porazi ma, pouzivam Rex, modry silan, vsetko oblecenie vonia, uteraky mi furt smrdia. poradite co s tym? pracku mam novu, prasok nemenim
uteráky sú špecifické prádlo,ktorým nevyhovieš 😀
nesuš ich tmavom a studenom mieste a nech niesú preložené napoly,alebo natlačené medzi ostatným prádlom..v lete je ideál sušiť vonku a v zime na radiátor
Prestala som pouzivat avivaz a zehlit. Zabralo.😉
Tiez mi smrdeli, odkedy nepouzivam avivaz, sice nevonaju, ale ani nesmrdia.
Na uteraky nedavat avivaz, ako uz bolo spominane.
Na odsmradenie odporucam toto:
Nahadzat inkriminovane uteraky do pracky, nastavit co najvyssiu teplotu, aku tie uteraky preziju, ale 60°C urcite. Pridat 250ml octu namiesto prasku. Inak NIC. Pustit dlhy program, nie zrychleny.
Po skonceni zase nastavit ten isty program, pradlo nechat v pracke, ale tento krat pridat 125ml (pozor, objemova jednotka, americky rezept) sody bikarbony. Zase pustit neskrateny program.
Hotovo. Vysusit. Uteraky budu krasne vonat cistotou.
Mam to vyskusane, funguje aj na rifle, aj tie prezili 60°C.
(Recept odtialto: http://www.onegoodthingbyjillee.com/2013/11/a-s...)
Zatuchnuté uteráky stačí vyprať na 90°, tie moje to prežili a už sú voňavé 🙂 Uteráky a osušky netreba nechávať v kúpeľni a vlhku, treba ich po každom použití rýchlo vysušiť, lebo zatuchnú opäť.
Je tiež dobré občas vymeniť prívodnú hadicu. Býva v nej bordel. Tiež odporúčam po praní vysušiť práčku, občas tam zasmrádne voda.
Treba ich oprať na vysokej teplote.
A ideál je vysušiť v sušičke, ak nie, tak niekde, kde sa usušia rýchlo. Na slnku, vo vetre, vonku, na veľkej chodbe.
Ja používam ariel a tiež modrý silan.