Prečo majú slovenské ženy takýto prístup?

21. jan 2023

Napríklad spomenie sa pôrod a väčšina žien sa začne ohradzat, že zvládli to všetky, prečo by si nemala ty a nebud rozmaznana nechci nadstandard a bla bla. A potom sa čudujeme, prečo susedne krajiny majú pôrodníctvo o 20 rokov popredu.
Alebo príklad číslo dva. Nechám zo seba robiť slúžku, ktorá lieta po dome ako špinavý vecheť, nepodarenemu manželovi podá pivo do rúk aby chudák pred telkou nebol smädný a potom na neho ešte vyskočí aj keď po celom dni vôbec nemá chuť, ale chlapi to potrebujú tak to predsa urobí. A ešte sa aj chváli koľko toho ona postihala. Medzi tým stihne ohovorit Hanku od vedľa lebo ona išla na botox kým jej muž sa staral o dieťa aká je hrozna matka, lenivá a chudáčik chlap.
A takýchto príkladov sebadeštruktívneho správania by som mohla napísať milión..... Ženy prečo si to robíte? Chcete byť spokojné a nezmasakrovane životom? Tak sa za seba trošku už postavte, nepredbiehajte sa v tom, ktorá má ťažší život,.ale zvláda to, ale SAKRA. Urobte si život ľahším, majte koníčky, čas pre seba, zapriahnite chlapa do práce, starostlivosti a zájdite si masáž, drink s kámoškou.... Nebojte on vás neopustí. On vás opustí vtedy, keď po 20 rokoch manželstva má vedľa seba zrobenu trosku, ktorú nebaví život.

nikpa
21. jan 2023

Amen 🙏
Presne sa s tým stotožňujem.

ckocka
21. jan 2023

Pekne to bolo vidieť v diskusii o zamestnávaní žien s ďeťmi. Ja som to zvládla, musia všetky, netreba si vymýšlať a radšej zatnúť zuby a vyhrnúť si rukávy. Tiež nechápem, ale je to bežné.
Len by som teda dodala že sa to fakt netýka iba Slovenska.

rikarika
21. jan 2023

Uplny suhlas, uz aj Češky su ine, my slovenky sa tej ťazkej slovenskej dramy ktoru mame v genoch akosi nedokazeme striast.

autor
21. jan 2023

@rikarika asi nevedia nájsť svoju hodnotu v inom, tak sa ju snažia takto umelo nadobudnúť tým, že si urobia samé život ťažkým a potom ho akoze zvládajú.

viestta
21. jan 2023

Keby tu este chodil ten pan, co bojuje proti frigidnym feministkam na MK, ten by ti hned vysvetlil, kde je sever 😀
Ale k veci: Lebo su tak vychovane. Este mnoho generacii slovenskych zien bude vychovanych k tomu aby na sebe nechali drevo kalat za hocijakych okolnosti, pretoze podla tej vychovy, zena bez muza a deti nema ziadnu hodnotu. Jej hodnota sa podla tejto vychovy pocita aj od toho kolko casu obetuje rodine a domacnosti. Este aj teraz matky vychovavaju zo svojich synov bezohladnych sebevstrednych jedincov, ktori su nesamostatni a tie matky ocakavaju, ze raz ich vystrieda dalsia obetava, ktora si necha na chrbte drevo kalat, pretoze ulohou zeny je mat muza, deti, poskytovat im full servis bez ohladu na svoje potreby.

lucka_ke
21. jan 2023

hlavne si treba vybrať vhodného partnera, nie brať prvé čo ide okolo 🙂 potom je aj ten manželský život iný

ckocka
21. jan 2023

@rikarika Ja v Čechách žijem. Áno, čiastočne je to pravda, ženy sú tu sebavedomejšie, majú vačšie povedomie o svojich právach a možno aj trocha lepšie podmienky ich uplatňovať. Ale tá pudová rivalita, že prečo niekomu dožičiť nejaké výhody alebo vyhliadky na lepší život ak si ich podľa mňa nezaslúži a ja som predsa prežila aj bez nich je v nás všetkých hlboko zakorenená a bráni ženám jednohlasne a jednoznačne biť sa za svoje právo na dostojný život.

beata_k
21. jan 2023

A co to ma so Slovenskom? Jaj aha. Vsaaaade inde je to lepsie a na dvoroch sa pasu jednorozce, ze?

monillia
21. jan 2023

@viestta už nechodí?

viestta
21. jan 2023

@monillia davno mi nevynadal, takze asi nie

marca12
21. jan 2023

Uplne s tebou suhlasim,len jeden dotaz. To nie je len na slovensku tak. Su krajiny,kde si zena nemoze ani pipnut a otrokyne domacnosti sa najdu v kazdej krajine

autor
21. jan 2023

@beata_k v iných krajinách si ženy uvedomujú viac svoju sebahodnotu, nezakladajú ju na tom kto má aký ťažký život a sebeláska nie je škaredé slovo, ktoré ich učia vyradiť zo slovníka od ranného detstva.

sarita510
21. jan 2023

tiez suhlasim

beata_k
21. jan 2023

Nemyslim si. Ale ja tak tusim kto si a neprekvapuje ma tvoja diskusia. Stale bryzgas na Slovensko.

autor
21. jan 2023

@marca12 to už je ten väčší extrém, ktorý by nemal do tohto sveta vôbec patriť, ale tam aspoň tie ženy teraz vyšli do ulíc a snažia sa zmeniť postoj voči nim aj za cenu vlastného života a priznajú, že je to choré nastavenie. Tu sa všetky bijú do pŕs aké sú super ženy keď zvládaju desať veci naraz a ohovárajú tie, ktoré zvládnu iba 5

autor
21. jan 2023

@beata_k no kto som 😂

beata_k
21. jan 2023

Nepodstatne. Ja som si uz nazor urobila.

katkine_terapie
21. jan 2023

Kedysi povedala Madeline Albright "V pekle je špeciálne miesto pre ženy, ktoré nepomáhajú iným ženám." Bohužiaľ to platí aj pre matky, ktoré vychovávajú mladé ženy k tomu, že sa majú obetovať pre deti, muža, rodinu... A rovnako to platí aj pre sestry, kamošky, kolegyne, susedky..., ktoré sa povyšujú nad iné ženy iba preto, že sa neobetujú tak ako ony. Btw aj ženy mimo SK tam majú svoje miesto 😉

lauriik
21. jan 2023

Asi zaleží v akej sociálnej bubline žiješ. Ja toto okolo seba nevidim. Zijem sice v CR ale mam kamaratky aj na Slovensku a nemam dojem, ze by takto zili. 🤷🏼‍♀️

cacianka
21. jan 2023

@monillia možno konečne jeho žena povstala, spravila SNP a slapla mu na otlaky. Bodaj by....

bajka16
21. jan 2023

A vieš prečo je to najviac na Slovensku? Pretože všade inde v zahraničí sa každý stará o seba. Tam neriešia že suseda Anča má taký dom, má takého muža a toľko času na seba. Tam neriešia že nedala deťom čiapku, že jej donáška doniesla jedlo, lebo sa jej nechcelo variť. Tam si každý hľadí svojho. To že sú ženy sebavedomejšie, majú na svedomí aj muži, ktorí sa diametrálne líšia od tých našich. Poznáte takú tú klasickú Slovensku domácnosť? Chlap s pivom v ruke pred telkou a žena si nestíha ani sadnúť. Tak presne toto je v zahraničí veľmi málo videné. Sme po zadu. Vo všetkom. Takže nie len ženy sú tu na Slovensku iné, ale totálne všetko je tu iné. Slováci vedia iba p*čovať a piť. 😀👍

autor
21. jan 2023

@lauriik ja som si tiež myslela, že toto už sú dávno prežite veci, tiež žijem v ČR a moje kamarátky tu a aj na Slovensku sú presne tá bublina ktorú popisujes. Ale stretla som sa so známou, ktorá zostala žiť v mojej rodnej dedine a keď som jej povedala, že idem na nehty a do solárka, tak otvorena huba a že čo bude s malým. Tak hovorím že však má aj otca tak čo by s ním bolo. A ona hned ze tak to sa máš to je šikovný keď toto pre teba urobí. No ostala som v šoku. Ale tak myslela som si že dedina, možno si vzala debila tak stane sa. Ale som si to všimla tu na konovi, že niektoré to vnímajú ako preteky. Že ktorá zvládne viac uniesť.

h2o2
21. jan 2023

A ty nie si slovenská žena? Ja nikoho takeho čo opisujes nepoznám. Ty kde žiješ? Keď toto vidíš.

autor
21. jan 2023

@h2o2 máš pravdu, nemusela som uplne použiť termín "slovenská" ale pozorujem to na Slovensku veľmi často. Samé "henta si dala urobiť silikóny" a "s tým chlapcom chodí do škôlky otec" a môžem pokračovať. Riešenie cudzích a povysovanie sa je snáď slovenský národný šport. Ja som zo Slovenska, v takomto prostredi som vyrastala a nějaký čas pokladala za normálne. Teraz síce žijem v ČR ale to je nepodstatné, asi by som k tomuto postoju dozrela aj na Slovensku. Keď vidím čo ľudia riešia a čo je pre nich dôležité a čím si hladkaju svoje ega je mi na smiech a do plaču zároveň

rillwen
21. jan 2023

Jedna ukážka z logiky: Prečo slovenské ženy tak generalizujú? 🤔

levandul_ka
21. jan 2023

@katkine_terapie
neberiem ti tvoj nazor,
podla mna zase nieje nic zle na tom ze matky pripravuju dcery k rodinnemu zivotu, ja to nevnimam ako obetu, a ani som to nikde nepostrehla ze by sa tie ktore sa takto akoze obetovali povysovali nad zeny ktore nechcu zakladat rodinu alebo robia karieru,
skor naopak

marianarem
21. jan 2023

Definuj zahranicie. Samozrejme, aj ja sy myslim, ze zena nema robit sluzku a s vela dalsimi vecami, co pises, suhlasim. Ale neviem, co ie presne to zahranicie. Afganistan asi nemyslis, ale mnohe europske krajiny su na tom podobne. Ja som mala 2 roky frajera na juhu Talianska. Ano, v jeho meste chlap nesedel s pivom na gauci, zatial co zena makala okolo domacnosti. V jeho meste ten chlap sedel s kamaratmi pri kartach, pripadne u frajerky. Ja som tam vacsinou byvala na privatoch s upratovanim, takze som az po roku a pol zistila, ze chalan, inac super a dobrak od kosti, nevie, kam sa vlastne u nich vynasaju smeti. V zivote to nerobil. Dalej mam kamarata v Grecku. Velmi inteligentny, ziadny debil, aj mama inteligentna, ucitelka. Bola som raz unho, ked zaroven bola unho na navsteve aj mama. Prisla zo severu do Aten. Co na tej navsteve robila? Zehlila mu. Prisiel vecer, bol hladny, Tak hovorim, ze uvarme si nieco. On ze nie, mama uvari. Zakrical "mamaaa, sme hladni" a mama nechala zehlenie, okamzite vystrelila do kuchyne, navarila, naservirovala. Chalan ochutnal a zvozil ju, ze to je moc teple. A to je podotykam moj dobry kamarat, super clovek, od idiota ma daleko, len ho mama takto vychovala.

h2o2
21. jan 2023

Naozaj nemám rada keď Slovak kyda na Slovensko. Pozri čo riešiš ty....život iných a myslíš si že si niečo viac. A čo povieš na také moslimky?

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikus7
21. jan 2023

Našťastie k týmto ženám, ktoré tu opisuješ, nepatrím.