Prečo sa ľudia naháňajú za peniazmi?

29. dec 2023

Neviem čo je toto za dobu, no mám v okolí veľa ľudí čo sa naháňajú za peniazmi...Stále len robiť mať aj viac robot alebo brigád aby mali viac peňazí...Každý len hrabe a hrabe no čo majú z toho, veď do hrobu si peniaze nevezmú...Alebo rozhadane rodiny čo ledva čakajú kedy rodičia zomrú aby mohli po nich zdediť...Alebo dôchodci čo sú už na dôchodku, no nie aby si užívali konečne kľud doma ale tiež pracujú a hrabú sa aby mali viac peňazí...
Nikdy toto nepochopím prečo ľudia nespomalia a nežijú pre okamih ale len hrabú a hrabú aby mali viac peňazí.
Čo si o tomto myslíte vy?

cyberk
29. dec 2023

Myslim, ze ta do toho nic :D dochodky su male, platy tiez, byty sa uz zadarmo nedostavaju. Vela ludia maju uz aj vyssie hodnoty ako zit z vyplaty do vyplaty.

ivangeline
29. dec 2023

...nahanat sa za nimi nemusi byt zle,ked su prostriedkom a nie cielom.

stanulienkat
29. dec 2023

Akože čo majú z toho?? Už nie je socializmus, že sme mali všetci rovnako -teda veľké hovno, nikam sa nemohlo jazdiť a nič si si nemohla kúpiť, lebo nebolo ani za co a ani v obchodoch nebolo nič. Ak ma niekto chuť pracovať, evidím dôvod ho za to hejtovať. Niekto to dá na kultúru, niekto cestuje, niekto pomáha deťom, niekto si užíva, niekto míňa na kabelky a handry. Každého osobná vec, za čím sa naháňa. Skôr mi prekážajú ľudia, ktori hnijú na podpore a nechce sa im pracovať.

miskakyska
29. dec 2023

...neviem, čo je toto za dobu... každý každého len sleduje,ale aby si pozametal pred vlastným prahom to nie🥴

terezka1947
29. dec 2023

Myslím si,že mnohí by si radšej užívali voľno,či dôchodok,keby im stačili peniaze v výplaty a z dôchodku.

aeruginosa
29. dec 2023

Uz nech skoncia sviatky, lebo tu len kazdy kazdeho riesi.🤦🏼‍♀️

dzejny656
29. dec 2023

Ja v okolí nemám takých ľudí. Skôr takých, ktorí dobre zarobia v jednej normálnej práci a priorita je pre nich užívať si potom voľný čas s rodinou. Dôchodcov ktorí pracujú poznám, ale robia skôr preto že práca ich stále baví a doma by sa nudili. Čo sa dedenia týka, ja by som bola najradšej keby si moji rodicia na starobu peniaze užili a dajme tomu všetko precestovali alebo si niečo dopriali, dediť nepotrebujem.

1fifinka1
29. dec 2023

Však odpoveď je často aj tu v diskusiách. Keď niekto napíše, že žije skromne už ho ženu do ďalšej a ďalšej roboty. Lebo to je malo. Keď ti neostane aspoň 3000€ po zaplatí výdavkov si vyvrhel spoločnosti. Nech sa ženu, potom zistia.... Všetko len do času.

milanemila
29. dec 2023

Aaale prosim ta podla diskusii tu je praveze vacsina takych, kt sa za nicim nenahanaju a iba spekuluju aby co najmenej robili a ake davky by im kvapli 🙈

milanemila
29. dec 2023

@1fifinka1 taketo reakcie su skor na ludi, kt tu vyplakavaju ako maju vyzit napr z rodicaku a preco je to tak malo, alebo ze su natesno, ale zena je uz 5 rokov doma, muz fajci alebo moje oblubene chcu sa stahovat ale pojdu iba do domu a potom zas fuj fuj banky lebo oni skoro celu vyplatu davaju na hypo.

bucko555
29. dec 2023

Svokra ostala vdova, dôchodok mala 300 euro plus dostal v rovnaký teraz po zvýšení má 460 .....musela ísť do práce aby vedela prežiť ....

1ryba
29. dec 2023

Mám niekoľko známych, ktorí majú ozaj vysoké príjmy. A čo sa majú teraz odstreliť? Majú všetko ale roky študovali a nikto im nedal nič zadarmo. Snažia sa, dobre sa učili, sú šikovní. Tak majú. To ako majú dať výpoveď a ísť robiť za minimálku aby okolie bolo spokojné alebo ako?

tiezjedna
29. dec 2023

Keď máš v okolí veľa takých ľudí a trápi ťa to, tak sa ich jednoducho spýtaj😉tých pohnútok môže byť x a u každého iná. Niekto musí pretože existenčné dôvody, iný chce. Spýtaj sa a budeš mať jasno😉

mandzula
29. dec 2023

A ty zijes z lasky ci zo vzduchu?

luccija
29. dec 2023

Nevidíš ich účty, ich výdaje, nastavenie.Ty si spokojná s tým čo máš druhých nerieš.Vies koľko ľudí musí podporovať svojich rodičov?majú dlhy, pôžičky ,alebo si chcú dopriať viac šetria deťom na štúdium, byt je to ich vec

tykat
29. dec 2023

Ty mas kolko rokov? Nech viem ci z teba hovori neskusenost alebo financna negramotnost.

silvike
29. dec 2023

Ze poznam skupinu ludi, ktora zije pre tento okamih, vobec sa nenahana nejak prehnane za peniazmi, su im dobre darovane veci alebo veci z kontajnera a ked prechadzam tou stvrtou kde ziju, tak clovek ma casto pocit ze je na dovolenke v Grecku 🙂 Hudba, pohoda, smiech, vrava a cele skupiny, ridinne klany na priedomi...cisty veget, svet gombicka 🙂

marca12
29. dec 2023

Tebe sa mozno zda,ze hrabu. Ale zrejme si chcu zarobit na svoje zaluby. My tiez dost robime,lebo chceme ist na dovolenku,na predlzeny vikend,radi cestujeme,spoznavame,radi si doprajeme wellnes a podobne. Nemam na ucte nahonobene imanie ani pokupene nehnutelnosti. Zijem pre dany okamih a chcem zit a dopriat sebe,ale aj rodine. A o tom kolko penazi miniem na knihy,to uz radsej ani nejdem pisat.

macik166
29. dec 2023

Bože, žena zobuď sa!!! Ja nepoznám rodinu, ktorá nemá hypotéku. A tú treba splácať. A treba z niečoho žiť, nie len prežívať. Potraviny v obchodoch majú katastrofálne ceny.

martinka13
29. dec 2023

Nuž bez peňazí sa žiť nedá. Samozrejme nie všetko a za každú cenu podriadiť peniazom, ale v každom prípade je ich lepšie mať, ako nemať. A keď im to vyhovuje, Teba to zaujímať nemusí...

maca1984
29. dec 2023

Lepšie by bolo sedieť doma na riti, nemať ani na základné veci a čakať kto im čo dá ?

tilly
29. dec 2023

Koľko majú rokov tí ľudia? Podľa mňa je normálne naháňať peniaze do takej 30tky 40tky. Potom už väčšinou ľudia tie peniaze majú.
S peniazmi v rozumnom množstve je život jednoduchší, asi preto ich naháňajú.

katkaseiner
29. dec 2023

ok podme kritizovať...mlady sa ženu za peniazmi....kym su mlady, chcu nieco zosetrit, odlozit, cestovat....starsi sa ženu za peniazmi...tak zrejme je manzelka na md a muz sa snazi zarobit dost aby nielen vyzili ale si aj uzili...s vacsimi detmi sa rodičia ženu za peniazmi...skus mat 2-3 deti...dat im nielen jest ale aj vzdelanie, oddych....
No a stary dochodcovia co myslis, preco pracuju? Lebo priemerny dochodok je vyskladany aj zo 400€ dochodkov , ale aj z 2tis€ dochodkov...
Strava je draha, zivot je drahy, bezplatne skolstvo je drahe, hypo uz ani nehovorím....usetrit 20-30% pri denne sa zvysujucich cenach je utopia....ano, kto nakupil pred 5-6 rokmi nehnutelnosti tak je za vodou ale vzdy je niekto kto este len zacina...

vyrovnanaosoba
29. dec 2023

Ja napríklad keď som bola slobodná, som robila koľko som mohla. Aj popri práci brigády, aj som chodila zastupovať, aby som mala vyššiu výplatu. A vieš čo? Kým som niečo zarobila, už aj z toho míňame, lebo po rodičovskej môžem byť rada, že mám aspoň polovičný úväzok, aby som mohla odniesť a priviesť deti domov, učiť sa s nimi atď. Manžel pracuje a je doma veľmi málo, zarobí dobre, ale aj dom niečo stojí, aj žiť treba z niečoho. Všetko zdraželo a platy zostali skoro rovnaké.
Moja mama ešte pracuje ako upratovačka popri dôchodku, nie preto, že potrebuje hrabať, ale aby si mohla kúpiť aj ona každy rok nové topánky a nemusela nosiť jedny do zodratia. Alebo aby mohla ísť na výlet do Prahy napríklad raz za rok.
Z dôchodku ťažko. A to je ešte zdravá, nepotrebuje žiadne lieky, našťastie.

liusa82
29. dec 2023

nie je to len vždy o vzdelaní čo sa týka kopy peňazí.Poznám dosť ludí čo sú šikovní a podnikajú a majú tolko že by sa vzdelancom aj s dvoma vš ani nesnívalo.Ale čo sa mňa týka,tiež radšej jedna robota a riadna ako sa naháňať a utekať potom do dalšej.Tiež som šudovala ale všetko postupne prišlo.Ani ja som nemala hned plné kontá až postupne rokmi ako pribúdali klienti to išlo.A čo si budeme klamať.To nie je len touto dobou.Aj ked si pozriete staršie filmy aj tam sa rozoberajú stále majetky,statky atd.Včera som pozerala večer sváka Ragana a tam tiež o tom rozprávali ten má to a ten to🙂

autor
29. dec 2023

@mandzula Ja žijem z toho čo zarobíme, robím na pol úväzok mám 400 v čistom a som spokojná. Manžel zarobí 1500 v čistom a nám to stačí.
@tykat Mám 35 a neboj sa som finančné gramotna.
@macik166 Aj my máme hypotéku brali sme pre mladých splátku máme 150 eur mesačne, potraviny tiež kupujeme aj na výlety chodíme a nie nenahaname sa za peniazmi.

1fifinka1
29. dec 2023

Myslím, že autorka myslela skôr také prípady, kedy ľudia majú relatívne všetko, co potrebujú a aj tak sa stále naháňajú lebo im je proste stále málo. Alebo si peniaze neuzivaju len makajú. Veľa ľudí je takých.

drahomirrra
29. dec 2023

Autorka, na sprostu otazku sprosta odpoved, keby som ako zdrava, 35r zena zarobila 400€, tak sa hanbim ako pes.

mandzula
29. dec 2023

@autor vam to staci, inym nie, velmi jednoducha matematika. Zavisi od mnohych faktorov - sposobu zabezpecenia byvania, poctu deti, financovania pripadnej liecby, rodicov...

1andrea111
29. dec 2023

Tak keby si mala muža čo tiež zarobí 400 eur v čistom alebo žila sama, zrejme by si inak písala