Prečo riešite a staráte sa do iných mamičiek?

22. máj 2022

Prečo tak precitlivene niektorí reagujú na to, ako iné mamičky stravujú svoje deti,. či ich dojčia, dávajú im sladkosti, párky, chipsy, kolu, niekedy im dajú niečo nezdravé, alebo ako sa stravujú v tehotenstve? Ako svoje deti obliekajú a podobne? Prečo niektorí sa pohoršujú na fotke kde je zviera s dieťaťom? Prečo neriešia seba a svoje deti a druhých nenechajú na pokoji? Veď sladkosť, či nezdravé jedlo raz za čas dieťa nezabije.

ibrunova
22. máj 2022

A prečo to riešiš? Kašli na to, mne je to jedno, načo riešiť, prečo riešia? Proste je to diskusia, net znesie , tak niektoré vyjadria svoj názor, s tým treba rátať, keď sem dávajú fotky. Pozri na hocijakú stránku, hocijaký príspevok a diskusie k tomu, proste niektoré napíšu komentár a nemusí byť vždy pozitívny.

ddaassuullaa
22. máj 2022

Pre mnohych je lahsie sa starat do vsetkeho a vsetkych ako si zamiest pred vlastnym prahom🤷‍♀️ je to odjakziva, akurat v dobe socialnych sieti ovela vyraznejsie a odvahu takymto ludom dodava anonymita. Presne ako si ty pridala prispevok - na anonymnom portali a este ako uplny anonym. Tiez je vhodnejsie sa zamerat na seba a mas pokoj

galganka
22. máj 2022

Neriešim. Doma možno okomentujem, ale tým momentom to vypúšťam z hlavy. Naše deti = Naše starosti

gertys
22. máj 2022

Ja sa s tych trafenych bio sibnutych matiek len smejem. A tych deti je mi uprimne luto. Na ulici ,,mamicky” vzdy obchadzam. Posledne bytosti na svete s ktorymi by som chcela konverzovat

sense
22. máj 2022

Neriešim, úprimne mi je jedno kto č je alebo neje v tehotenstve alebo dáva jest dieťaťu, ale, keď niekto založí diskusiu na tu tému, musí rátať aj s príspevkami kt sa u nepáčia, pretože každý sme iný a mame iný názor na danú tému.

janulik2008
22. máj 2022

@gertys ja som včera akurát hovorila že "sranda" je že mamičky niektoré sa zaprisahavaju že nedajú sladké a napr McDonald's a pritom stále pri McDonald's je plno rodičov s deťmi. Ako môže ro byť aj tak že McDonald's majú len občas ale aj tak 🙂

luccija
22. máj 2022

@janulik2008 a koľko je tých, čo to povedia, že sladké a MC Donald je zlo, ale samé im doma dávajú vyprážané a koláče, kekse, Brumiky,,😀

janulik2008
22. máj 2022

@luccija to neviem mňa len to stále prekvapí že plno mamičiek že McDonald's je zlo a pritom ozaj plno ľudí s deťmi pred Mekáčom 😀

lejusinka
22. máj 2022

Mne uz tu prisla aj “vyhrazna” sprava 😂😂😂 akoze ja to mam poriesene v sebe a ked niekto so mnou nesuhlasi je to jeho problem a nie moj…tiez som si presla “peklom” v tehotenstve ked na mna ludia utocili a vtedy som sa zatala a teraz sa uz len smejem ked niekto takto reaguje.

lejusinka
22. máj 2022

@janulik2008 akoze podla mna Mekac je zlo a velke 😂 a myslim na to aj ked ho kupujem a jem 😂😂😂

janulik2008
22. máj 2022

@lejusinka to vieš keď si hladný nie si to ty 🤣🤣🤣

xena0
22. máj 2022

Ako sa hovorí všetko s mierou...ale názory iných by som neriešila 😁 niektorí si proste potrebujú povedať a majú pocit že ich názor je ten najsprávnejší 🙂 každá matka chce pre svoje dieťa to najlepšie a to že sa matka dieťaťu niečo nezdravé občas prípadne sladké z nej nerobí zlú matku 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martul
22. máj 2022

A prečo to teraz riešiš ty?! veď asi keď sa niekto pýta tak nasleduje odpoveď, ktorá nie vždy pasuje a potom vznikne názorový rozdiel a niekto ako ty si potom myslí že sa druhí starajú

gertys
22. máj 2022

@janulik2008 ono to tak zvykne byt ze vodu kze vino pije. Kazdemu kaze co moze nemoze aby zapadla do davu a ine ju asi chvalili a potom doma robo presny opak. Ja som matka rebel nejdem podla tabuliek a nedavam jest to co pisu ine na internete. Ja viem co je pre moje decko najlepsie. Minule jednu matku hanili za to ze dala decku parky malo uz viac ako rok. Podla mna je to jej vec a mevidim na tom nic zle. Tak jak ked citam ze vsetky deti musia jest len biely jogurt lebo biely je neviem co. Moje decko by im to hodilo do ksichtu. Ani mne to nechuti preco by som to rvala do nej 😀 Alebo sa pytat na internete co ma svojmu dwcku obliect. Niekedy nechapem naco si robia deti ked su nesvojpravne a same sa nevedia rozhodnut. Sak len matka vie najlepsie co potrebuje jej decko. A potom tu vypisuju jake maju zaostale deti lebo maju 9mesiacov a nevedia sediet. Mozno preto ze krmia podla tabulky 😀 co ja viem. A skupina nosime nase deti a deti v aute je tiez dobra kategoria 😀😀😀

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulik2008
22. máj 2022

@elizabet173 veď jasné sem tam ale niekedy keď čítam že čo sú ženy schopné napísať či povedať. Minule mi naskočil článok o testovaní detských prikrmov to tam bolo teda ako by to decku nedali atď

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gertys
22. máj 2022

@elizabet173 ja to tragicky neberiem. Mne je to jedno moje deti to nie su a chvalabohu ani toe zeny moje matky. Ja zas nezjem biely jogurt, ovsene vlocky su pre mna grcka a milujem fast food a nezdrave jedla ale tiez jem zeleniny na kila. Kakao nedavam lebo je to sladke. Vo vseobecnosti sladkeho co najmenej a vela zeleniny. S tym sedenim som to myslela tak ze kazdu chvilku je niekde nejaky prispevok ze moje dieta ma 7 mesiacov a nesedi je to v poriadku? Lebo videla jedno ine ktore sedelo. Nevidim v tom nic nenormalne ze nesedi ale naco otazka 300x za den. Nie dieta nie je zaostale len nie je pripravene. Niektore sedia niektore nie. Moje sedi samo od 5mesiacov oebo si priste sama sadla. Tak isto nema 7kil ako jej robesnici ale 12 a co teraz. V 9 mesiacoch deti uz vacsinou sedia a vedia sa aj postavit ale nie vsetky. Je to uplne individualne. Tak naco tolko tragedie?

gertys
22. máj 2022

@janulik2008 hej to som citala. Tolko zhrozenia ze ako moze dat niekto zo skla ze oni len varia 😀 ale varia z mrkvy z kauflandu ktora je taka predopovana Eckami ze ta vyziva v skle je 100x zdravsia 😀😀😀

ivangeline
22. máj 2022

Lebo to velmi vazne riesia aj doma. Kazda ma ine priority. Niektora chce prezit. Ina ma zas plan na vsetko. Dalsia je bio..Ina chce byt co najviac prirodzena.. Kazda sa hlada..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lejusinka
22. máj 2022

@gertys co je zle na tom ze je nieco zo skla? Som myslela ze to je najlepsi material na skladovanie potravin 😂😂😂

gertys
22. máj 2022

@lejusinka presne 😀

gertys
22. máj 2022

@elizabet173 Nemyslela som to tak. Boli to 2 rozne myslienky ktore sa zliali asi do jednej. A spravne si podotkla bolo tam spojenie mozno neviem. A ty tu z toho uz robis tragediu. Kludne sa riad tabulkami neberiem ti to. Ale mne s tym daj pokoj. Su to hluposti. Je to vseobecna tabulka ale kazde dieta je ine. Nie je vhodne sa riadit tabulkami ale zdravym rozumom. Ked je v tabulke nejake jedlo od roka a ja ku ho dam v 9 mesiacoch alebo v roku a pol co myslis ze sa stane? Nic. Neviem mozno sme na poprednych miestach v ochoreniach ale ja som zdrava a nepoznam osobne nikoho kto trpi na taketo veci a neviem aky je priemer Slovenska oproti ostatnym krajinam a je mi to jedno. No budem na to mysliet ked najblizsie pojdem do McDonaldu

jana_eyre_2
22. máj 2022

@elizabet173 nemyslím že autorka zrovna myslela na to prečo riešia ľudia to, na čo sa tu ženy pýtajú.. ja som to pochopila ako nevyžiadane rady a úprimne nechápem ani ja, preco niektoré ženy tak neuveriteľne irituje ak sa iná mama rozhodne inak ako ona..

Dám len taký príklad - včera som na FB zachytila taku sťažnosť nejakej ženy - majú so sestrou obe deti, jej sestra dáva 5m dieťaťu neprevarenu vodu z vodovodu.. ona pritom dávala prevarenu do roka a sestra robí podľa nej zle svojmu dieťaťu že už nevie ako jej to má povedať.. no to je presne tá nevyžiadana rada, sestra musí byť nadšená že jej sestru rozčuľuje niečo čo sa jej absolútne nijako netýka..

Ja mám takú politiku, mám určité názory a pohľady na výchovu, nie určite všetky najlepšie, ale väčšinu mám z môjho pohľadu pocit že sú správne.. poznám x žien ktoré majú úplne iný pohľad na to čo je správne pre ne, ja to nijako neriešim, nikdy sa k tomu nevyjadrujem, pokiaľ má nežiadajú o radu.. ale je hrozne veľa ľudí čo sa pozastaví nad tým mojim pohľadom, žiada vysvetlenie, nejaké obhajovanie, hoci vôbec nerozumiem prečo by som mala svoju výchovu vysvetľovať niekomu kto s mojimi deťmi nemá vôbec nič..

jaskolka
22. máj 2022

Nejako neriešim, čo dávajú alebo nedávajú jest iné matky. Syn dostával aj detské výživy v skle, aj varené jedlo. Zje ovocie aj zeleninu, ale ochutnal už aj čokoládu a keksíky. Miluje jogurty, ale dá si aj Miláčika. Nemá problém zjesť postruhanu mrkvu s jablkami, ale ľúbi aj vanilkovu zmrzlinu.
Proste zje všetko. Nenapchsva sa len zdravou stravou, ale to neznamená, ze jedava len somariny
Taky klasický stred.
Zažila som obdobie keď bol chorý (6 choroba, horúčky 5 dní) a vtedy doslova sme ho prosili, aby dačo jedol, alebo aspoň pil. Za 5 dní schudol dve kilá,len lezal od slabosti, vtedy už by som mu aj čokoládové mlieko a venčeky dávala, len aby dačo mal v sebe. Skončil na infuziach, lebo už ani nepil.
Takže za mňa som rada ze mu chutí a zje úplne všetko