Prečo ľudia potrebujú urážať a znevažovať otázku a názor človeka?

14. nov 2023

Je to tu bežné a nechápem, prečo ľudia majú potrebu niekoho urážať pre otázku alebo názor, ktorý je iný ako je ich. Kde je napísané čo je sprostosť a čo je hlúposť. Však keď nesúhlasím, tak sa to dá aj pekne napísať a slušne sa vyjadriť. Sme dospelí ľudia čo tu píšeme a nikto nemá právo sa povyšovať a hodnotiť druhého. Čo z toho má. Však jasné, že nemusíme mať rovnaké názory všetci, ale trocha slušnosti a úcty, by nikomu nezačkodilo, lebo len ukazuje svoju úroveň. Však čo si nedovolím k druhému človeku na ulici, tak to nebudem robiť ani tu. Či to bežne ľudia nadávajú na ulici do sprostých? Aj vám? Mne to príde úroveň materskej školy.

zejdlikova
14. nov 2023

presne ako si povedala, taký človek len ukazuje svoju úroveň 🙂

janinah
14. nov 2023

Mne vadia anonymy v bežných témach.Chapem,ak niekto ide riešiť kde sa lieči pohlavná choroba alebo ako zvládnuť neveru muža a má tú polovicu rodiny,ale bežné príspevky ako anonymné sa mi nepáčia.Nechapem a nebudem diskutovať s anonymom,takže ak chceš poukazovať na niečiu úroveň skus začať od seba.

stanielka17
14. nov 2023

Nevravim, ze urazat a znevazovat niekoho je v poriadku, ale vela ludi nerozumie pojmu “nazor”. Napriklad hovorit, ze Rusko je super a Ukrajinci su ukrofasisti a preto ich treba vrazdit, nie je nazor, je to hate speech, na ktory ludia reaguju negativne. Tvrdit, ze oplodnena bunka je clovek, je biologicky nezmysel, nie nazor. Diskriminacia homosexualov je diskriminacia, pripadne odopieranie ludskych prav, nie nazor. Potom su veci ako odmietanie ockovania, co sa za nazor da povazovat len s odretymi usami, lebo sa drvivou vacsinou jedna o ciste dezinformacie, prinajlepsom polopravdy.

Nazor je napriklad, ci ti chuti hydinova pecienka, alebo ci sa ti pacia skleniky v historickom centre Bratislavy. Za to ta nikto urazat nebude.

simca06022011
14. nov 2023

No je rozdiel, iny nazor a sprostost/hlupost.

A vela prispevkom, su podla mna schvalne napisane tak, ze vyvolaju burlivu reakciu, presne pre to, ze su to totalne hluposti. Preto ak niekto chce kritizovat moj nazor, napr. na konanie nejakeho autora, a nepochopenie ho v tej novej citlivej rovine, teraz modernej, nech najskor vystupuje neanonymne. Tak ako v podsate vsetci diskutujuci pod prispevkom.
A ano, ked niekto je hlupy, tak vsetci sa mu budu zdat, ze sa povysuju nad neho. Lebo diskusia online je proste taka. Ked pises strucne, priamo, k veci, nemusi to vyzniet tak ako ked to povies niekomu osobne. Mozno keby som ti to co by si povazovala za "urazku" v diskusii, povedala osobne, ani by ta nenapadlo to brat ako "urazku".
A ak chce niekto nejaku uctu, tak nech nepise hluposti, to mas ako keby na ulici niekto vykrikoval nejake somariny, vymyslal si, riesil uplne banalne veci (a to sa veru deje, a ti ludia tiez vobec nie su extra oblubeny) bez toho aby sa hadam aj zamyslel nad tym, tiez vela ucty si neuzije v okoli.

martinkatinka
14. nov 2023

Netreba byt prehnane vztahovacny a obcas treba uznat, ze existuju naozaj hlupe otazky 😉
Druha rovina je, ako to dany clovek pochopi. Aj zdanlivo neskodny iny nazor si dokaze autor otazky tak otocit, ako sa mu to hodi 😉

grof_monte_christo
14. nov 2023

Tak trochu tuším, z ktorej diskusie vietor fúka, tieto anonymné diskusie za dverami našich spálni by mali zrušiť.

bloger
14. nov 2023

V jednej téme o tom vodičáku a MHD autorku hlúpo pourážali. Jedna jej napísala, že prečo si taká sprostá. A pritom zjavne diskutujúce nepochopili ako to myslela.

galioska
14. nov 2023

@janinah ale to je to
iste ako ked niekto nema profilovu fotku a k tomu prazdny profil. Kolke takto funguju tuna roky, aj toto je na zamyslenie...hlavne myslim tie, co furt v negativnom...

zuzanka.zuzu
14. nov 2023

@stanielka17 hahaha že nikto nebude urážať za názor? ja som napísala že Praha je podľa mňa najhnusnejšie mesto na svete a takyyy shitstorm som dostala 😎

zuzanka.zuzu
14. nov 2023

@bloger to je tá čo až v komentároch dovysvetlila že to myslela kvôli nepriputanym deťom? ak áno, tak som tam bola len po prvú stranu (neviem ako téma žije ďalej lebo ma nezaujala) ale autorka to ozaj hlúpo napísala 🙄 presne som vedela že sa tam porafaju ako kofy na trhu 😂

bloger
14. nov 2023

@zuzanka.zuzu Lebo sa nesnažia trochu pochopiť. Len hlúpo urážať. A pritom ona nikoho neurážala.

bloger
14. nov 2023

áno tú som myslel

@zuzanka.zuzu

dagmarovita
14. nov 2023

Este anonym ked je arogantny, vysmešný, tak zaradím, ze dobre, ale ma prekvapilo, vcera osoba zena s menom a fotkami, ze ukazuje svoju tvár, to nechapem tiez , denne sa foti v satach, chudne a charakter nula bodov vysmech druhej zbytocne. Je to skoda ,,dospelé ženy

valeria_h
14. nov 2023

Lebo sú zlé, nešťastné, zakomplexované..

moonlight1210
14. nov 2023

Uprimne, ani ty by si si nedovolila taketo moralizovanie na ulici. Vsak?
A keby si si dovolila, tiez by sa nasli taki, co by ti do oci vynadali do sprostych. To ti je jasne.

Preto si tiez tu, na fore, v diskusii a anonymne.
Takze tolko k danemu argumentu o ulici, co navonok znie pekne a uderne, ale je prazdny.

A smutne je, ze ta nevedu ziadne vyssie pohnutky, iba pohnute emocie z inych diskusii a potreba to “dostat von”. Taky sebecky ventil na tvoj osobny pretlak. Zabaleny do zlateho staniolu dobreho pocitu, ze “nieco s tym robis”. Aj ked v realite nerobis nic.

Preto do buducna sa musis naucit taketo veci zvladat inak. Ventilovat inak. Niecim, co ma realny zmysel a zanecha realny pozitivny vysledok v realnom zivote okolo teba.
Lebo taketo zastupne “riesenie” problemu jednak nikam nevedie (je to prazdny, bezobsazny vykrik do tmy), a jednak ti nepomoze citit sa lepsie (ak ta dana vec naozaj trapi, viac ako tych par minut, co si pisala uvod).

autor
14. nov 2023

@moonlight1210 a teba čo viedlo k tomu reagovať na môj príspevok? Si niekomu nadávala do sprostých? To tiež o niečom svedčí, keď človek vo všetkom hladá to negatívne. A nemám žiadny pretlak. Je to len akýsi smútok nad nedostatkom ľudskosti v dnešnej dobe. Mal to byť príspevok na zamyslenie. Nie riešenie. S negatívnymi a neľudskými ľuďmi s nedostatkom pochopenia a tolerancie nie je čo riešiť. Mojim riešením je MOJE správanie. Každý si je zodpovedný za svoje. Ja sa správam rovnako tu ako na ulici. A keby mi aj niekto navolal do sprostých mi je úplne jedno. To je už vec sebavedomia a sebahodnoty. Nemám problém sa ani na ulici zastať neľudskosti.

mladena
14. nov 2023

No vidno že sa to chytá stále témy očkovania vlády atď. Kto chce poprieť že očkovanie sa ukázalo ako hlúposť? Zrazu akoby sa nič nestalo a áno som určite z ruskej mafie že sa mi to nepáči!

autor
14. nov 2023

@mladena toto nie je téma na rozdúchanie nevraživosti ale o tolerancii a rešpektovanie VŠETKÝCH názorov. V každej oblasti!!!

mladena
14. nov 2023

jasné ako vždy.

mladena
14. nov 2023

radšej sa zamyslite odkiaľ ide tá nevraživosť

riyadh
14. nov 2023

@stanielka17 a presne koli takym ako ty sme kde sme, ty si maj svoj nazor, a ja mam svoj bud tolerantna😊

stanielka17
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
moonlight1210
15. nov 2023

Nedostatok ludskosti bol vzdy. A zaroven dostatok. Len v roznych situaciach je jedneho viac a druheho menej a naopak.

Fakt je, ze negativne veci maju vacsi vplyv, viac ich vnimame. Asi preto, ze su pre prezitie podstatnejsie, aby sme sa ucili im vyhybat, byt opatrni.
A okrem ineho maju na rozdiel od pozitivnych ovela rychlejsiu odozvu. Preto k nim vieme rychlejsie sklznut, ci inklinovat. Rychlejsie vidime vysledok.
Ale to neznamena, ze ludskost vymrela.

Kazdopadne taketo vyzvy na zamyslenie nefungovali a nefunguju. Funguju ciny. Vacsi vyznam ma ist pomoct susedom, ako pisat vyzvy na socialne siete. Pokial to nie je vyzva ku konkretnemu cinu, ktory konkretne pomoze.

Lebo takto to je taky “mačací akt”. Prides, oklepes zo seba to neprijemne a zas uspokojena bezstarostne zmiznes v rutine svojho bezneho zivota. Nemalo to tu mat ziaden hlbsi vyznam. Ako si ostatne aj sama priznala. A to nie je ok.

autor
15. nov 2023

@moonlight1210 hlavne tvoje komenty sú ok a majú hlboký význam 😂😂😂😂

moonlight1210
15. nov 2023

Nema zmysel sa s tebou dalej bavit, lebo uz smerujes iba k snahe lacno utocit.

A tak skoncis pri robeni toho, proti comu si vlastne chcela “bojovat”. Co by bol smutny paradox.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz