Prečo mi umývačka riadu začala zle umývať?

7. apr 2020

Ahojte ,vedeli by ste mi poradiť prečo moja umývačka zrazu zle umýva? Na riade zostávajú kúsky špiny alebo taká roztrúsená špina ako piesok alebo káva . Žiadna zmena nenastala . Rovnaké tablety ,soľ,leštidlo . Filter vyčistený . Proste všetko ako vždy keď umývala dokonalo a zrazu toto. Dakujem

cloe123
7. apr 2020

Skus naliat 1 liter octu a pustit najdlhsi program.

autor
7. apr 2020

@cloe123 ďakujem ,skúsim . To som aj zabudla napísať že púšťam vždy dlhý program s teplotou 60

zdenusa4
7. apr 2020

Treba ju možno raz pustiť prázdnu, aby sa trochu ako keby vypláchla a skús aj ten ocot, to by mohlo pomôcť.

margareeetka
7. apr 2020

ahojte ja mem tiez ten problem len mne sa velmi zastu usadza mastnota okolo dvierok a po 2-3 umytiach mi umyvacka smrdi a neviem cim ju mam vycisti....staci mi te ocot len priamo naliat do mycky a pustit dlhy program?

osky
7. apr 2020

Su pripravky na cistenie umyvacky.raz za cas to treba pouzit,precistia sa trysky,odpady....hoci je to chemia,ocot som neskusala ale pracku vyvaram octom...

many11
7. apr 2020

Tiež mám ten problém. Začala som používať tekuty cistiaci gel a vtedy mi to nerobi. Keď dám tabletku, tak ju rovno vhodim do mycky, nie do davkovaca a vtedy dám najdlhší program.

lenuliatko84
7. apr 2020

Nepouzivaj ocot do mycky,kup si prostriedok na to urceny,ocot je silny. A zalezi aj ake pouzivas kapsule.ja somat a som spokojna

domculik
7. apr 2020

Aj filter treba pravidelne cistit.

leskovael
7. apr 2020

Nedavaj ocot ved na cistenie umývacie su prípravky 🤦🏽‍♀️su tablety ktoré môžeš použiť aj popri umývaní riadu.. možno sa dlho necistila preto zle umýva.

ja_bb
7. apr 2020

Ja mam ten isty problem, ale len posledne mesiace, ta spina vsak vyzera ako z tabletiek - z DM , maju ze nova receptura, hoci neviem, ci to tam nie je stale, ale kupujeme ich uz roky a len teraz zrazu toto... mame ine tabletky na skusku pripravene, tak som zvedava, inac som tiez uz zufala, lebo niekedy aj polovica poharov ulozenych hore, spinava :/

kristella
7. apr 2020

Nám sa presne toto párkrát doma stalo, muž vždy kompletne vyčistil umývačku a sifón a nejakú dobu bol pokoj. Takže sme si vždy mysleli, že je to chyba umývačky. Minulý týždeň opäť riady síce umyté ale akoby ich na konci cyklu umývačka oprskla takou zrnitou špinou, ktorá na riadoch zaschla. A asi 3 dni na to sa nám kompletne upchal odtok kuchynského umývadla. Vodár nám “prekrtkoval” rúru až do stupačky a riad z umývačky je opäť krásne čistý. Čiže možno za to môže pripchaté potrubie, kde máte odvedenú vodu z umývačky.

saluda
7. apr 2020

Keď mi zle umýva myčka, pustím ju naprázdno na najvyššiu teplotu s asi štvrť litra octu, to úplne stačí na vyčistenie. Ocot nalejem do odtoku. Máme ju už 8 rokov a stále funguje parádne, tak až taky devastacny ten ocot pre mycku asi nebude 😉. Predtým samozrejme umyjem filter. Ale tiež som si všimla, že býva tento problém často spojený so zanesenym odtokom v umývadle.

cuvienka
7. apr 2020

podla mna by si ju mala vycistit. kupit si cistidlo a precistit ju. ja to robievam tak raz za mesiac a nestalo by sa mi, ze by zle umyvala

cacianka
7. apr 2020

Ocot je top.raz za cas neublíži.ale keď chcete alternativu a neplatit zbytocne za krasny obal a farebny štítok, dajte kyselinu citronovu/citrodeko.v lidli maju vacsie balenia za par centov.aj v tych znackovych je to + trochu vône a blbostí

simca06022011
7. apr 2020

No skus ju počas cyklu otvoriť ci ti zohrieva vodu. Lebo ja som mala problém s tým. Plus správne treba ukladať riad... A k cisteniu: použiť treba na to určený prostriedok, filtre oplachujrm aj predtým aj potom + treba umyť aj tesnebia okolo dvierok, tam sa zvykne usadzat všetko. A prepalchnut aj odtok ak máte spoločný pre umývačku a umyvadlo. Aj keď tam by mala byť klapka co nepusti špinavú vodu späť... Takže skôr si myslím, že špina je v umývačke, hadici a nevládze to výplachnut pri bežnom umývaní.

vlasica19
7. apr 2020

Umyvacka ti nahodou nemrdi? To by bol znak toho , ze sa ti niekde usadzuje spina. Neviem ako ja pouzivam taku flasticku z lidla, je to taky cistic do umyvaciek a zatial fachci ako ma

lopka1313
7. apr 2020

Skuste aj trysky/ramena odmontovat a preplachnut, mne sa aj v nich niekedy zachytava spina a potom zle umyva...

larisalarisa
7. apr 2020

Ten ocot kam naliať?

66simonka66
28. feb 2022

Ahoj, zistila si prečo zle umývala? Podarilo sa problém odstrániť? Aj mne začala presne toto umývačka robiť a neviem nájsť chybu prečo poriadne neumýva.