Len by ma tak zaujimalo, ci sa tu najde aj niekto taky, co je absolutne spokojny sam so sebou a ako vyzera..? Pomaly polovica tem je tu o tom ako schudnut, skusali ste toto, ci ono??? Neviem, ci je to na Slovensku nejaky modny trend byt ako lata? A paci sa to vobec muzom? 😅
no ale za každú cenu určite nechudnem, žiadne diéty ... proste sa snažím len menej jesť a viac cvičiť
hasleerka si môj človek..Diéty som držala, keď som bola mladšia- a to som mala stále 52 kg.. 😀 😀 😀 Teraz mám asi 10 kg nadváhu /vďaka tomu, že som prestala športovať a vyváram rodinke/ a mám problémy so srdcom..Takže sa dostávam do štádia, kedy nezačnem chudnúť pretože sa nenavlečiem do nohavíc, ale zo zdravotných dôvodov...Bože tie roky, dobre sa hovorí, že staroba-choroba.. 😀 😀
a k diéte ma vždy prinútil jeden obyčajný fakt - že v každom obchode bolo a je dostať ako-také nositelné oblečenie takej veľkosti ako je S,M,L a ešte menšie, čo sa nedá ani označiť... 😉 😉
filomenka, asi sa nájde len málo takých žien, ktoré sú spokojné s tými kilami, čo majú...Ale nehovoríme tu o tých šťastných percentách žien, ktoré majú od prírody štíhle postavy..Každá z nás by sa chcela pekne obliecť a to znamená normálna veľkosť oblečenia, kedy ešte vyniknú rôzne strihy, nápady, zdobenie...Ako si si mala určite možnosť všimnúť, tie väčšie modely sú už trocha také neforemné - a je úplne jedno či je to čínsky výpredaj, C&A, atď..
a nehovorím o zdraví..Lepšie sa ide po schodoch, alebo na dlhšiu prechádzku, keď má človek normálne kilá, ako keď má 10 kg nadváhu - a viac..
ak chcem niečo zhodiť tak nie pre to aby som sa niekomu páčila,ale aby som sa cítila dobre ja,len ja 😀
filomenka, tak takáto téma tu bola a nakoniec sa to zvrhlo tak,že písali holky ako laty,a dávali rady o 106.... 😠 a našťastie téma zanikkla.
do tejto témy neprispejem,práve pre tento dôvod..... na poučovanie kachektických žien fakt nie som zvedavá 🙄
nič v zlom...... 🙂
Filomenka...som typ co pribera uz len pri pohlade na sladke 😀 ,ale dodrziavama zasady zdravej vyzivy a som spokojna teraz sama zo svojou postavou 😉 Ziadna vychrdlina,ale som spokojna
ja nechudnem 🙂 ako, mohla by som par kil zhodit pre krasu,ale sa mi nechce a som so sebou celkom spokojna 🙂 pri vyske 170 cm sa mi 67 kil nezda tak vela 😝 ale mam redukovanu stravu cez vikendy a obmedzene vecere, lebo manzel chudne, ale on fakt musel zo zdravotnyhc dovodov ....
dobra otazka, ja sa to tiez niekedz pztam, hlavne ked vidim svoje hyperchude kolegyne 🙂 ja mam trosicku viac ako by som chcela, ale to kvoli zdravotnym problemom so st. zlazou, jednoducha ja nikdy nebudem chuda... niekedy som spokojna sama so sebou a potom zasa nie... ale mna jednoducho sport nebavi a prestat jest nemozem lebo by mi hned bolo zle...
Ja sa najlepšie cítim pri váhe okolo 60 kg pri výške 168 cm. Mám síce väčší zadok a stehniská riadne, ale čo už. Bolo obdobie, keď som mala 50 kg, musela som kvôli zdravotným dôvodov držať diétu. Síce to bolo super, mohla som mať holé brucho a bedrové rifle (no, ešte som si to mohla aj vekovo dovoliť), ale stále som sa bála, aby som nepribrala, a to mi vôbec na dobrom pocite nepridalo. Takže mám teraz radšej o desať viac 🙂
Mám 173/58 kg bez akéhokoľvek cvičenia. Nikdy som nemala problém s veľkosťami S/M. No a zrazu - a nemyslím si, že je to tým, že som porodila už mi nie je dosť ani veľkosť L. Proste začali nejak meniť číslovanie oblečenia... A vrchol bolo ked som v jednej známej nemenovanej značke našla veľkosť XXS!!!!! To aj keby som si boky ohobľovala tak do toho nevlezem.(a to mám boky "modelkovské" 90!) Proste mám dojem, že výrobcovia nejak posúvajú číslovania. A my normálne ženy sa už nevlezieme do našej zvyčajnej veľkosti a máme dojem, že sme tučné.. Núti nás to neustále meniť šatník....(no ale veď ony na tom zarobia, nie🙂
Nemám dojem že by som bola tučná. Jediný kto je v našej domácnosti tučný je môj priateľ 131/181. A tomu už teda sakra odporúčam chudnúť - z výhradne zdravotných dôvodov.
Proste chudnúť je úžasný trend zo zahraničia. Podsúvajú nám krásne seriály plneé štíhlych modeliek a úžasné retušované časopisy. Akurát že nám už neukážu tú realitu ktorá v daných krajinách v skutočnosti je (USA napr). No a všetci sa potom hrabú za utópiou.
vsetky chudneme preto, lebo keby sme nechudli, tak by sme celkom urcite priberali 😝 😀
a preco vlastne pises, ze je to modny trend na slovensku? 😒 riadna blbost 😠 nepozeras zahranicne casopisy, tv.... cely svet chudne, tak preco by sme mali zaostavat 😎
janka_pn 😀 😀
ja to priznám, mám 30kg nadváhu a nevadí mi to. 😀 Cca. rok dozadu som schudla 20 kg zo zdravotných dôvodov, ale bolo zo mňa klbko nervov, zhoršila sa mi pleť, vlasy, nechty, bola som hrozne unavená. Chudnutie bolo pod lekárskym dozorom. Potom som sa na to vykašľala, mám skoro toľko čo predtým a je mi dobre. Čo sa týka oblečenia, tak s tým som mala vždy problém, ale dá sa nájsť aj pekné a štýlové. Chce to len dobre hľadať a kombinovať.
Najviac ma hnevajú baby okolo mňa, ktorým hrkocú kosti, stále točia o tom akoby mali schudnúť, keď si dajú keks, tak je to poldňová lamentácia, po večeroch chodia do fitiek, ale zadok si vyvážajú v aute aj keď to do roboty majú pár metrov a keď majú ísť po schodoch o poschodie vyššie tak aj to je problém 😝
No tak podľa mňa tie baby lamentujú preto, aby im niekto stále hovoril, že sú predsa chudé...poznám to, mám takú sestru 😀
Pastuska asi to tak bude 😀 Mne manželík stále hovorí aká som krásne guľatučká 😀
Asi aby sa citil lepsie nie? 😕 😀
Ja mám opačný problém, a asi založím aj tému: ako pribrať? 😀 Nech zjem čokoľvek, akékoľvek množstvo, nemôžem sa pohnúť na váhe. Nemám ani zadok, ani boky, ani prsia. Ako na to?
to s tym cislovanim je pravda ja mam exht chudu kamosku a ta ked ideme do jedneho nemenovaneho ochodu kde cislovanie je od XXS - M tak jej je Mko akurat... prosto neviem kto tie xxska nosi... ja mam cca 12kg plus oproti idealnej vahe a teda este som si nioc v tom obchode nekupila lebo to na seba nenatiahnem ☹ ☹ ☹
a tiez drasticky nechudnem len si dam zavazok a nejako ho nedodrzim... malo pohybu... atd atd... minule osm rozmyslala ako je to mozne ze som tak pribrala a asi som na to dosla 😀
ked som pred tym behala za chalanmi tak som nemala casu sa ani najest... a teraz mi chuti co navarim pre seba aj pre manzela a chalpov uz neobhanam 😀
Potvorka inak máš pravdu s tými kočkami .... Mám kamošku. Chudá je ako hlísta. Stravuje sa prestrašnééé zdravo. Ked ideme náhodou s kamoškami navečeru tak on jediná nikdy neje. Akosi už nevidí to, že vypije za večer 6 pív. Ved to keby sa nejedla tak zje menej kalórií. Do fitka sa zásadne vozí autom. Ked som jej volala, či mi nejde pomôcť sťahovať byt (bola som v 7. mom mesiaci) tak povedala, že nemôže lebo musí ísť do fitka 😝 To už je nejaká magorizácia životného štýlu - stravovať sa zdravo a chodiť do fitka. Alkohol si neodporie aj ked je tam veľa kalorii a autom sa zavezie všade - lebo veď aj to je IN. 😠 Nehovoriac o tom, že fajčí...
Vinifera, ale tu ide len o vzhľad, nie o zdravie...
vinifera a nemame nahodou tu istu kamosku 🙂)) 😀
nnika ja ich nosim 😕 mam zase naopak kamaratku ktora chodi do obchodov xxl a obe mame problem aj ked totalne opacny najst si cosi na seba
vefi mozeme si radit navzajom ked najdes nejake typy ako...
jedne cas som bola z toho uz taka vyplasena ze ci je vsetko v poriadku ked nemozem nabrat lebo odkedy sa mi ustalila vaha na konkretnu co mam a nestupa tak mi to prislo divne a hlavne som sa necitila vo svojej kozi ale vysetrenia boli v poriadku...s tvojim popisom postavy to na mna sedi aj ked verim ze si to trosku prehnala 🙂
a tu je opat ta ista otazka....otazka spokojnosti, nech je to tak ci onak 🙂
No ja nechudnem.Keď som išla schudnúť, lebo všetci okolo chudli, tak som vždy zákonite pribrala 😕 😀
Ja priebežne vyťahujem veci, čo som ešte za slobodna, resp. pred 15 rokmi nosila 😕
baby, to by ste mali ist do Talianska.. tam este aj muzi davaju pozor na to , co jedia.. ani cokoladku si nedaju po obede, aby nepribrali 😝 😀 😀
k cislovanu a vyrobcom, 34-EU(SVK, D etc) = 36 FR a I = XS-univerzalne cislovanie, o stupen nizsie je to XXS - unvierzalne cislovanie a zvysok si odratajte o cislo nizsie, toto je uplne klasicke prastare cislovanie a nie je menene vyrobcom(ako to tu niekto spominal), iba so stale zvysujucou sa globalizaciou a dopytom sa na sk dostavaju velkosti, ktore boli mozno povodne urcene pre ine trhy (napr azia)
okrem toho ako ste si vsimli 34 na sk je vo fr a v taliansku 36 a to prave preto ze francuzsky a talianky su vseobecne utlejsie ako slovensky ci nemky, preto tunajsi trh ponuka minimalne o cislo nadol sirsi sortiment oblecenia
osobne ma to tesi lebo na sk mi nikdy nic nesedelo a bolo mi stale velke to slavne XS-ko, pricom tu si mozem pokojne kupit XXS a sedi ako uliate, takze tato velkost ma tiez svoje opodstatnenie a nemyslim si ze kedze nosim XXS nie som "normalna zena" rovnako si nemyslim ze by som bola "lata", som stihla, nemam na to recept narodila som sa tak, myslim si ze mam peknu postavu a keby som mala o 10kg viac asi by som ich chcela zhodit ale to je individualny pristup kazdej zeny.
Tie co sa citia fajn a su naozaj spokojne s tym ako vyzeraju (kolkokolvek vazia) otazku chudnutia neriesia a tie co nie su, tie chudnu - toto je moja odpoved na otazku tejto temy.
a este mi neda, filomenka, co sa paci a nepaci muzom nechaj na muzov... teorie co muza maju a nemaju radi su take spolahlive ako predpoved pocasia a ak k tomu priratam fakt, ze kazdy muz ma iny vkus tak som doratala... iste je vsak ze muzom sa pacia zeny co sa v prvom rade pacia same sebe 😉 a akokolvek, ak robime nieco (cokolvek) v prvom rade pre muzov a nie pre seba tak sme dost vedla 😉
V prvom rade sa vam vsetkym chcem podakovat, ze ste sa zapojili to temy. Samozrejme suhlasim s nazormi, ked sa clovek neciti dobre, ked je tucnejsi, ci ma zdravotne problemy, ked ma nadvahu a chce schudnut, to chapem. Ci ked clovek chce schudnut len tak pre seba, aby sa citil lepsie. Napr. u mna to nie je nic strastne, ja som z rodiny, kde sme nikdy nepozerali, co jeme, nikdy sme sa nezatazovali tym, kolko vazime. Mozeme jest kolko chceme a nikdy sa nedostaneme do situacie, ked budeme vazit 100kil. Samozrejme po porode sa clovek meni, aspon podla mna, a par kil hore urcite nabehnu. Mne to vobec neprekaza, pri vyske 168 mam sice momentalne 68kil, ale preco nie, vsak som len pred troma mesiacmi porodila druhe dieta...No co ma naozaj s..e je, ze mam milion nohavic, do ktorych sa nevtrepem a nechcem vychadzovat prachy za nove a vacsie cisla....
potvorka88 asi zo vsetkych co sa zapojili do temy, si jedina, ktora je spokojna a nestazuje sa a nevymysla zamienky, preco chudnut.....paci sa mi tvoj nazor a upne so vsetkym suhlasim, nezalezi na tom kolko vazis, ale ako sa citis! 🙂
jankapn nemyslim si ze chudnutie je modny trend v zahranici, mozno v Amerike, tam je vsetko mozne....Zijem uz 8 rokov v zahranici a nikde som sa necitila pohodlnejsie. nik tu na nikoho nepozera, necumi, neohovara, nezavidi....kazdemu je absolutne jedno, kto ako vyzera, mozes tu nast strasne tucnu zensku s krasne vymakanym chlapom ako sa na seba zalubene pozeraju a vykracuju si ruka v ruke....Na Slovensku som sa stretla mnohokrat s ludmi, co sa vysmievali tucnym, ci si nechceli k nim prisadnut v autobuse a pod. tak mi tu netvrd opak 🤐
nguyen samozrejme aj ty sa mozes slobodne vyjadrit....vsimla som si ze z nas vsetkych si vsade bola vsetko videla a si ta najmudrejsia 😝 😲 🙄
filomenka -ahoj,tema my niak usla ,neboj nechudne kazdy - ja teda nie aj ked som sa snazila no nebavilo ma to tak sa netrapim... 🙂 moja velkost 50-52 mi niak nevadi ani mojmu okliu ci priatelom,zdravotne som ok-mozno keby lekar povedal ze nieco nieje ok tak sa posnazim no som so sebou spokjna,na chudnutie mam sestru ma sotva 55 kil a chudne cely svoj zivot....
jaj aj temu som tu mala o baculkach no ani neviem kam sa podela 🙂
filomenka ja by som rada schudla nie preto aby som bola ako lata ... ale hlavne pretože ked má človek dosť kíl naviac, spájajú sa s tým aj rôzne choroby ... až budem mať len tak 10kg naviac to mi vôbec nebude prekážať a budem aj s tým spokojná