Ahojte,
Chcem sa spýtať. Dnes som odčervovala psíka a chcela by som vedieť či ho môžem vziať na prechádzku alebo s ním radšej ostať doma až do očkovania?
Ďakujem za vaše odpovede.
@simona2001 kľudne na prechádzku, ale kratšiu lebo tie tepla im teraz nerobia dobre
Odcervenie nema nic s prechadzkou ani kludovym rezimom, takze kludne. Urcite % psov moze mat jedine redsiu stolicu ale stav sa sam upravi.
Ak sa jedná o šteniatko, určite nechať doma az do očkovania. Ak dospelý pes, kľudne von.
@abbey1 ak by nechali šteňa do uplneho zaockovania len doma, tak by prisli o to najdolezitejsie - socializaciu. Najintenzivnejsia socializacna faza prebieha zhruba do konca 14.tyzdna veku +- a je praveze na mieste za ten mesiac (kedze do noveho domova pride cca v tom 2.mes.) šteniatku ukazat co najviac. Jasne, ze nenechat ho hrat sa s cudzimi psami. Ale s vyrovnanymi jedincami, ktorych pozname (tj. vieme ze su riadne zaockovani, odcerveni atd) uplne v pohode. Izolovat stena do plneho zaockovania je najvacsia kravina aku moze clovek urobit.
@anonymanonym Ďakujem za radu. Síce nevyžiadanú. Socializácia s "bezpečnymi" psami je jedna vec, druhá vec je, ako zabrániť kontaktu s možnými kontaminovanými výkalmi, alebo nákazou vonku. Keď si mám vybrať. Najskôr ochránime šteňa, ktoré si vezmeme až vo vhodnom veku, zabezpečím jeho ochranu. Ale to už si musíme každý zvážiť.
@abbey1 to bola skor rada pre autorku alebo pre nahodneho cloveka, ktory si bude tuto diskusiu citat, nie pre teba - je mi jasne, ze ked ma niekto nejaky nazor, tak ho tazko zmeni len kvoli neznamej "postavicke" z fora 🙂 co je fajn 🙂 nemala to byt nevyziadana rada pre teba (tie nema nikto rad, ani ja) 🙂
@anonymanonym Problém je, že autorka vôbec nespomína vek psa. Preto som písala, že s malým šteniatkom by som neišla aspoň do určitej doby po prvom očkovaní.
Viem, čo dokáže taký parvovirus urobiť s malým šteniatkom.A bohužiaľ, vonku tomu zabrániť nevieš, keďže napr práve ten nemusí dostať z priameho kontaktu s iným psom. Ja už som radšej opatrná. U staršieho šteniatka je to niečo iné. Takže ťažko radiť.
@colsami dobry vecer, prosim vas, viete mi poradit, brat kupil steniatko a evidentne nebol dobre odcerveny.teraz ma 10 tyzdnov.
Zacal mat na druhy den hnacky a krvicku v stolici.
Dal mu tabletku, vykakal skrtavky, no stale ma redaiu stolicu a casto kaka, teraz mu dal dalsiu davku.
Ako dlho prosim trva kym sa mu vycistia crievka od parazitov?
Dalsiu davku mu da o dva tyzdne.
Maly aj papa , ale nepribera zatial.
Dakujem za radu.
Treba odcervit raz a ak bolo vela parazitov, kludne o 2-3 dni odcervit opatovne, ale inou ucinnou latkou. Navyse je dobre pouzivat tie 'drahsie' odcervovaky, niekedy maju naozaj lepsi ucinok (a zvyknu byt aj setrnejsie voci crevu).
Zatial priberat nemusi a nebude po takej nalozi parazitov a rozbitom crievku... Takze nasadit na par dni dietne krmivko (tzn nie suche granule, dajte trebars gastrointestinal konzervu), probiotika a ono sa to upravi. 🙃
@simona2001 normálne von