Prečo majú ľudia radšej milosrdné klamstvá ako pravdu?

8. apr 2023

Chcem sa spytat zien. Preco maju ludia radsej milosrdne lzi ako pravdu, ktora je pre ludi tazko prijatelna a casto krat neprijemna tu pravdu od cloveka pocut? Su ludia pokrytci?

nikolka1986
8. apr 2023

Mňa tiež do 30tky bavilo "svoju pravdu" vytrubovať kade-tade, ale úprimne? Načo? Je tu toľko zarmucujúcich faktorov, nikto nie je dokonalý, čo s tou pravdou ideš robiť alebo chceš docieliť? Docielil by niekto s pravdou niečo u teba?

autor
8. apr 2023

@nikolka1986 myslim, ze ludia su pokrytecke tvori. Budu pocuvat mile reci aj ked vedia, ze je to klamstvo. Pravda sa tazko pocuva, ale ludia sa za tu pravdu budu hadat do krvi a nepriznaju si ju.

mimka1402
9. apr 2023

U mňa to, čo píše Nikolka nado mnou prišlo v 20ke, ok tu na Mk sa mi to vždy vráti a mám pocit, že mojich par viet spasi svet.😀 Človek musí vedieť sám čo a ako na tom je, ostatným to vysvetľovať či nebodaj sa s nimi hádať naozaj nemusí.
Život máme len jeden. Načo ho tráviť dotahovanim sa s ľuďmi a posudzovanim akí sú? Načo?

autor
9. apr 2023

@mimka1402 pravda je casto bolestiva, ale zasa hovorit ludom iba to co sa im paci, aby sme vyzerali v ich ociach pekni aj ked vsetci vieme, ze je to hlupost, ludia vedia ze ziju v klamstve. O to ide.

autor
9. apr 2023

Ludia uprednostnuju milosrdne klamstvo pred bolestibou ci neprijemnou pravdou.

lindous
9. apr 2023

Napríklad? Podľa mňa záleží kto nepríjemnú informáciu podáva a aj to akým spôsobom.. A hlavne či ide naozaj o pravdu - fakt alebo len subjektívny pocit a názor, na ktorý sa nikto nepýtal 😅 niekedy úplne stačí zostať ticho...

autor
9. apr 2023

@lindous v zivote to tak funguje. Ludia sa za pravdu idu hadat, su neprijemni, nechcu pravdu pocut.

oliva276
9. apr 2023

Zvyčajne ma pobavia názory nositeľov "najsprávnejšej pravdy" , ktorí majú potrebu nástojčivo presviedčať/vnucovať svoj názor iným, ikeď si nevedia predstaviť, že by chodili v ich topánkach - prípadne majú o tom idealistické predstavy.

Mám dostatok autokorekcie a sebareflexie - a práve tie neraz ľuďom so spasiteľským syndrómom chýbajú.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
9. apr 2023

Spasitelsky syndrom to vystihuje...jedna vec je odpovedat priamo na polozenu otazku a druha je "klasicke" poucovanie a nevyziadane rady a prakticky stavanie sa do pozicie ja viem vsetko a Ty robis chyby a tvoj zivot je cely zle.. daj Ludom pokoj a nauc sa drzat v urcitych situaciach usta. Ale ano aj to trva par rokov sa naucit.

moonlight1210
9. apr 2023

Ak ma niekto hrb, budes mu pripominat, ze ma hrb? Poukazovat na to? Lebo je to pravda?

Lebo chces byt za kazdych okolnosti pravdovravny clovek?

Budes potom pravdovravny clovek, alebo neomaleny sebestredny sebadolezity debil?

apolka77
9. apr 2023

Toto je tak všeobecný žvást ...ľudia nariekaju že úprimnosť nadovšetko len zabudli že úprimnosť si veľa x zamieňajú s hrubostou !!! ( Viď názory v mnohých diskusiách)
Veď nevieme čo konkrétne riešiš.
Keby aj, bude to len tvoj pohľad.
Keby to bolo aj objektívne poloz si otázku
" Zaujíma môj názor vôbec niekoho?"
Ak nie? Tak preco ťa to trápi.
V dnešnej dobe sa všetci bijú do pŕs veď ja mám právo na názor je sloboda slova.
Len zabudli že na ten názor nikto nie je zvedavý.
Tak zaco bojujes?
Ty Ži najlepšie ako vieš a ver, že tým ovplyvnis ľudí viac ako svojim názorom za pravdu a za každú cenu.
Buď príkladom dobrého správania a ver že život bude krajší ...keď prestanes riešiť druhých a ich pravdu...staraj sa o tu svoju a čisté svedomie.

katkine_terapie
9. apr 2023

Autora: "Ludia sa za pravdu idu hadat, su neprijemni, nechcu pravdu pocut." A druhí by to mali rešpektovať. Vyzreta osobnost sa spozna aj v tom, ze budem rešpektovať, ak ľudia nemajú o "pravdu" zaujem alebo si myslia, ze pravda je ina. Spliechat ludom pravdu bez ohladu na ich emocie, pocity a nazory... je tak trosku nezrele, lebo jedine co tym druha strana dosiahne je "masirovanie si svojho ega" (lebo ak by si chcela pomoct prihliadala by si aj na vyssie spominane emocie a respektovala ich). To, ze niekto nechce pocut tvoju pravdu moze byt preto, ze a) to pravda nie je b) nie je pripraveny ju pocut (lebo vtedy uz musi sam pred sebou hladat aj nejake riesenie a nie vzdy je to mozne) c) ma na to xy roznych dovodov preco "pravdu" nechce rozoberat s tebou/ priznavat pred tebou.

ivangeline
9. apr 2023

Ego chce byt dobree. ;D

sense
9. apr 2023

Ono nie je pravda ako pravda.... Veľa ľudí si mýli pravdu s presadzovaní si svojho názoru, tej svojej pravdy a nevie prijať názor a "pravdu" toho druhého.
A ak ide o skutočnosť ako pravdu, napr ze. Chlap podvádza ženu, tak zvyčajne ta žena o tom tuší alebo dokonca aj vie ale sú dôvody prečo tu pravdu vidieť nechve

beata_k
9. apr 2023

Rozoberme si slovo milosrdny...
Milosrdný - prejavujúci súcit, pochopenie, lásku, zľutovanie voči iným, obyč. trpiacim, biednym (op. nemilosrdný, krutý)

Preto sa tomu hovori milosrdna loz a nie iba loz. Ty si myslis, ze ludia k tebe nikdy neboli zhovievavi? Boli. Len ty o tom nevies. Och to je take "hrdinske" spliechat ludom do oci cistu pravdu. Predstav si, ze niekedy je tazsie vziat si pravdu do hrobu ako povedat milosrdnu loz. Nie vzdy ide o pokrytectvo.

mircalla
9. apr 2023

Extremne hlupa otazka. To povedal kto? Ludia su rozni, zbytocne zovseobecnujes. Ja mam vzdy radsej krutu pravdu, aj tak poznam, ak mi niekto klame. Nemam rada zovseobecnovanie. Takych ludi poznam dost.

ckocka
9. apr 2023

A tá pravda čo si majú priznať je čia? Tvoja?

jana_eyre_2
9. apr 2023

Lebo pravda je tiež relatívna a len uhol pohľadu ľudí.. asi človek nevraví milosrdnu loz keď ide o 2+2 ale o niečo nepríjemne.. len príklad - kamarátka ma nový účes - tebe sa strašne nepáči.. no je to LEN tvoj názor, jej sa to páčiť môže, takže v tom prípade k čomu pomôže tá tvoja pravda? No len k tomu že ju zneistis a bude jej blbo.. preto ľudia majú radšej milosrdnu loz..

mircalla
9. apr 2023

Uces nie je "pravda", to je nazor. Pravda/nepravda je ak partner ide flamovat a povie mi, ze sa zdrzal v praci.
Aspon teda ja nazor nepovazujem za pravdu/nepravdu.

aurora33
9. apr 2023

Zeby sa vrátil Zoro?

beata_k
9. apr 2023

@aurora33 On zrusil ucet?

aurora33
9. apr 2023

@beata_k neviem či on, alebo mu MK zrušil, ale už tu nie je. V nejakej debate o budhizme bol veľmi útočný.

moonlight1210
9. apr 2023

@aurora33 podla sposobu vyzera, ze ho zrusil mk. Aj so vsetkymi komentami, ktore kedy dal. Asi to maju nastavene tak, ze ak zmazu uzivatela, vymaze sa vsetko s nim spojene.