Už dlhší čas trpím vnucujúcimi myšlienkami typu, že čo ak priateľ spozná inú, čo ak je práve s inou, čo ak ju niektorá zvedie, čo ak mi klamal a nie je v práci.
Problém je, že sú to neopodstatnené myšlienky. Nikdy mi nedal dôvod myslieť si čokoľvek takéto a viem, že ak neprestanem skôr či neskôr mi to pokazí vzťah. Mám tieto myšlienky a potom stačí odneho veta “Kolegyňa bola zlatá , mi dala tabletku proti bolesti lebo som mal celý deň bolesti” a ja sa už neudržím aby som sa nenaštvala, keďže hneď to začína , prečo sa ona oňho bojí? takže je zlatá? prečo nie je sňou?
Viem, že je to nezdravé.
Keď budeš takto pokračovať ďalej, tak si naozaj nájde inú. A potom si môžeš povedať "ja som to hovorila, ja som to vedela!".
Ja viem, že je to zle práve preto to chcem zmeniť
dôvod bude nedostatok sebavedomia, neveris si...
Tak to zmeň. Proste si tie myšlienky nepripúšťaj. Povedz si, že je to blbosť, že nemáš žiadny dôvod na také myšlienky. Tak, ako si to napísala nám.
Namyslas si hovadiny. Nic viac. A cim viac na take myslis, tym je to horsie. Najdi si nejake hobby, aby zahnala taketo myslienky. Chod do prirody, citaj knihu, vysivaj, zadovaz si zvieratko alebo ja neviem co este. Je kopec veci co mozes robit, aby si nemala take myslienky. 😉
Treba pracovať na sebavedomí. Zvýšite si ho napríklad aktivitami, v ktorých ste dobrá, stanovením a dosahovaním cieľov, športové aktivity, sebapoznanie a i.
Podľa mňa to pramení z toho, že máš nízke sebavedomie..odporúčam zapracovať v prvom rade na tomto..vybral si teba, je s tebou, tak to zbytočne nepokaz🍀
Ja som to takto mala pri bývalom priatelovi, ktorý mi ale klamal a stále to dokázal uhrať na úplne hlúposti a dokázal mi neskutočne znížiť sebavedomie. S terajším manželom na začiatku som mala problém s dôverov, ale potom to náhle prestalo 🙂
Tak ako ti tu kočky píšu, viac sa zameraj na svoje sebavedomie a maj sa rada. Všetko sa to potom odzrkadlí aj vo vzťahu 🙂
Preco ? Noo,asi si zazila velku zradu, vela podrazov, mozno on... ???preto ta nedovera ? Ocom je vztah ak vnom chyba vzajomna dovera ? Stipka ziarlivost (zdravej) je v poriadku, no prehanat to, to je recept na krach a mozno zbytocne...ano,vzdy sa to moze stat, ze ta podvedie,ale aj nemusi..treba mysliet nato,ze ty si prenho ta prava..a ze radsej ked mu kolegyna dala tabletku,nez by sa mal cely den trapit a potom prijst domov v zlej nalade pre bolesti
Chod k psychiatrovi