Neviete poradit, co je s tymto oleandrom? Mam ho uz asi 15 rokov, vzdy bol krasny, tento rok ale nejako zltne....
@simsalabim treba presadiť do väčšieho kvetináču a prihnojit, v kvetinárstvo, alebo v zahradkarstve Ti poradia. Ja som kupovala hnojivo mamine, ale už neviem aké to bolo.
@laila22 je aj presadeny aj prihnojeny hnojivom na oleandre 🤷♀️ listy nielen zltnu, ale maju aj do cierna okraje... zajtra odfotim detail.
@viestta pozriem sa nanho lepsie, ale nezda sa mi... za tych cca 15 rokov uz viem, ako ho polievat. Skor mam pocit, ze to bude asi nejaka choroba.
@viestta nie, tento mam na krytej terase. Druhy mam v kochliku vonku, kde nanho prsi a ten je krasny.
@simsalabim podla mna tiez preliaty,on ma rad vodu ale nie veľa,a teraz poslednú dobu dost prsalo,ale nic hrozné to nieje,otrhaj tie zlte listy
@79viktoria79 ale ja ho mam na krytej terase, nema ako nanho naprsat. A polievam ho teraz relativne malo, tak kazdy treti den.
@simsalabim a kedy si ho presadzala? Ak nie teraz niekedy, pozri sa do kvetinaca, mne takto "zomieral" kvet a normlane mal v kvetinaci mravenisko. Pripadne nevidis na nom nejakych skodcov? Nieco lepkave? Puklice som mala tento rok a takto mi hnedli a ocerneli listy a ked teraz googlim moze to mat aj oleander, ale kedze mne ten kvet pustal miazgu vsimla som si to rychlejsie. A aj nejake hubove ochorenie, kedze je dost vlhko a dusno to moze byt...
@simca06022011 presadzala som minuly rok. Pozriem sa na to, ale uz kvitne, neviem, ci s nim teraz manipulovat. Prikladam foto - zlte listy a na zelenych je aj nieco cierne. Nevyzeta to na skodcu. Skor nieco ako hrdza? Ale cierne.
@simsalabim ako sa ma tvoj oleander? Môjmu nepomohlo ani presadenie, ani prihnojovanie,stále žltol. Postriekala som ho prostriedkom proti hrdzi a spamätal sa.
@rakywanda aky je to prostriedok?
@rakywanda nepomohlo, tiez som ho uz striekala niecim, co mi dal manzel. Skusim teda proti hrdzi - to mam v spreji na ruze. Nechapem, co mu je, bohato kvitne, ale tie kvety dost rychlo opadaju.
@79viktoria79 na hrdzu na ruže
@rakywanda ďakujem
Aj mne to začal robiť, presadila som ho, uvidím čo spraví ďalej