Už mi lezie na nervy to neustále osočovanie žien, ktoré z nejakých príčin nemôžu dojčiť. Robia znich neviem aké zlé matky, pričom dojčenie nie je najdôležitejšie na svete. Aj matka ktorá nedojčí svoje dieťaťko určite miluje. najdôležitejšia je láska.
A tiež odsudzujú tie, ktoré majú okrem dieťaťka aj zvieratko. Čo je na tom zlé? Jednak je to každého osobná vec a jednak to dieťaťu len prospeje. lepšie je mať zvieratko, ako držať dieťa vo vákuu. Potom je to dieťa stále choré a totálne nesamostatné. Prečo idú ľudia volať políciu, keď vidia mamičku s kočiarom a so psíkom? už ma to naozaj štve, to večné odsudzovanie.
Ja som sa stretla aj s takymi, ktori odsudzuju matky ked dojcia dlhsie ako rok.... Takze si nevyberies...ale kaslat na nich, nie???? Ale od blizkych to zaboli povedzme si ale na druhej strane 😒
A este jedna vec. myslim ze to beries prilis vztahovacne. ku kojeniu sa vyjadrovat nebudem je to citliva a kontroverzna tema ale nemam pocit zeby niekto tu v okoli kritizoval rodicov ktori maju doma zvieratko
@lussy23 mas pravdu... su ludia, co odsudzuju matky co nedojcia a co maju doma zvieratko.... a su ludia, co odsudzuju matky, co dojcia starsie deti alebo ich drzia v sterilnom prostredi.... su ludia, co odsudzuju rodicov jedinacikov alebo viacdetne rodiny.... su ludia, co im vadia svokry, umele opodnenie alebo ludia inej farby pleti ci vierovyznania....su ludia, ktorym je vsetko jedno a to inym lezie na nervy a su ludia, ktori lezu na nervy inym , lebo vsetko riesia....
Ak niekto chce držať svoje dieťa sterilne, tak nech si ho drží. To musí byť taká osoba, ktorá doma snáď len upratuje a upratuje a upratuje a zatiaľ mu život uniká spod ruky. Život je o niečom úplne inom. A kojenie? Aj keby to nebola téma o kojení, vždy sa nájdu maminy, ktoré proste musia riešiť druhých. Vykašli sa na nich a ži!
nech si každý robí čo chce...100 ľudí 100 názorov...načo si z toho robiť ťažkú hlavu???...ľudia majú aj väčšie problémy ako je toto....
viem, že nie každá žena sa dokáže popasovať s problémami s dojčením a tak to radšej vzdá, no nemáš pravdu, že dojčenienie je v živote najdôležitejšie.Po vážnych problémoch spojených s hospitalizáciou som sa stretla s názorom lekára ,aký by som nikdy v živote nečakala. Jeho slová boli: Kojiť nemôžeme prestať lebo kojenie je to nejlepšie a najdôležitejšie čo môžete dieťatku dať a vydržala som 9 mesiacov a aj to len preto, že sa sám odstavil inak by som kojila ďalej 🙂 A proti zvieratkám nemám absolutne nič, iba proti psom a mačkám ,ktoré sa voľne potuľujú.
netreba sa riadit nazormi druhych ludi. preco si to takto pripustat? ludia maju pravo na svoj nazor, ale to neznamena, ze maju pravdu... kazdy sa moze mylit, aj ty, tak ich nechaj v tom, neries a zariad sa podla seba 😉
ja mam dieta nba UM a mame doma v byte psa a kocura, este som sa nestretla do oci s negativnou reakciou... a ak to niekomu vadi, je mi to sajs egal 😉 cudzich mam v pecku a kamarati su normalni, lebo si ich vyberam ja 🙂
@lussy23 Ahoj.Ja som ta mamina o ktorej pises.Mam Syna,ktory ma 11 mesiacov a psika yorksira.Ten ma 6 rokov.Dieta som nekojila a psika,predsa nedarujem-kedze som ho uz mala.Maly sa s nim hra,nahana a hadze hracky.Psik vie ,ktore su jeho hracky a deckych sa nedotkne.To ze som nekojila si myslim ,ze je kazdeho vec.U mna to bola trauma.Pri dcere som mala zapal,teplot a bolesti.Mala som z toho fobiu.Mam kamosky co strasne chceli kojit a neslo to.Takze hlavu hore a kazda musi vediet co robit 🙂
neries moja ..takych postihnutych matiek co ohovaraju je kopec a bohuzial aj bude ..aj ja som sa snazila prvu dceru kojit a nevyslo a teraz ak porodim ani nezacnem ... tych 10 dni co som si vytrpela pri prvej mi stacilo do konca zivota .. nikdy viac a neriesim take hlupane ktore ma osocuju ... pri prvej dcere som uz potom vravela ze ano kojila som do 2.5 roka a na nocnik a bez plienok sme boli uz od 4 mesiacov ( hahahahaha) a mala si vydiet tie priblble a zavistlive pohlady ... a bol pokoj ;)))
Prečo si robíš zbytočné vrásky so všetkého čo si tu uviedla? Ja a kojenie to bolo veľmi zlé, obe deti skončili na um. V rodine máme u jedných rodičov aj u druhých psa. Psíkov mám rada, ale keď porovnávam tak 20 rokov dozadu, na sídlisku kde tu nejaký pes. Teraz čo rodina, to pes. V mojom okolí je veľa takých, čo vypustia psa von a venčí sa sám. Ak si z mesta, choď na vychádzku v zime a pozri sa na sneh. Žlté fľaky od fekálií. 2 mesiace dozadu mi dcéra išla do obchodu a naháňal ju pes. Od vtedy sa psov bojí. Nemám čo na to povedať. Čo sa týka mačiek, včera som do jedného príspevku uviedla, že mačku by som doma nezniesla. Ale to je môj problém, lebo k mačkám nemám vzťah. Rovnako k nim nebudem mať vzťah už len preto, že ich má suseda a týždeň čo týždeň mám obsíkanú rohožku. Smrad z fekálií v pivničných priestoroch. Teraz sa ja pýtam, čuduješ sa niektorým rodičom, že nechcú zvieratá v byte? Ale neodsudzujem iných, že ich majú. Dcére sme pred polrokom kúpili rybičky a vnímam ich ako balzám na nervy. Upokojujúce zvieratá. Hlavne večer po celom dni.