Prečo človek v sebe cíti nenávisť? Je to kôli tomu že bol niekto naňho zlý ? Alebo ho sklamal ?
Ak ju citis, tak asi vies preco. Zvycajne to clovek vie. Neciti to pre nic, za nic.
@ella_price prečo myslíš že zaa
@moonlight1210 zhadzovali má ten človek . Mám chuť mu to vracať
Only hurt people hurt people, v preklade - iba zraneni ludia ublizuju
Nenávisť je len emócia. Presne ako láska, nenávisť je len pud, zmes citov a afektu.
Väčšinou nenávidia ľudia, pokial v tom druhom vidia samých seba, alebo sami vedú nie dobrý život.
Nenávisť cítia ľudia ktorý sa nevedia prijať,ktorý sa nenávidia. Človek so zdravím sabaprijatim a zdravým sebavedomím nenávidieť nedokáže. Všetko začína u seba.
Neviem nenávidieť. Nedokážem si predstaviť co ten človek musí mať v sebe aby to dokázal.
Ja zas nenávidím veľa 😀 ľudí, svet, to kam to všetko speje... Snažím sa s tým bojovať a byť čo najlepším človekom k iným ľuďom a nepozerat správy. Ludia ma poznajú ako mierumilovnu dusu a často moju dobrotu aj zneuzivaju, ale je to boj. Je to len pretvárka, že som mila. Hlavne keď mám pms, vtedy som schopná vraždiť 😀 Co s tým? Exorcizmus? 😀
Je to emocia...reakcia na to, ked niekto ublizi, resp.ty to tak vnimas. Daj hnev a zlost na papier, vykric sa v aute, v duchu kopni toho cloveka do zadku a kasli na takeho cloveka.
Nenavist vznika preto, lebo clovek nedokaze vyriesit situaciu. Citi beznadej z ktorej neskor vychadza pocit nenavisti. Nemoze najst riesenie problemu a tak sa pocity valia blbym smerom. Na to je na najlepsie zamerat pozornost inym smerom a idealne sa zbavit cloveka alebo prostredia ktore tuto emociu vyvolava.
Možno to nie je nenávisť ale zlosť. Zlosť sklamanie a poníženie. A chuť po odplate. Je to emócia ktorá je nepríjemná. Odporúčam si pozrieť na YouTube hru od Jaroslava Dušeka druha dohoda. Alebo si vypočuť knihu ním čítanú na YouTube štyri dohody. Teba sa myšlienky toho druhého netykaju. On ti povie že si debil a ty sa hneváš. Prečo? Veď sa ťa to netýka. To sa týka jeho. On ukazuje svoje vnútro skazené. Jeho myšlienky sú jeho svet. Ty sa teraz trápiš nad nejakou pomstou a on si kľudne chrápe. Neživ zlo ktoré vypustil zo seba. Keď neprijimes od neho postu vráti sa mu neotvorená a ostane ako obarený. On povie: ty si debil. Tvoja reakcie: mlacanie a pozeranie na neho ako na divného. Žiadna reakcia v očiach ani hnev ani smiech ani úsmev ani údiv. Iba neprítomný trochu nablbly vyraz akože : To hovoríš na seba? Nepovieš to ale v tvojej nereakcii to on ale hlavne ostatní takto prečítajú. A nemysli. Nauč sa nemyslieť a keď sa prichytia že na tu urážku alebo na neho myslíš tak sa zastav a povedz si: nemyslím. Na nič nemyslím. Po čase sa to naučíš a budeš vedieť odháňať zle myšlienky. Emócie hnevu ustúpia. Dokonca sa naučíš odpustiť. Aby si verila že to funguje buď príklady ľudí ktorí to dokázali. V tvárach im vidno že sa na hlupákov nehnevaju. Čosi povedia : ach ten je ale divný videla si? Ale nechávajú k nemu nenávisť. Mimochodom za nenávisťou k druhému môže byt aj nenávisť k tebe samej. Alebo jemnejšie povedané pochybnosť o sebe. Svedčí to aj o tvojom vnutre a tvojom postoji k sebe. Keď sa prijmes a budeš sa mat rada tak sa ťa urážky iných nedotknú.
Čo ti zas niekto ukrivdil?