Prečo chodia bohatí do second handu?

23. mar 2024

Prečo chodia do sekaca takí čo môžu zaplatiť 200-600 eur a viac za kus nového odevu? Kvalitné dobre ušité oblečenie je pre mnohých Slovákov cenovo nedostupné.
Pred koronou boli secondhandy miestom kde si žena s dobrým vkusom ale (pod)priemerným príjmom mohla splniť sen o kašmírovom svetríku, šatách či nohaviciach od značky kde 1 kus odevu stojí 100-300 eur či vlnenom kabáte. Teraz to uz nie je možné. To málo pekných vecí za dobrý peniaz v sekaci vykupia udržiavane pipenky čo sa doviezli na osmickovej audine pred tým ako začnú zľavy. Pre chudobnejších ostanú len hnusné handry z hm, shein,zara, asos a veci v stave handra na dlážku.

egonsk
23. mar 2024

no ved preto su bohati, lebo neminaju tazke peniaze na hluposti. 😁

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mircalla
23. mar 2024

To asi ako na to prisla? Ja som take ako opisujes v sekaci v zivote nevidela. Ci to ma ma byt daky troll? Daco ti brani ich kupit skor ako oni? Ale podotykam, obcas zbehnem do sekaca, zeny ako si opisala sa tam nevyskytuju.

klip0
23. mar 2024

Napríklad ekologická stránka ich zaujíma ?

autor
23. mar 2024

@klip0 keby išlo o ekológiu prídu pešo alebo mhd nie na audinach a bmw

martinka13
23. mar 2024

No netuším ako si na toto prišla. Veď ich predbehni a vykúp to Ty.

klip0
23. mar 2024

Inak ako vieš že niekto kto príde na osmickovej audine si môže dovoliť kúpiť kus odevu za 600€ ? Možno preto ma to auto lebo nemina na oblečenie

klip0
23. mar 2024

A presne. Veď ich predbehni

kengurica
23. mar 2024

A čo má každý doniesť potvrdenie, že poberá hmotnú núdzu? To akože chceš zakázať chodiť do sekáčov "bohatším"?

autor
23. mar 2024

@sheila121 chudobný nedá za pulover 60 eur. Keby to prachaci nekúpili išlo by to do akcie a ušlo sa aj chudobným

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. mar 2024

@egonsk pred koronou bol sekac pre socky a aj tak bolo dosť bohatých ľudí

januska12323
23. mar 2024

Zas sa tu niekto nudí.

mircalla
23. mar 2024

@autor Este je jedno riesenie, pohni ritou a zarob si a nemusis chodit do sekaca. My za to nemozeme, ze si socka. Podla mna sa ozaj len nudis, uplne chora tema

belle_vie
23. mar 2024

1. Ekologia. Ale samozrejme ze nekupia potom vynosene veci z HM, ale znacky, ktore nieco vydrzia.
2. Je to ako hra. Loteria. Ked uz mas skoro vsetko, tuzis po limitkach, ktore uz v obchode nie su. Alebo kupit si nieco za 15% realnej hodnoty

Inak tiez netrpim nudzu a sice nechodim do fyzickeho sekaca, ale na v..ted a rozne online bazare nedam dopustit. Ani ako predajca, ani ako nakupca. Pevne verim, ze do buducna sa zakaze fast fashion a bude sa viac podporovat cirkularna ekonomika.

skeblicka777
23. mar 2024

Ja chodím občas do sekáča aj keď nie sú zľavy a ja som tam nikdy nevidela kúsky za 60e, najdrahšie okolo 30. A také ženy ako popisujes som tam ešte nevidela 🤔

nataly420
23. mar 2024

Ja nakupujem v sekaci len kvalitne veci 🙂 a nemám problém s financiami proste mi príde blbosť míňať za oblečenie velke peniaze. Radšej idem na dovolenku ta tie peniaze 🤣

jimi1985
23. mar 2024

Ty musis byt velmi nestastna zena,ked takto zmyslas.

mircalla
23. mar 2024

@skeblicka777 Take zeny, co tam prifrcia na osmickovej audine tak ani nechodia.

Teda ja som nikdy nic super uzasne sekaci nenasla, ked uz na online bazare

nikaeli
23. mar 2024

A prečo by mali ľudia vyhadzovať prachy do ľuftu, keď nemusia? keď sú vo Freshi vajíčka za 1,30€ a v Kauflande za 2,50€, prečo by som mala ísť do Kauflandu? počula si o finančnej gramotnosti? o šetrení? moja kolegyňa nakupuje iba v sekáči. Má rada originalitu a vie tie veci fantasticky skombinovať. Vyzerá veľmi štýlovo a vôbec nie 'chudobne'. Človek by nepovedal, že bola v sekáči. Jeden sekáč mám oproti práci a druhý pri škôlke, kde mám syna. Chodím zásadne pešo alebo s MHD. Som preto socka? 😀 och, tá povrchnosť a bezdôvodné súdenie iných 🤦‍♀️

skeblicka777
23. mar 2024

@mircalla vieš čo, ja občas natrafím na peknú vec pre seba a tým, že som xxl, tak naozaj len občas, ale po novom chce chodiť do sekáča môj puberťák. On si tam vyberie aj 3-4nohavice a mám pokoj na pol roka.

letfenixa
23. mar 2024

@mircalla u nás je jeden sekáč, kde som už veľakrát kúpila nejakú super vec značkovu, ale športovú, softshell, na lyže a pod. A raz som synovi kúpila bundu za 1,50, zn. Canada Goose, tak som si to googlila a mohla stať aj 500 eur.

mircalla
23. mar 2024

Ja som tam kupila len bezne znacky, ktorymi zakladatelka tak pohrda
Znackove maju vacsinou panske

pribinak
23. mar 2024

Vieš prečo sú bohato? Lebo šetria na správnom mieste. Nevyhadzujú prachy za handry

ekira1
23. mar 2024

A parkujú priamo pred vchodom a ukazujú pri vstupe výplatnú pásku? Problém je to, že ty čakáš na zľavy a ony ti to vykúpia za normálnu cenu, nie koľko majú peňazí, na čom jazdia, že sa udržujú..

viestta
23. mar 2024

Mala si sa lepsie vydat, vozila by si sa na audine vymetat sekace. Nie je to ich chyba ale zovoje, ze si sa nevedela spravne zariadit

sante81
23. mar 2024

Prečo sa ľudia ako ty majú potrebu starať do života inych????

asdfka
23. mar 2024

Nikdy by som si nic zo sekaca nekupila.
Sesterka ma tam raz vzala, lebo mi bolo trapne tam ist. Fuj ten smrad, tie veci… proste otrasne nieco ble 🤮

simca06022011
23. mar 2024

Aj pred koronou veľa hodilo do sekacov. A cez korunu sme mali čas co to sledovať o ekológii atď... tak možno aj to málo vplyv na zmenu správania.
To ze jeikto zarába neznamená ze musí.vsetko minút na handry a hlavne ze nechce ušetriť🙂

lakebabe
23. mar 2024

Nikdy v živote som tam nič nekúpila ani nepoznám nikoho , co tam nakupuje takisto ani na bazároch. Neviem si predstaviť obliecť oblečenie po druhom a to co ty opisujes je trochu mimo. Určite ide byť bitka pred otvarackou v sekaci o nejaké handry 💁‍♀️