Vsimam si ze dost ludi ma problem s nominativom pluralu. Kolkokrat vidim napisane napr. "dobry ludia", "talentovany herci". Ved to nie je take tazke rozoznat to a napisat spravne. (samozrejme nehovorim o ludoch s poruchou ucenia.)
@lonely66 Nenadväzuje. Toto je nahoda. Chcela som sa na to spytat skôr no nemala som cas.
Niekto niečo skúša, už tu bolo x takýchto tém. Pridajte ešte "nechápem tomu". To je chuťovka.
lebo diagnózy by mali byť s mäkkým i, lebo ich je veľa, pretože aj hnusní ľudia sú N plurálu a sú s mäkkým i 😀 😀 😀
áno, náhoda. a hneď aj vieš, o ktorej diskusii je reč. panebože, ak ide o iniciatívu MK, vymeňte tohto pracovníka, lebo to nevie robiť tak, aby mu na to ľudia neprišli. a ak ide o prieskum do nejakej práce, tiež si veľa múdrosti nepojedol/-la
@lonely66 Ty o com tocis? Paranoid much?
dobre vieš, o čom píšem😀
No, my si všímame hlavne tvoju gramatiku .... a hanbila by som sa sem vôbec písať 👎👎👎
@lukbe hmmm… napadlo ma 😉
Všetkých brigádnikov na MK by trebalo vymeniť, lebo posledný pol rok je to s fiktívnymi témami fakt bieda - partneri riešiaci psa vzájomne cez MK, diskusia muža, kde vzápätí odpovie jeho partnerka atď atď, hanba …
Myslím, že mnohým ľuďom to je proste jedno, nerozmýšľajú nad tým, neuvedomia si to + to nie je taká hrúbka, ktorá ani keď si sčítaný ti nevykole hneď na prvý pohľad oči, lebo exituje aj tvar s ý... neviem, tiež sa mi občas podarí v takejto online rýchlej komunikácii gramtická chyba ako svet, že keď to po sebe prečítam až sa zahanbím (najčastejšie presne tento plurál, s/z sa mi občas podarí, už aj mi/my som niekde zle použila)... pritom všetky tieto pravidlá ovládam, keď si dám pozor, tak takéto chyby nerobím, slohy atď som vždy mala super, ale v správach/pri diskusii niekedy prsty proste predbehnú mozog a keď to potom po sebe ani neprečítam, tak sme doma 😀
Úprimne.... neviem. Ja sa osobne nepovažujem za úplne vymletú, ale z nejakého dôvodu mi i/y neišli nikdy. Od základnej školy až do dnešného dňa je to pre mňa z nejakého nevysvetliteľného dôvodu smrť. Väčšinu textov čítam aj píšem po anglicky, takže to mi tiež na kráse nepridalo, ale nie je to hlavný dôvod.
A najradšej mám, keď niečo napíšem, odošlem a potom si "všymnem všetki chibi"
Jednoducho som na to slepá. Nevidím to. Nedá sa to ináč vysvetliť.
Naco tema? Co uz nepamatas, ako to bolo v skole? Ved ti ludia su tu, ziju medzi nami.
mne najviac kole oci slovo " ôk" namiesto ok...
ja robim vela preklepov, ale ak vezmeme do uvahy, ze preklepy sa stavaju, tak robim teda aj dost chyb. rovnako ako to tu bolo napisane, ja som bola na pravopis vzdy lava.
neviem co je na tom nepochopitelne, ved kazdy ma ine danosti a tak ako niekto nevie pre mna jednoduche veci prepocitat, tak ja neovladam dokonale pravopis.
tiez nepozornost robi svoje. castokrat sa chytam za hlavu, ked vidim, co som napisala v tej rychlosti.
no aj napriek tomu, takato chyba sem tam ma netrapi tak, ako ked vidim chybu v kazdom slove textu a dokonca uz aj dve som videla v jednom slove.
Tiez si tuto otazku kladem pri kazdej jednej diskusii. Lebo skolstvo je na sk dlhodobo v srackach, ludia hlupnu rocnik od rocnika, a nie je nadej na zlepsenie v horizonte takych 30 rokov…
toto akože nadväzuje na inú tému, v ktorej je momentálne živá diskusia? 😀 to je iný prieskum potom, gratulujem tímu MK 😀