Toto ma zaujíma ak aj tu je niekto kto na to verí, nesúdim. Ale prečo na to ľudia veria? Bolo to milión krát vyvrátené elementárnou fyzikou. Ale dajme tomu, že to odignorujeme a tie dôkazy o tom že zem nie je plocha nie sú. Prečo si niekto mysli, že nejaké elity nám maju potrebu klamať o tom? Čo tým získajú? Ja som dnes narazila na taky instsgramovy profil, kde sa zdieľajú rôzne konšpirácie a som totálne zhrozená akým veciam ľudia dokážu veriť. A to boli fakt veci, že mne sa zastavil rozum. Ako napríklad to, že o covide sa vedú rôzne konšpirácie ani neriešim, ale tam to povýšili na úroveň takú, že neexistujú ani vírusy ako také. Ale to už som odbočila, hlavne ta plocha zem ma zaujíma lebo nechcem aby sa to tu zas zvrhlo na debatu o covide a očkovaní.
Je taka kniha vola sa myslim ze Preco ludia veria nezmyslom alebo tak nejak
Blbca nepresvedčíš rozumným argumentom.
Mne dekel odstrelilo,ked mi znama povedala,ze pocasie riadia vyvoleni. Ze ake chcu,take v dany den urobia. Pomocou pristrojov odhrnu/pritiahnu mraky,vyvolaju dazd,sposobia 40 stupnove horucavy 🤦♀️🤯😂 Normalne som rec stratila,ani som nevedela,ze co na to povedat. A este s takou hrdostou mi hovorila,ako je rada,ze studuje ten Google,aspon moze vela veci odhalit skor a pripravit sa na ne😂
@iwesska už len ako by sa pripravila na to 😂
@h2 ale proste prečo ten človek tomu verí. Veď dobre, tak je niekto možno niekto ľahšie zmanipulovatelni, ale okolo toho existujú brutálne organizácie. A ja sa pýtam prečo. Prečo by zrovna v tomto potreboval niekto klamať a podplácať pilotov, kozmonautov a neviem este koho.
@petronellla87 to by mohlo byt zaujímavé čítanie. Teraz ma tak napadlo, že možno to súvisí so sebavedomím. Proste si myslia že sú niečo viac keď odhalia take sprisahanie, tak si ani neuvedomia, že sa ich kto nesnaží oklamať
Asi ciapku z alobalu si spravi a zalezie do krytu😂
Ale tí blbci sa nad tým vôbec takto nezamýšľajú, že niekto podpláca kozmonautov. Oni nad tým nepremýšľajú vôbec. Lebo keby premýšľali, nemohli by tomu veriť.
Dunning Krugerov efekt
Ja už dlho hovorím, že čoskoro začnú blbci aj platnosť pytagorovej vety spochybňovať. Pretože ak riešiš skutočnú vedu, musiš to mať podložené zdrojmi, dôkazmi a nezávislými expertmi. To je náročné. Oveľa ľahšie je vygoogliť/vymyslieť si blbosť a všetkých čo to neakceptujú obviniť že sú zaplatení elitami.
@iwesska ale pozor, ja reálne poznám chlapa ktorý si urobil doma kryt, urobil si zbroják a kúpil samopal alebo čo, lebo bol presvedčený, že za par rokov tu bude nedýchateľny vzduch. A so synom sa nerozprava od kedy sa dal zaočkovať, ani na Vianoce ho nechcel vidieť, lebo sa boji, že sa mu niečo stane v jeho prítomnosti
@iwesska no, ja by som sa nesmiala, v tomto konkretnom pripade sa totiz smejes len vlastnej nevedomosti 😉 Samozrejme podanie znamej, ze to “riadia vyvoleni” je trochu prehnane, ale ovplyvnovanie pocasia sa naozaj dnes deje, napriklad rozprasovanim drobnych ciastociek do ovzdusia, ktore predstavuju kondenzacne jadra, sa da ovplyvnit mnozstvo spadnutych zrazok…vygoogli si cloud seeding ak neveris
@dominikamacakova lenže na tie konšpirácie veria aj vzdelaní ľudia. Ako hej, vzdelanie nie je otázka inteligencie, ale niekto s titulmi pred menom a za menom už nejaký intelekt musí mať
Prečo na to a iné veci ľudia veria, netuším, ale fascinuje ma ich názor, ako všetko riadia nejakí “vyvolení”, o ktorých nikto nič nevie/netuší. Že internet a sociálne siete nám berú slobodu a cez to nás ovládajú/klamú a pritom sami tam hľadajú a šíria svoje teórie.
krásnym príkladom je homeopatia, aj mnoho doktorov tomu verí... prečo nie plochej zemi
@lelelienka To, že je to uskutočniteľné, ešte neznamená, že sa to naozaj reálne deje!
@lelelienka ja si myslim,ze vela dnesnych 'prirodnych' katastrof nie je prirodnych,ale umelo vytvorenych clovekom.konkretne zemetrasenie v turecku a poziar na maui.zrejme aj nejake ine.nevadi mi,ze ludia veria roznym veciam,aj ked mylnym,skor mi vadi,ked sa nezamyslaju nikdy a automaticky len vela veci preberu.
@ciernysokol Konkrétne zemetrasenie v Turecku je dielom človeka??? 🤦♀️ Prosím o bližšie vysvetlenie.
@ciernysokol toto ma zaujíma. Kto konkrétne by mohol mať záujem vyvolať niečo takéto? A prečo v minulosti sa to dialo prirodzenými tektonockými procesmi a teraz tieto boli akože utlmene a začali byť vyvolávané? kým? A z akého dôvodu?
@autor na to odpoveď nemám a už sa nad tým radšej ani nezamýšľam lebo by som si začala trhať vlasy. Pre mňa je to nepochopiteľné. A celkovo ľudská blbosť. Slováci sú čo sa týka IQ na chvoste. Aj tu sa už začínajú písať konšpirácie 🍿😀
@ciernysokol keď si človek prečíta väčšinu tvojich príspevkov, ty si typický príklad človeka, ktorý veri každej chujovine a rozširuje hoaxy si všeho druhu.
@lucka_ke homeopatia nie je konšpiráčná teória
@h2 ano, naozaj sa to realne deje, ved si to pozri najprv, kym nieco napises 🤦♀️
@dominikamacakova Mne už viackrát pri bolení hrdla, zachripnutí pomohol Homeovox. Niektoré homeopatické lieky zaberú.
@petronelag nie, nezaberu. Je to sugescia. Tam nema co zabrat. Je to lentilka.
@stanulienkat Ja na homeo neverím lebo je to nezmysel, vedecky nedokázateľné liečivé vlastnosti milión krát nariadenej veci proste nič v tom tele neurobia. Ale sú ľudia, ktorým to skutočne pomáha a tak sa snažím neodsudzovať to. Áno, je to sugescia, ale keď to ma pomôcť, prečo nie? Pokiaľ tym teda nejde niekto liečiť cukrovku alebo rakovinu a neohrozuje toho človeka je to za mňa v poriadku
tiez ma to zaujima a nerozumiem tomu. poznam vzdelanych, inteligentnych ludi, ktori veria na chemitralis, ano pocasie sa da ovplyvnovat, myslim, ze to robili v cine pred olympiadou, ale je to neskutocne ekonomicky narocne. a ti isti ludia prestali kupovat vyrobky s logom zaby, lebo su v nich cervy.
Dovera v taketo hoaxy a konspiracie podla mna musi byt ista forma paranoidnej poruchy. Ti ludia su chori, ziju v presvedceni, ze vsetci ich chcu zabit a vsetci im klamu, takze ani vedeckym faktom sa neda verit.
Nie je nahoda, ze cim horsia uroven zdravotnictva a tazsia dostupnost psychologickej prevencie/liecby, tym vyssia koncentracia takto chorych ludi.