulienkat tak nemyslela som zrovna granule z hypermarketu. Ale viem čím útulky kŕmia, 30-35€ za vrece. A keď adoptujú psa často krát žiadajú o triedu vyššie granule, nechápem prečo. K tomu samozrejme 4 stranový dotazník, fotky celého domu, 1-2 osobné návštevy, v 90% prístup psa do vnútra… ja neviem. Tie psy sa v tom útulku majú 100x horšie ako sú požiadavky na adopciu.