Myslim ze si to vsimol nejeden normalny clovek 😃 Ja vsak nepochopim naco su ludom pri 1-2 dnoch zatvorenych obchodov plne kose? Ja si vzdy pred sviatkami radsej nakupim dopredu pretoze viem co to v obchodoch bude. Bohuzial dostala som sa do obchodu az vcera ale isla som si zbehnut len po pecivo a dalsich cca 6 veci v kosiku co mi bolo treba. Ale to co som videla mne sa naozaj zastavuje rozum. Ludia plne kose, dobre ze nie 20 rozkov a prosim pekne bez srandy niekto mal v kosiku 3 chleby. To akoze vazne niektori len jedia a jedia alebo co? Proste ja tomu nerozumiem. Ja nakupujem s mierou ziadne taketo nakupy nerobim ci je otvorene alebo zatvorene, kupim si len to co bezne potrebujem ale ked vidim v obchodoch toto tak naozaj neviem ci su nenormalni ostatni alebo som nenormalna ja??? Az som sa vcera hanbila ze som mala v kosiku len 7 veci a nie plne kose kopcom ako ostatni 🤦♀️
@dskjhfdlkdjhl ja tuez nie. Ale prepacte, ked vidim plne kose kopcom to sa neda nevidiet.
Tak nakupuju mozno na tyzden, pre viac ludi.....
Ja tiez chodim len raz do tyzdna.
@dskjhfdlkdjhl a nehovorim o beznych nakupich ale o nakupoch pred zatvorenim obchodov
@martinkatinka aj ja chodim tak. Ale nie pravidelne vtedy ked maju byt zatvorene obchody 🤦♀️
A preco ta to vlastne trapi?
A co teraz? mala si niekoho s tym plnym vozikom zastavit a povedat mu, nech polovicu vyhodi, lebo inak o tom napises na MK🙊
My chodime na nakup raz do tyzdna, vzdy v sobotu, pravidelne mame plny kosik, kedze cez tyzden obchod nenavstevujeme.....co ak ludom skoncila karantena a potrebuju si doplnit zasoby? alebo nakupuju aj starym rodicom? nezhadzovala by som to na sviatky ci zatvorene obchody... najlepsie je, ak clovek pozera do svojho vlastneho kosika a ma pokoj na dusi
Pre 4,5 člennu rodinu sa veľa nakupuje.20 rožkov kupujem bežne, lebo to dávam do mrazáku.Ale zase viem, že nepôjdem do obchodu týždeň a viac..tiež som mala 2 košíky nakupujem aj rodicom
No lebo pride babka, dedko, teta, ujo, jeden kamarat, druhy kamarat.....😄 . A z jedneho rozku by sa vsetci nenajedli😁
Ano ludia su v tomto obcas sialeni,ale myslim, ze je kazdeho vec kedy a kolko si nakupi. Mozno nekupuje.len sebe-najma pocas pandemie (nastastie nie uplne vsetci su egoisti) a nemal cas nakupit inokedy. Ved postazuj sa doma, ale zakladat diskusiu o tom? Ja ked som vo velkom retazci nakupime veci skoro celej rodine, nech sa tam nemusia trepat aj oni.
Kiež by to všetko zjedli a vypili a nevyhodili po sviatkoch do koša.😊
Ach tie komentare zasa 🙂 najmudrejsie z najmudrejsich 😂
Úplne ta chápem autorka... 😀 To čo je v obchodoch je neskutočne no... Aspoň u nás v meste to tak je... V kauflande, vonku rady až po košíky, autá a dnu čo je preboha...
Jeden na druhého sa tlačia.. Do chodci majú vyhradené hodiny a itak sa budú trepať aj vtedy keď máme my mladí tam prístup...
Včera ako som tam bola už aj nadávali po sebe 😀
Taktiež si hovorím niekedy, že... To naozaj im toľko veľa treba?? Akože je mi uplne jedno kto čo nakupuje a v akom množstve, ale toľko ľudí čo tam je a ako sa tlačia na seba a nemôžeš ani košík niekde nechať, pretože sa nedá kam... 😀 Neznášam toto...
My chodíme do supermarketu tak raz za 7-10 dní a nakúpime veľa. Hádam tam nebudem pre trvácne potraviny behať každé tri dni 😄 Teraz nám to zrovna vyšlo deň pred sviatkami, nie kvôli sviatkom, ale proste to zrovna už bolo tých 10 dní čo sme neboli. Čiže aj pri pohľade do môjho vozíka si mohol kde-kto tukat na čelo, že mi šiblo z jedného dňa, ale v skutočnosti tam nestrcim nos ešte týždeň po sviatkoch 😉 ani som si u nás nevšimla viac ľudí pred sviatkami, je to katastrofa každý deň v týždni, každú dennú aj nočnú hodinu. Preto tam chodíme čo najmenej 😄
Pretoze sa mi nechce ist do obchodu medzi sviatkami.sme 3 clenna domacnost manzel robi v praci im nevaria "lex corona" taha v praci 12 hod smeny...plus s malym musime jest ked pride z roboty vystaveny je hladny takze napr jeden velky hrniec gulasu je u nas na jeden den.plus nakupujem mamaine aby ani ona nemusela medzi sviatkami ist do obchodu preto napr ja "saliem" ako si to nazvala
@viestta nerobim sa mudra a dolezita. My sme tiez 4 a bezne kupujeme cca 8 rozkov pretoze nejeme len rozky ale normalne varene jedlo. A sama si si odpovedala a vlastne protirecis, staci sa pozriet do kontajnerov kolko jedla sa vyhodi takze ma nikto nepresvedci o tom ze ludia s plnymi kosmi PRED SVIATKAMI a 1 dni zatvorenom obchode nic nevyhodia
@gulka123 presne moja rec 😉
No preto, ze je zatvorene vzdy cez nejake sviatky. A ludia cez sviatky pecu a varia viac ako bezne dni.
Bolo to tak vzdy tak, nechapem na co tam ten den pred sviatkami chodis? Ja si vtedy vzdy potraviny objednavam.
@missdiva nechodim tam pred sviatkami pisala som ze si nakupim vopred a priebezne co potrebujem
no pisala si, ze si tam vcera bola. Ale s tebou je to to iste, niekto by sa mohol spytat, ze preco cez koronu nakupujes priebezne? a teda nechodis do obchodu na vacsi nakup dajme tomu raz tyzden ale 3x...
Skratka kazdy nech sa stara o seba.
Tiež ma to napadne, ale neriešim , lebo napriklad ja bežne nakupim raz a poriadne... a okrem toho určite to nie je kvoli tomu ze budu teraz zatvorene obchody, ale jednoducho tyzden nepojdem na nakup. A velakrat nekupujem len sebe ale aj ďalšej rodine. A to robia aj ostatni.. ak ma niekto dve tri deti, nakupuju na viac dni + niečo dokupiť rodičom ,znamym ... bum plny košík.. sa to nezda ale je to tak. A nerobia to VŠETCI! Ľudi je veľa na svete... v tom obchode sa ti to len tak zda že cele mesto prišlo nakupiť 😏
@missdiva staci si pozrier moje komenare pisala som ze nakupujem priebezne co potrebujem a chodim raz do tyzdna na vacsi nakup, ale rozhodne nie plny kos a aj keby plny, ok. Ja sa nestaram ked maju plne kose ostatni je mi to osobne jedno ja len nechapem preco pred 1 dnom zatvorenych obchodov ludia v obchodoch saleju pretoze to nie je normalne ako v ine dni a kto tvrdi ze ano, asi spada pod rovnakych ludi. Staci si pozriet na internete vsade sa pise ci vidi, ako ludia pred sviatkami blaznia
Uprimne tiez sa tomu cudujem ale neriesim,zvladt ked x ludi lamentuje ze nemaju peniaze ...dovod nepoznas...mozu nakupovat sj rodicom, al susedom...mozu nakupovat po karantene alebo robia raz tyzdenne velky nakup...aj ked teda tieto nakupovacie orgie maju ludia pred kzadymi sviatkami ci je al nie je korona... lebo maju zauzivane idu sviatky treba chystat vela jedla ...a pre vela ludi su to doslova sviatky obzerstva...lebo uz ked sa nachystalo treba to zjest...
Ja to nepraktikujem ,nerada vyhadzujem potraviny...takze zasoby mamw minimalnw a zeleninu ovocie tolko co zjeme a ta sa na neviem aku domu nakupit neda...
Vcera som v obchode nebola, dnes je zavrete, zajtra ak bude treba kupim chlieb a nueco na piknik,kedze v nedelu budeme mimo domu, a v pondelok ma byt aspon u nas zas na dlhsie posledny pekny den tak pojdeme niekde do prirody "hladat vajicka" cize zas netreba neviem co chystat
Mňa skôr zaujíma, prečo má niekto plno rečí na iných ľudí, ale sám sa skryje za anonymný príspevok.
A po sviatkoch budú príspevky "Ako mam schudnúť?"
Ja tiež nakupujem na cely týždeň a tie 3 chleby mám aj ja..... A neriešim cudzie nákupy. 🙈
Ja teda neviem, ale ked idem na nakup, tak sa nedivam do cudzich kosov a vozikov, nakupim a idem prec.