Pre veriace ženy

4. sep 2023

Ahojte. Trapi ma problem citliveho svedomia, tak som sa prisla poradit s dievcatami, ktore ste veriace 😇

ak by ste sa nieco opytali knaza a vysvetlili mu to dostatocne zrozumitelne a on by vam napriek tomu poradil radu, kde vidiet, ze to vidi uplne inak ako vy, a sice, ze dany skutok nie je hriech (ja to stale vidim ako hriech), alebo by vam vyvratil vase tvrdenie a pochopil situaciu uplne inak napriek vasmu podrobnemu opisu - posluchli by ste jeho radu? Alebo mozete odpovedat iba vseobecne- posluchate rady knazov? Ja by som aj chcela, ale pochybnosti mi nedovolia 😞

vopred dakujem

venom19
4. sep 2023

Podla mna pros o odpustenie a skus zit dalej, raduj sa z kazdeho dna a neutapaj vo vycitkach! Tam je cesta 😉

jaskolka
4. sep 2023

Tak ale potom prečo chceš radu, keď aj tak to vidíš inak, máš pochybnosti a vlastne radou sa riadiť nebudeš?

aaaa1111
4. sep 2023

tak ked ti svedomie vravi, ze to hriech je, tak ho pocuvaj a nehres

kacena4
4. sep 2023

ono je to objektivne, napr. ak nejdes na omsu v nedelu lebo si dostala hnacku pred odchodom 😁 mozes sa na to pozerat z 2 stran, mala si moznost ist v inu hodinu v iny den a nesla si? alebo to ako naschval bola posledna omsa v dany den a uz si nevedela ist. nie preto ze si nechcela ale nemohla si a nemala moznost. takze ak si mohla ist v iny cas je to hriech, ak si nemohla ist v iny cas nie je to hriech, hoci ty mas pocit, ze ano lebo sak si nebola v nedelu na omši = hriech ... nezamotala som sa? snad trosku pomoze moja uvaha.
ale ak je to jasne a len on to nepochopil dal ti rozhresenie od vsetkych tvojich hriechov, ktore si vyznala (teda aj tento). takze daj klud srdcu

nekonecna_katastrofa
4. sep 2023

Skús pridať otázku do skupiny Veriace mamičky. Tam ti rady poradia a možno nájdeš aj odpovede na konkrétne tvoj problém/hriech.

citron25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hladamematku
4. sep 2023

ocd

ivangeline
4. sep 2023

Sla by som za inym este. ;)

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
4. sep 2023

@ivangeline
@fauko dievcata, ja som to tak spravila pri inej veci a stalo sa, ze sa v nazore nezhodli a obaja mali iny nazor 😅 pri mojom svedomi je toto katastrofa a koniec sveta 😞

guliver19
4. sep 2023

Neveriiim🤣

haley7897
4. sep 2023

Moja skúsenosť je ze co kňaz to iná interpretácia, takže sa ti nečudujem. 🤷🏽‍♀️

pkgirl30
4. sep 2023

ja som veriaca ale do kostola nechodím. Ak je to pre teba hriech, čo sa dá napraviť to naprav, odpusti si alebo dotyčnému a choď ďalej

elmivelmi
4. sep 2023

Odpoved najdes v Novom Zakone.Ak si veriaca a veris v Jezisovo ucenie nepytaj sa knaza ale odpoved najdes v Novom Zakone.Knaz je tiez len clovek aj on sa moze mylit,plus moze ti poradit ako clovek s dobrym umyslom.

ivangeline
4. sep 2023

Nie si skrupulozna? Ci bol alebo nebol hriech. Povedala si. Rozhresenie dostala. Koniec.

dadis
4. sep 2023

Uz si tu mala viac diskusii? O skrupulozite si si citala? Inak me sa raz stalo, ze som sa vyspovedala z kradeze a knaz sa mana to dopytal a pousmial sa, ze to kradez nebola.. podla mna bola, no neodporovala som mu, nic na tom nemeni fakt, ze som hruech olutuvala a snazim sa chranit takych hriechov, i ked to mozno knaz za kradez nepovazoval. Z nejakeho dovodu svedomie mame, aby nam napovedalo, nemam to knazovi za zle, tiez je len clovek, nejako zvlast som sa nad tym nepozastavovsla.. no v pripade obsesivneho spovedanua sa, to je ine..

simona20201309
4. sep 2023

Nie. Neposluchla by som jeho radu. Poslúcha by som to, čo mi hovorí môj zdravý rozum. Ci nie si svojpravna?
Pretože ja som už dospelá a našťastie nemusím nikoho počúvať.
!!! A obzvlášť keď s tou radou nesuhlasim a nie som stotoznena. Nie som ovca

maja22
4. sep 2023

Po prve: bez ohladu na to, co ti knaz povie, tvoja spoved je platna, ak vyznas vsetky tazke hriechy, ak ich lutujes (teda uz to nechces nikdy urobit - ze sa ti to nepodari a urobis, to sa deje, ale musis mat to predsavzatie, ze to nechces a budes sa o to snazit), ak ti knaz da rozhresenie a ak vykonas skutok pokania, ktory ti knaz povie. Za tychto okolnosti je spoved vzdy platna a mas hriechy odpustene.
Po druhe: ak ide o nejaky opakovany hriech, ktory jeden knaz za hriech nepovazuje a iny ano, riad sa svojim svedomim a vyznaj ho vzdy, ked sa to stane.
Po tretie: ak mas sklony k skrupulozite, mas pritom staleho spovednika, ktory o tomto tvojom probleme vie, tak ho posluchaj. Ku skrupuloznemu penitentovi sa pristupuje inak ako k beznemu, vtedy sa neriad svojimi pocitmi, ale pln pokyny spovednika.

domkakvet
4. sep 2023

Skor by bolo asi lepsie napisat, o co islo, lebo takto tazko hovorit ci to pochopil, alebo nie, ale vravis, ze to bol podrobny opis.

paolne
4. sep 2023

Možno kebyže napišeš o čo ide a čo ti povedal tak skor poradime no takto tažko.
A potom nepotrebuješ jeho rady ty sa vyspovedaj z toho čo ta taži a považuješ ty za hriech a lutuješ to. A to čo ti ba to on povie či nepovie už nemusiš brat važne.

autor
4. sep 2023

@guliver19 comu neveris? 🤔

lolita555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandarinka555
4. sep 2023

Katastrofa a koniec sveta? No...ty si iný pacient😝

terezka1947
5. sep 2023

V otázkach viery počúvam,v iných otázkach a ich pohlade-ano,ale tiež sú len ľudia,tiež je rozdiel,kto je akú,tiež je to otázka jeho skúsenosti,atď,atď,čiže vtedy si ten môj problém rozoberieme ešte s iným kňazom alebo počúvam,čo mi hovorí moje svedomie.
Lebo ak ťa trápi,tak asi len predsa to úplne ok nebude a nerob to.