Prečo nezverejnia meno páchateľa?

22. dec 2023

Mrzí ma čo sa udialo teraz v Česku ale čo dali média na internet do komentárov písali ľudia že fotky a meno vraha sa nezverejňujú. Prečo? Viac ľudí písalo že by sme sa mali poučiť z ameriky ohľadom tohto a nedávať na internet fotky páchateľov

moneequa
22. dec 2023

Americká polícia identitu zverejní raz a seriózne médiá sa naučili jeho meno neopakovať, nepracovať s ním. Príliš dopodrobna nepracujú ani s opisom útoku a získania zbrane, aby mediálne výstupy nepôsobili ako návod. Príliš často sa totiž stával takzvaný copycat, teda napodobenie útoku krátko po tom prvom.

https://dennikn.sk/3743504/pribeh-a-motiv-strel...

martinmmartin
22. dec 2023

Aby z neho nespravili superstar mucednika v kruhu tych co s nim suhlasia. Meno nezverejnuju aj preto lebo este nieje pravoplatne odsudeny takze este nieje oficialne iste ze co je vo veci. Resp ked je uz mrtvy treba ukoncit vysetrovanie. Keby teba niekto obvinil ze vrazdis deti chcela by si aby boli okamzite potom noviny plne tvojich fotiek s plnym menom?

autor
22. dec 2023

@martinmmartin nemyslela som to takto skôr tak ako to napísala
@moneequa

zuzinka888
22. dec 2023

A druhy problem je "hon na carodejníkov". Nik z rodiny ci s rovnakym menom za danu udalost nemoze no verejnost casto hnusne odsudi aj surodencov, ci ludi s rovnakym priezviskom. Jedna pani sposobila nehodu- bohuzial,bolo tam umrtie a jej sestra bola zrazu sestra vrahyne. Rodicia si vrahynu vychovali a a aj my sme dostali par nadavok ze mame vrazedne geny lebo mame to priezvisko🤦🤦🤦

anjelicek26
22. dec 2023

Ako pise kocka vyssie, je to hlavne kvoli rodine. Nedavno tu pisala maminka, ze muz cestou domov pri mikrospanku zabil dve osoby na bycikli... deti su oznacovane v skolke a skole ako deti vraha, muz sedi v base, cela rodina znicena. Ono to nie je tragedia len pre obete, ale aj pre celu jeho rodinu, ked sa nieco taketo udeje. A oni nic neurobili.

vikes
22. dec 2023

Nový čas zverejnil fotku aj meno.

tanyag
22. dec 2023

Pozri si topky a tam máš meno aj foto.

misicka06
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panda21
22. dec 2023

Meno a priezvisko+foro, bolo zverejnené hneď v policajnej databáze, kde bol označený za nebezpečného..

panda21
22. dec 2023

Inak, na FB je už dosť screen chatov, kde ho ľudia ospevujú, baby ho majú za sexi útočníčka. Ďalšia písala, že to čo urobil, chcela urobiť ona už dávno ale ju predbehol.. Snáď ich polícia všetkých bude vyšetrovať.

misa1308
22. dec 2023

@panda21 😮😮😮

diewcatqoo
22. dec 2023

Ja teda sledujem tuto kauzu, lebo mam na FF UK znamych a fotka, meno a datum narodenia boli zverejnene snad vo vsetkych ceskych mediach.
Inak ano, nemali by sa zverejnovat podrobnosti prave kvoli tomu, aby sa to nestalo navodom pre dalsich narusenych jedincov s podobnymi chutkami. Tento kreten sa tiez inspiroval u inych strelcov. Na nete je manifest, kde pise, poslednou kvapkou bola strelkyna Alina z Ruska a ze zabila malo ludi, preto to on musi napravit.

panda21
22. dec 2023

@diewcatqoo čítať jeho telegram jedine na záchode.. Čo tam on popísal, normálne sa mi žalúdok skrúcal.

simka1454
22. dec 2023

@panda21 to nie je normálne, ešte ho aj ospevovať ? Ľudia sa už naisto zbláznili. Aby sa báli chodiť do školy, žiaci, študenti aj učitelia. A naozaj by sa už aj polícia, úrady mali zobudiť, nie riešiť až potom, keď sa niečo stane. Veď vraj písal o všetkom, čo chystá.

zuzanazu85
22. dec 2023

Z úcty k rodinám by som to už nikde v médiách,na sieťach nespomínala. A čím viac sa bude o tom hovoriť,tým viac hnusnych ľudí ,,vypláva na povrch".,nedajbože ho ešte niektorí budú ospevovať 🤬.

tramtada31
22. dec 2023

@panda21 mal takéto veci zverejnene pristupne? Kokos, prečo to polícia nemonitoruje?

panda21
22. dec 2023

@simka1454 áno. Ak ten telegram bol skutočne jeho, písal o strieľaní na škole niekoľko krát. Ako má chuť spôsobiť čo najviac bolesti. Ako mu hucia zvony v ušiach.. Masaker to čítať.

zuzanazu85
22. dec 2023

Hmatateľné , viditeľné zlo , nič iné sa na to nedá povedať 😢

panda21
22. dec 2023

@tramtada31 ešte stále skúmajú, či ten telegram bol skutočne jeho. Tak či tak, tie statusy sú strašidelné.

ibatanecnica
22. dec 2023

@panda21 kriste pane, kam sa tento svet rúti. Čo nám to tu vyrastá?

ibatanecnica
22. dec 2023

@simka1454 toto nie je len o školách ale aj na ulicu aby sa človek bál vísť lebo nevieš kde aký psychopať bude. Strašné čo sa deje.

ibatanecnica
22. dec 2023

@tramtada31 hlavne, že keď človek niečo zháňa, reklamy mu nabiehajú hneď od prvej sekundy. Ale takéto veci akože vypátrať nevedia.

kristiii
22. dec 2023

@ibatanecnica to vôbec nie je len o mladých. Tatko čo si vyvraždil celú rodinu v Michalovciach tuším..psychopat čo zmasakroval ženu v Dubnici..ľuďom prepína v každom veku.

simka1454
22. dec 2023

@ibatanecnica nepatraju veď načo aby mali robotu? Ja tu už dlho riešim jedného, čo obťažuje svojim konaním celé svoje okolie. Aj na polícii boli podania, aj na úradoch. A nič nikto nerieši. Už som tiež priamo starostovi napísala, že či čakajú kým sa niečo nestane nejaká tragédia. A každý na to kašle. A takto je to všade a so všetkým. Vždy pri nejakej tragédii sa toto deje, že buď útočník vyhlasuje, čo sa chystá urobiť alebo ak chce niekto spáchať samovraždu a aj hľadá pomoc ale nikto ho nepočúva. A nikto neberie vážne ani také vyhrážky, že niekoho zabije, až potom zrazu, že čo sa stalo.

beronsche
22. dec 2023

@panda21 preboha, to vazne??? Hrozne..

ibatanecnica
22. dec 2023

@kristiii ja viem že to nie je iba o mladých ale čo sledujem vo svojom okolí tak aj nehody väčšinou spôsobujú mladí. V poslednej dobe samá autonehoda s fatálnymi dôsledkami. A v aute osoby od 18-26 rokov. Prepnúť môže hocikomu.

ibatanecnica
22. dec 2023

@simka1454 aj u nás pri jednom obchodnom dome 1 taký obťažuje ženy a nikto nič nerieši. Vraj, treba byť ostražitý. A čo mi to pomôže, keď sa na mňa niekto vyrúti. To mám mať nejakú palicu stále v ruke a striehnuť?
Mne to niekedy pripadá akoby to naschvál tak nechávali.

dskjhfdlkdjhl
22. dec 2023

Meno, fotka a dalsie udaje boli vcera zverejnene.

pink_lady
22. dec 2023

Meno bolo zveřejněné hned. Som zhrozena, otrasena Praha moje najmilovanejsie mesto, na Karlovke znami...Podobne masakre osameleho vlka sme už v telke videli..ale ziadne momstrum si to najskor "nevyskusalo" na dvojmesacnom miminku 😭 toto Bolo inak hned prve co ma včera napadlo že to bude mat asi spojitost 🤯

basska_b
22. dec 2023

@pink_lady Fakt?? 😱 uz je to oficialne, ze to ma spojitost s tym babatenkom v lese?? Preboha, to bolo zviera... to sa neda nazvat clovekom 😭