Dobrý deň maminy. Chodíte na prechádzky s bábätkámi teraz, či sedíte vnútri? Moja malá si najlepšie pospí vonku v kočíku na prechádzke... A ešte náročky konečne to krásne počasie. Vnútri mi horko-ťažko zaspí. Ako to riešite tie, ktoré to majú podobné. Ale aj nie, len či chodíte von.
@kikimon88 aj my sme boli vonku, mám dvojročného syna a to sa proste nedá byť stále len dnu... Snažili sme sa ísť mimo trasy, kde je viac ľudí, a hlavne si daj rúško - hocijaké
@catherine1989 tie rúška máte vonku stále,alebo len keď idú ďaľší ľudia
@dajana555 stále, už v byte sme si ich nasadili, muž držal syna na rukách, aby sa vo výťahu ničoho nechytal (bývame na 12poschodi, takže schody veľmi nehrozia) a ja som otvarala dvere s tým, že som v ruke mala definfekcny obrúsok
@dajana555 a keď sme prišli domov, hneď sme sa poriadne poumyvali, oblečenie sme hneď dali do prania, manžel poumyvali poriadne topánky a ja som.aj na vetrovky použila dezinfekciu na textílie. A potom som ešte vydezinfikovala kľučky na dverách
@catherine1989 ja som aj tak s ňou nechodila medzi ľudí. Vždy len po uličkách sa poprechádzať a domov. Veru nedá sa byť stále vnútri a navyše v byte.
Sme boli v prirode kusok od domu vyse hodiny.... von mozes len.nie kde sunludiapokial nie ste v karantene
@catherine1989 moja malá má dva mesiace takže u nej rúško nehrozí. Výťah nemáme.
robime to zhruba ako @catherine1989, maly ma tiez 2r, neda sa byt stale doma.
@catherine1989 paranoja toto uz
Jasne ze chodime aj bez rusok ved preto idem von na vzduch ,ked budem nieco dostat aj tak to dostanem.A je nemyslitelne sediet 3 tyzdne len doma ,ved potom vyjdeme a nalepia sa na nas vsetky bacile sveta.
však vyhľadaj si také miesto ktoré nie je frekventované... aj na sídlisku isto také miestečko - ulice nájdeš.... kdeže sedieť doma v takomto krásnom počasí. Len nezgrupovať sa - o to ide.
my chodíme, s dvoma chalanmi by sme zošaleli. Ale len do lesa a na miesto kde nikto nie je
Tuto otazku si kladiem aj ja. Mohli by sa k nej vyjadrit radsej lekari, tu na MK ma sice kazda z nas nazor, ale ktovie ako to je naozaj. Logika mi hovori, ze kde nie su ludia, sa nemozme nakazit. Cize prechadzky osamote by mali byt ok. Preco ale potom maju taliani uplny zakaz vychadzania? Ziadne prechadzky osamote. Tak ja neviem, tiez s tym bojujem.
Vraj virus sa udrži vo vzduchu pol hodiny. Takže ked predtým na ulici niekto kašlal, možem ten virus chytiť,,,aspon tak predpokladám...bola som na prechádzke vo štvrtok, dva dni uplne doma, snes na balkone, byvame na siedmom poschodí, predpokladám, že tak vysoko virus nevyletí, na vynesenie smeti si beriem ruško
@miskamilka hlavne taliani to "nevedeli vydrzat" a aj tak sa s niekym stretavali, bozkavali, objimali.
@kikimon88 samozrejme, sme vonku každý deň- v prírode bez ľudí..
@miskamilka stačilo si pozrieť dnešný prejav profesora Krčméryho, mne to síce zdravý sedliacky rozum hovoril hneď, on mi to len potvrdil- áno chodíme každý deň von do prírody a aj budeme chodiť- a tie matky, čo pozerajú z okna a večer píšu statusy na FB v našej skupine, ktorá je založená pre obec, kde bývam- na to nemám slov. Ale čin viac ľudí ostane doma, tým lepšie sa tým druhým bude prechádzať v prírode..Toto nebol útočný komentár na Teba, len sa mi hodilo zareagovať na príspevok, kde píšeš o tom, že treba pocit názor odborníka. To jednoznačne, lebo tie dezinformacie, čo sa šíria internetom, no comment
@lucinka1988 je to veľmi múdry človek.On zavrel školu ešte týždeň predtým ako všetci ostatni
@eliska13 áno a ešte sj zdôraznil, že vírus prežije vo vzduchu možno 10min a maximálne mu znemožňujú vonkajšie podmienky prežitie, teda šanca, že sa niekto nakazí na vzduchu len preto, že tadiaľ išiel niekto nakazený pred pár minútami je mizivá...Niekoľkokrát zdôraznil, ako je potrebný čerstvý vzduch a slnko a ako je kontraproduktívne sa prechádzať v lese a v prírode s ruskom..A ako toto všetko hraničí u niektorých ľudí so sociopatiou.Ja sa s ním absolútne stotožňujem..Dnes som videla mamičku v lese kde široko ďaleko neprejde živá duša, ktorá mala na sebe rúško ( to by som ešte pochopila) a cez kočík natiahnutí plastenku proti dažďu a cez to plienku- dnes je u nás nádherne jasno..🤷♀️
@lucinka1988 tak ľudia nie sú na takúto situáciu zvyknutí a každý sa boji.,ale príde mi to ako davová psychoza, akoby všetci stratili zdravý rozum
@kikimon88 veď von môžeš ísť len nie medzi ľudí. A ak bývaš na byte vyhla by som sa výťahu, chytanie kľučiek a podobne