Prečo nevzbudzujem u ľudí rešpekt a prečo si ma nevážia?

8. okt 2020

Existujú ľudia čo ma majú radi nie je to u každého tak. Hlavne teda u mojej rodiny a mojej dcéry. Neváži si ma ani ako matku ani ako človeka ja vlastne ani neviem prečo. Ako sa naučiť vzbudzovať u ľudí prirodzený rešpekt a autoritu ? Žiaľ nepodedila som prirodzený rešpekt nemám to v sebe dané nič iné mi neostáva len sa to naučiť alebo nechať veci tak ako sú. Skusala som aj byť milá srdce na dlani ale aj byť prísna a tvrdá. Tak nebiem už

ivkazba
8. okt 2020

V prvom rade si musíš vážiť sama seba. Čo z človeka vyžaruje, tak ho vníma okolie. Mať sa rada, byť so sebou spokojná, mať voči sebe úctu a mať zdravé sebavedomie. Potom ťa tak bude vnímať aj okolie. No a k správaniu a emóciám... raz byť za milého a potom byť za tvrďasa... nuž ako má toto vnímať okolie? Aká vlastne si? Ktorej stránke uveriť? Tak potom neverí ani jednej. Treba byť vyrovnaný a potom aj okolie k tebe bude pristupovať vyrovnane.

karolinakr
8. okt 2020

A nebolo to tak, že si všetko za dceru robila- len zapiskala prines to, prines hento a už si utekala? Vola sa to opičia laska a vtedy si deti rodičov nevažia- skaču im po hlave.Nie že ty určuješ pravidla, ale deti rozkazuju tebe. Čitala som take story, že mama sa aj rozkraja a dostane len nevďak

autor
9. okt 2020

@ivkazba na sebavedomí som zapracovala mám sa rada beriem sa taká aká som začala som si vážiť sa aj s nedokonalosťami. Veľa ľudí na to kladne reaguje ale dcéra nerieši.
@karolinakr tak čiastočne asi áno. Ale nie vždy dostala to čo chcela proste daktore veci nesmie

miro1360
6. jan 2021

Podľa mňa dobrí ľudia psychicky trpia, keď nedostanú pochopenie a súcit od konkrétneho človeka z mnohých, ktorému dávajú veľkú časť zo seba. Vidíš, máš svoju dcéru natoľko rada, že si kvôli nej ochotná sa zmeniť na úplne iného človeka, len aby k tebe "prišla". Je dcéra už dospelá a samostatná?

judar
6. jan 2021

Ked si ta dcera nevazi a nema k tebe respekt no well...ked si jej nestanovila hranice a neviedla ju tvrdsie no tak rokmi take dieta dostane o tebe urcity obraz a podla toho sa k tebe zacne pomalicky spravat....plati toto -vybudujes dobry zaklad v rannom veku potom po rokoch si nemas co z toho vycitat

klip0
6. jan 2021

Kolko mas rokov a kolko dcera?