Keď tak premýšľam od ZŠ to bolo iné.
Nikdy som nemala potrebu byť dokonala,alebo sa pekne obliekať. Stačila mi jedna,dve kamarátky. Vo väčšej partií som sa necítila dobre. Nevedela som zapadnuť. Ale bola som dosť hyperaktivna doma. Medzi svojou rodinou som vedela byť ako tajfún.
Potom neskôr keď som ako tak dospela 🤦začala som pracovať pomaly ale s pomocou maminy ,v obchode. Už tam som stretla pár žien , ktorým som vadila.. počula som ako o mne vraveli že som hrozná. Teraz mi to je ľúto pretože naozaj neviem prečo cudzí človek môže takto súdiť iného.
Ďalej keď som mala inú prácu,tak aj tam sa našli ľudia proste že mi to dali najavo. A pritom som bola len ochotna pomôcť zo všetkym a síce som bola ticho uzavretá..asi som u nich vzbudzovala zlý dojem ?
Mám 35r a doteraz nemám dobrú kamarátku.
Ale zmeniť to neviem .
Pretože ľudia si myslia, že introvert nemá rád práve ich. Preto sa tak pokrytecky chovajú. Ja som tiež introvert a nemenila by som. Neznášam prázdne reči, radšej budem ticho, tiež nemám potrebu druhým všetko vešať na nos, alebo ohovárať. A s takými ľuďmi ako ja sa ťažko rozpráva, takže si predstav, tiež nemám kamarátku, ak nerátam moju super mamu. 😂
Ja som tiež introvert 🙂
Väčšina ľudí považuje introvertov za arogantných. Nenapadne Ich, že ich neoslovis, lebo ti to je neprijemne, ale preto, lebo si arogantná. A potom už sa to s tebou vezie...
no sme na tom rovnako. Ani ja nemam daku extra kamaratku. teda jedna by tu asi aj bola ale ta sa ozve iba ked nieco potrebuje alebo sa chce niecim pochvalit. Ale mne to nechyba riesit niekoho stale kto co s kym ma a taketo ohavaracky. Radsej si v robote s chlapmi pokecam a zasmejem sa ako riesit kraviny ktora ma nove kozy a botox. Dakujem toto nemusim. Tak ako aj rano vstavat o pol hodinu skor aby som zo seba urobila krasku. Som pekna taka aka som hodim na seba spiralu a komu sa nepacim nevadi 🙂
lebo si asi o nich myslia že sú divní, keď nejdú vo všetkom s prúdom, keď nemajú byť potrebu byť strčený v každej ri.. , každého riešiť od rána do večera... no a keďže introvert ich vlastne k životu nepotrebuje a má stenu cez ktorú neprejdú tak to nejak nevedia spracovať.
Ja som s tým ako intro dlhé roky bojovala, ale už mi je to nejak jedno, som so sebou v pohode a druhých po zlých skúsenostiach neriešim, lebo už nechcem byť v pozícii že čokoľvek spravím som aj tak za debila... nech si každý rieši svoj život. Už pár rokov viem, že je dobre tak, ako to je, a extrovert by som byť nechcela
Sama som introvert a vela ludi mi uz povedalo ako dobre sa so mnou rozprava 🙂 oni hovoria a hovoria a ja ich pocuvam, ked uznam za vhodne tak nieco poviem, oni sa dobre vykecaju.. ludia ma v kolektive maju radi.. medzi kamaratmi a rodinou sa mi vsak usta nezastavia
🙂 Ja som rada, ze som introvert
To nie je tak ze ľudia nemajú radi introvertov. Bude tam niečo iné co ľuďom na tebe vadí.
Písala si,, hrozna,,..... Hrozna v com?
Aj ja som introvert a je možné že na ľudí pôsobím občas divne keď všetci rozprávajú a ja som ticho a počúvam.. ale kamarátky mám, zväčša sú to extrvertky ktore rady a veľa rozprávajú a vyhľadávajú niekoho kto ich bude počúvať a občas nieco povie.. nemávam nejako často pocit že by som bola vyclenovana.. mňa občas vyčerpáju tie sťažovania sa na svet, veď introverti chápu ale snažím sa byť kamarátska.. mne vyhovuje že nemusím byť v rozhovore extra aktívna a len počúvam, občas poradím ak sa má niekto pýta na názor..
Neviem prečo majú ostatní pocit že tichi ľudia su divni, alebo arogantni ako tu je napísané - ako tichý človek to neviem posúdiť.. v každom prípade treba sa milo usmiať, občas byť v rozhovore aktívnejší a potom to ľudia neberu tak odsudzujúco.. aspoň ja mám taký dojem.. samozrejme si myslím, že každý má byť taký aký chce, ale úsmev a občasná otázka, alebo záujem ak ti to je aj trocha trápne - v okoli vyvolá pocit že sa s tebou chcú baviť viac.. tak to vidím ja, introvert s pár kamarátmi a veľa známymi..
Ahoj no mozno preto ze ta nepoznaju. Kedze ako introvert predpokladam posobis chladnym dojmom a nezapajas sa do diskusii. Inak rozmyslala si nad tym ci nie si v spektre autizmu vela "introvertou" je v spektre a to prinasa dalsie problemy.. Ja poznam vela ludi po 30tke kt az teraz dostali diagnozu aj ked vedeli ze su iny ako zbytok spolocnosti.
Nemyslím si, že ľudia nemajú radi introvertov. Vo svojom živote som to ešte nevypozorovala.
Ľudia nemajú radi zväčša ľudí lenivých, falošných, pokryteckých. Ak je človek úprimný a čestný, tak je jedno či je introvert alebo extrovert.
Aj keď čo presne znamená mať a nemať rád v tvojom ponímaní? Nikdy to nebude tak, že ťa bude mať rád každý. Všetci ľudia sme iní, spájajú nás zväčša podobné hodnoty a názory. Ak napríklad vieš, že nepatríš k ľuďom, ktorých spoločnosť je vyhľadávaná, to ešte automaticky neznamená, že ťa ľudia nemajú radi. 🙂
Pripájam sa, som introvert ako vyšitý a dovolím si tvrdiť že ma ľudia majú vo všeobecnosti radi. Príčinu by som hľadala v niečom inom… možno si obklopená nesprávnymi ľudmi, neviem v akom prostredí žiješ. Tiež rada pomôžem ak môžem a moji priatelia vedia že som tu pre nich ak ma budú potrebovať. Platí to aj opačne.
Je to najskôr tým, že nevedia, čo čakať, nevedia, čo si myslíš, keď si ticho, tiež zrovna nie som otvorený, extrovertný človek. A tiež som si vedomá, že sú ľudia, ktorí s tým majú problém, ale mne je to jedno 🙂 Keď som medzi svojimi tak nie som tichá 🙂
Ja sa napr. za introverta nepokladam a tiez som nemala kamosku, s ktorou by som si vedela len tak sadnut na kavicku a pokecat o všetkom. Od malicka to tak bolo - vedela som sa zapojit do rozhovorov, do srandy, ist von so skupinou, ale nikdy to nebolo tak, ze by mna niekto vyhladaval. Vzdy som musela prist ja. Na strednej to bolo rovnake, tam sme aj zostali taka štvorica, ktora ma postupne "odsunula" na vedlajsiu kolaj a chodia na kavicku radsej bezo mna. Doteraz neviem cim to je. Nemam potrebu niekoho ohovarat, iba si sem-tam povedat svoje problemy a radosti. Pocitovo mi z toho posledneho "vysačkovania" vyplynulo iba to, že medzi ne nezapadam kvoli tomu, ze sa o seba staram - športujem, snažím sa jesť zdravšie, kedze sedavá práca a gény robia svoje a za 10 rokov nechcem vyzerať ako rozkysnuta buchta. Jasne, ze sa clovek porovnava s druhym, ale nikomu som nedala pocitit, ze my mame na dovolenku pre 4člennu rodinu a oni nie. Nemáme drahe auta, dom sme stavali svojpomocne. Na co mame, to si doprajeme, zaklad je mysliet na zadne dvierka, nieco si usetrit. Niekedy ma velmi zamrzi, ze nemam takto nikoho, s kym by som vybehla von mimo deti a manzela, uz som si aj poplakala kvoli tomu, ale je to zivot. Radsej budem doma na zadku ako ist do partie, kde sa kazdy s niekym porovnava, kto co ma a kto co nema. Pre mna su prvorade zazitky pre deti, nech vidia co najviac, kym je to mozne. Ak by sa raz situacia zmenila, tak mozu povedat, ze nieco videli a nie iba pozerali doma na zahrade, ako sa tam striedali navstevy, lebo stale sme doma niekoho mali a nemohli nikam ist. Ale to asi moj pohlad a moje nastavenie. Horsie, ze vidim na nasej 12rocnej dcere, ze sa asi tymto tiez trapi, lebo nema ziadnu kamosku. Ta je skor introvert, nadviazat s niekym novym kontakt je zrejme problem a ja jej kamaratky hladat nemozem. Sme mala dedina, kde rovesnikov ma velmi malo a aj tie baby, ktore este na prvom stupni ako tak boli "kamosky" tak puberta robi svoje a jej sa to nepozdava. Ale kazdy ma proste svoje ci uz starosti alebo radosti, nikto nema zivot dokonaly 🙂
@cocolino234 Ja viem ze je nesmierne tazke prijat tuto skutocnot ( to nebol moj osobny postoj ja som to len pomenoval ) ale prave spolocensky viac akceptovana vacsina je tvorcom tych nepisanych pravidiel voci inakosti (aj ked je to nestastne pomenovanie je intovert jednym z nich ). A casto sa ho nikto nezastane aj ked citi nepravost a to len preto , ze sa opravnene obava aby nebol posmech ,ci odsudenie nasmerovane aj proti nemu samemu. (Poznam z osobnej skusenosti. )
Odsudit je lahsie, ako prejst tu dlhu cestu spoznavania. Niektori nemaju zaujem poznat nieco ine, nudia sa pri tom, ci im k tomu chyba trpezlivost. Poslednu dobu, ako verejnost objavila slova introvert-extrovert, sa situacia v tomto ale podla mna zlepsila.
Nemyslím si, že ľudia nemajú radi introvertov.Ludia si na každom niečo nájdu možno to berieš osobne.
Len mne sú ťažko čitatelni, ale to je môj problém.
Suseda má manžela introverta, ale dopredu ma na to upozornila, že nie je divný len tichý🙂Ja ako extrovert neviem pochopiť ako niekto môže byť na grilovacke a 2 hodiny byť ticho prípadne jednoslovne odpovedať a mám pocit, že ho otravujeme a je tam nasilu.Ale zopár pohárikov a chlap sa uvoľnil, že vedel byť vtipný a zahodil masku, že som ho nespoznávala.Ja som to vychytala z každej strany mama introvert, muž tiež a dcéra tiež, takže asi mám pochopiť ich zmýšľanie a kľud a niečo sa od nich naučiť🙂alebo prijať, že ľudia sme rozni
Pre mňa je to ťažké, lebo potrebujem komunikáciu, akciu, niečo sa "diať" takže si doma rozprávam sama a organizujem sama a idem všetkým na nervy🙂
Takže, ak sa chcem vykecat volám otcovi...
Záleží na aký kolektív v práci inteovert narazí. V prvej má slo poraziť. Pre nich som bola divná a ako ich budem citovať ,vyzerala som že mám všetko na háku”. No áno, nezapajala som sa do tých ich zabomysich vojen, podrszactva, atd. V druhej práci bola väčšina extrovertov, ale úplne parádni ľudia a tam som sa hneď cítila istejšie s uvoľnenejšie. Sama sebou sa však cítim len so “svojimi” ľudmi.
@cocolino234 aj ja som vydatá . Myslela som že môj ma má rád taku aká som .. ale v poslednej dobe sa zmenil a povedal mi že mu doslova vadim. 🤦Láska pominula?
Ja som tiez introvert , par priatelov mam ktory prekonali moju stenu a pustila som ich blizsie ku mne. V praci som obklopena extrovertami ktory den okorenia. Priatelia su extroverti , ktory su hlucny , uputavaju pozornost . Su aj taky co sa bavili a prestali. Ludia su rozny , vnimaju rozne..Niekedy sa staci viac usmiat🙂
@luccija ono to aj ja by s vydržala na grilovacke byť ticho 😃ale ja rada aj počúvam iných ako hovorím. To je ťažko niekomu o sebe vešať na nos. Pár krát som už nevydržala a povedala že som sa tak narodila. . keď mi známa povdeala ako pozerám stále po druhých
@meiwe možno máš pravdu 🙂usmiať . Závidím tu v dobrom že máš okolo seba takých ľudí . Ja nemám .🤷teda nepripúšťam si hocikoho
Skus sa trosku otvorit , ja som tiez sklamana z ludi ktory o mne rozpravali ze som divna , z ludi ktory ma odpalkovali, staci sa niekedy prekonat povedat si ze na tom zivot nestoji . Mna sa na skoleni jedna opytala preco nic celu dobu nehovorim , obedovali sme so skolitelkou , potichu som jedla a nezapajala sa do debaty . Milo som sa na nu usmiala a povedala velmi zdvorilo ze nemam co hovorit ze vsetko uz bolo povedane 😁 celu dobu ona rozpravala a ohovarala , hovorila ako sa chova k svojej kolegyni 🤮
Vyberam si ludi a ony si vyberaju mna snazim sa byt mila obcas vtipna 🤪 snad sa mi to obcas podari .
Deti mam obrovskych extrovertov s velmi vela priatelmi tak sa ucim aj od nich 😉
Nezufaj mozno vo svete je viac #divnych # ako sa citime byt my a hladame niekoho na ten pokec a kavu 😉
ja som introvert a nemam s tym problem. som rada, ze mam par naozaj blizkych ludi a ostatni ma nejak extra nezaujimaju. nech si myslia, co chcu. tiez nie som zo vsetkych ludi nadsena. ked si s niekym novym sadnem, tak super, ak nie, nevadi a dalej nevyhladavam. pride mi to uplne normalne. mozno existuju ludia, co vseobjimajuco miluju takmer kazdeho, ale vacsinou je to len spolocenska pretvarka. toho sa zucastnovat nemusim.
U mna je to tak, ze zalezi v koho som spolocnosti, ak som pri niekom kto mi nejako nesedi, ze neviem co mam povedat, neviem jak zareaguje, ze je to spolocnost, ktora je pre mna nova, tak som fest introvert. Ale ked niekoho uz blizsie spoznam, tak mam extrovertne sklony 😀
Toto ma zaujalo. Ako si pozerala po druhých? Vadia ti, keď sa správajú hlučne, extrovertná? No, možno tu je problém, že ostatní vidia, že ti vadia a preto od teba bočia.
@zuzliq ževraj tak zazeram"ale to ja si neuvedomujem žeby som tak naschvál zazerala,pozerám🙈to možno už môj výzor tak vypadá
@kiwi3 presne ..ako môže niekto milovať každého ."je to spoločenská pretvárka. príklad..švagriná má veľa známych alebo priateľov neviem.. ale keď som videla ako sa vyjadrovala o jednej že je to p.. a ale kontakt na ňu má ...keby niečo potrebovala.. toto ja nerobím a neviem to
Ludia vo vseobecnosti zle prijimaju odlisnych. Kto nejde s davom, kto sa vymyka konveciam je tercom. Bolo, je a bude kym bude ludstvo.