Prečo sa posledné roky rodí tak veľa blonďavých detičiek?

9. aug 2024

Preco sa posledne roky rodi tak vela blondakov a blondyn?

anjelicek26
9. aug 2024

To je velmi subjektivny pohlad, statisticky nepodlozeny... zmiesane deti tahaju skor geny po tmavsom rodicovi, takze skor blondakov ubuda...

autor
9. aug 2024

@anjelicek26 Ja vsade vidim blondakov s tmavovlasymi rodicmi

anjelicek26
9. aug 2024

Pretoze vela deti sa rodi blond a v puberte stmavnu... moji vsetci mali uplne svetle blond vlasy ako malicke deti, teraz su velmi tmavy blond... ako my rodicia...

viestta
9. aug 2024

Deti mavaju ovela svetlejsie vlasy ako budu mat ako dospeli, takze deti je viac blondavych. No a aku farb vlasov ma mama, je v dnesnej dobe dost tazko hadat

katica06
9. aug 2024

Nuž v našej rodine a u blízkych priateľov sa posledných päť rokov žiadne blond dieťa nenarodilo, a deti čo mali v po narodení svetlejšie vlásky majú dávno tmavé

ruzasipova
9. aug 2024

Vela deti sa rodi so svetlymi. Ja som s muzom mala tiez ako dieta blond a v puberte stmavli na hnede.

mamamasama
9. aug 2024

Takto to bolo vždy. Sama mam tmave vlasy, manzel tiez. V detstve sme boli obaja blond. Nase deti su po nas. Zatial stale blond.

h2
10. aug 2024

Môj syn sa narodil blond (ja mám tmavé vlasy od narodenia, môj muž je svetlý blond, v detstve mal vlasy takmer biele). Teraz má syn 13 a už má hnedé, čím ďalej, tým tmavšie. Predpokladám, že v dospelosti bude mať úplne tmavé, ako ja.

matkahelka
10. aug 2024

ta blond u vacsiny vekom stmavne. moj muz sa narodil ako blondiacik, ZS este zacinal ako blondiacik, koncil ju uz ako hnedovlasy. ja som sa narodila ako bielovlasa, az albinka, ZS som zacinala ako svetly blond, koncila som ju ako tmavy blond. dcery su obe blondinky, starsia bude mat 16 a ked porovnavame fotky z utleho detstva, tak taky svetly blond odtien ako mala do cca 5-6 rokov ma aktualne posledne 2-3 roky len v lete a tesne po lete vyrahane od slnka. tiez jej vlasy vekom stmavli. rovnako ma spoluziacky, kt.na ZS nastupovali ako blondinky a so ZS sa lucili ako svetle hnedovlasky.

kristiii
10. aug 2024

@h2 u nás veľmi podobne. Síce po narodení vlásky také neutrálne, cca v dvoch-troch rokoch takmer biele a teraz ako puberta normal hnedé.

ukulela
10. aug 2024

... no po Borisovi predsa ....

h2
10. aug 2024

@ukulela 😂👍

jana_eyre_2
10. aug 2024

Predpokladám, ze keď si bola ty dieťa neriešila si koľko detí má vlasy hnedé, koľko blond a aké vlasy majú ich rodičia, nie?

nairia
12. aug 2024

ja som sa narodila s tmavymi vlasmi, potom som mala blond do cca 4-5r a stmavli mi. aj moj ocino bol ako dieta blondacik a potom mal hnede. myslim, ze je to dost casty jav, ze male deti maju svetle vlasy, ktore neskor stmavnu. to je ako ze preco maju vacsinou babatka modre oci.