Prečo má skoro každá sliepka holý zadok?

11. aug 2022

Ahojte prosím neviete mi niekto poradiť , prečo má skoro každá sliepka “holý” zadok ? Vyzera to že tam má vypadane vykusane perie . Fotku pridám do komentárov . Moc ďakujem vopred .

autor
11. aug 2022

Ospravedlňujem sa nemám lepšiu , je to teosku vidieť dole naľavo na jednej sliepočke

karhu
11. aug 2022

lebo su zavrete v com su...pustite ich na zeleny sad, dvor, luku a polepsi sa im...v priestore v ktorom ziju by sa nedarilo nikomu..

autor
11. aug 2022

@karhu nie sú to moje sliepky … 🥺 mne ich je tiež ľúto podľa mna to je nejaká Kozna choroba ale ich majitelia mi hovoria že im nič nie je

wild.horses
11. aug 2022

Vypadane perie na chrbtoch maju od kohuta. Sliepky si navzajom perie aj vytrhavaju, je to zlozvyk, no podla fotky to neviem posudit. Vidim len ten holy chrbat.

amadea3
11. aug 2022

mozu mat parazity, napr. cmelika… potrebuju miesto na popolenie, vycistit a vydezinfikovat kurnik

alguno
11. aug 2022

@wild.horses My sme chovali sliepky odmalička, boli pustené na dvore a na lúke, nikdy nie v ohrade, mali svoj kurník, do ktorého kedykoľvek mohli ísť. Trávy habadej.
Sliepky si navzájom nevytrhávajú perie!!! To som u nás nikdy nevidela.
Na fotke sú sliepky v zlom prostredí, žiadna tráva, len suchá hlina, mylý priestor, žiadna potrava ani voda. Majiteľ je bezcitný mäsožravec, sebecký človek.

evica17
11. aug 2022

Ja som videla že sa sliepky navzájom sklbali zo zadku.

deti95060810
11. aug 2022

@alguno v tej bedničke je potrava... voda tam tiež isto niekde bude, len ju nie je vidno lebo pani odfotila len časť ohrady....

deti95060810
11. aug 2022

@evica17 ja tiež, ale to sú sliepky choré - niečo im chýba , nejaký vitamín...

alguno
11. aug 2022

@deti95060810 BEDNIčKA JE PRÁZDNA!!! Si myslíš, že som sprostá?! Priblíž si fotku. Takže ani vodu ani jedlo. Keby som bola tam, tak majiteľovi tak vyhubujem, že by sa z toho nespamätal!

alguno
11. aug 2022

@deti95060810 veď hovorím, skoro žiadne jedlo. My sme im dávali, pšeničné zrno, jačmeň, šrot, zvyšky jedál, vždy mali niečo v krmítku, nikdy ho nemali prázdne. Väčšinou boli na lúke, na dvore...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marca12
11. aug 2022

@alguno mozu mat niekde inde dalsie misky na krmenie,to sa neda jednoznacne obvinit niekoho. Prostredie maju nevludne to je pravda.

oli18
11. aug 2022

Sliepky sa raz do roka preperuju. Vypada im perie a narastie nove.

alguno
11. aug 2022

@oli18 prosím?! Ešte moja babička, mama a ja sme chovali sliepky, nikdy v živote som nič také nevidela.

oli18
11. aug 2022

@alguno tak to si malo pozorovala sliepky😆. To, ze sa preperuju neznamena, ze su hole. Ale maju niektore miesta bez peria, vtedy aj menej znasaju vajicka. Nie je ziadna novinka.

alguno
11. aug 2022

@oli18 naše sliepky nikdy nemali miesta bez peria, boli tučné a perie mali nadýchané. Boli krásne farebné. A že som málo pozorovala?!!! Ja som ich CHOVALA! Ty si asi nikdy nechovala sliepky. Ja som ich pozorovala od malička, moja babka, mama ich chovali a následne ja. Takže skúsenosti mám.

loliki
11. aug 2022

Tá sliepka nemá holý zadok, ale chrbát. Na chrbte chýba perie, lebo na sliepky skáče kohút. Na niektoré skáče častejšie, na niektoré menej. To je všetko. Je to v poriadku.

alguno
11. aug 2022

@loliki Nesúhlasím.

loliki
11. aug 2022

@alguno Máš na to právo. Chovali ste aj kohútov?

oli18
12. aug 2022

@alguno aj ja. Vyrastla som na dedine. Dnes su uz tak vyslachtene, ci "preslachtene" plemena, ze sa ani nepreperuju😄

wild.horses
12. aug 2022

@alguno odporucam vygooglit si ‘ozobavanie peria u sliepok’👍

daniela2202
12. aug 2022

Sliepky sú moderné, síce sa " tam dolu " neholia ....😁

korra
12. aug 2022

Podla fotky tie holiny su v krizovej oblasti - to je vcelku bezny jav pri suziti s kohutom, tie co su "najholejsie" zvyknu byt "favoritky" - hold naruzivy kohut 🙂 Ozobavanie peria sa medzi sliepkami vyskytuje tiez - ale to by boli viditelnejsie "rany", krvave kostrnky...napriklad /takto z fotky mi to nepride/. Ozobavanie peria moze mat viac pricin - vonkajsie parazity, nedostatocna vyziva, alebo zlozvyk, ktory moze prerast az do kanibalizmu. Nedostatok priestoru, podnetov, stres. Sliepky su navyse dost hierarchicky zalozene, dokazu byt pekne sikanatorky...ale to by si vybrali zvacsa jednu, okrem ozobavania, bitiek, by ju nemuseli pustit ku krmivu, k vode...podla fotky mi to skor pricinou pride ten kohut

thea4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alguno
12. aug 2022

@loliki Samozrejme, veď sliepky nemôžu byť bez kohúta. Neskôr boli zo sliepok kvočky, tie mali kuriatka a tak dokola. Ale nikdy nemali vytrhané perie. Nemusíte niektorí so mnou súhlasiť, s tým, že si myslím, že sliepky sú zle chované v zlom prostredí a sú v zlom stave. Hovorím zo svojich skúseností.
Súhlasím čo napísala Korra, ale len s týmto - Ozobavanie peria moze mat viac pricin - vonkajsie parazity, nedostatocna vyziva, alebo zlozvyk, ktory moze prerast az do kanibalizmu. Nedostatok priestoru, podnetov, stres.
Tímto ukončujem svoje komentovanie tohto príspevku.

loliki
12. aug 2022

@alguno Rozdiel je, keď máš 15 sliepok alebo 5 sliepok na 1 kohúta. Ale Ty budeš aj tak tvrdiť svoje.

alguno
12. aug 2022

@loliki Budem tvrdiť svoje, lebo viem. My sme mali minimálne 20 sliepok a jedného kohúta. Nie je dobré mať dvoch kohútov.
Mne nebudeš hovoriť o chove sliepok!

loliki
12. aug 2022

@alguno A prečo si myslíš, že ty mi môžeš niečo zakazovať? Zhltol si všetku múdrosť sveta? Keď ste mali jedného kohúta, tak sa nečudujem, že sliepky nemali holé chrbáty. Vyskúšaj to s 5 sliepkami a potom mi ich po roku odfoť. A môžeme pokračovať v debate. Ten výkričník hovorí o tvojej povahe. To, že akože tu kričíš, ešte vôbec neznamená, že máš pravdu. Nemienim sa hádať o holých zadkoch sliepok. 😅 Kľudne si maj svoj názor, ja s ním nesúhlasím.

lenkakravcova
12. aug 2022

1. Psychické problémy (kanibalisticke sklony v malom priestore)
2. Roztoče (treba zavolať veterinára a vy striekať ich nato určenými sprejmi, robí sa to 2x minimálne)
3. Kombinácia 1+2