Právnicka fakulta Univerzity Komenského - externé štúdium

monculka93
9. jan 2017

Študuje tu niekto právo na UK a externe? Nemám tam nikoho ani nikoho nepoznám kto tam chodí,preto by som chcela počuť nazor od tych,ktory tam študuju alebo študovali. Mám zaujem o študium v externej forme,nakolko už pracujem. Chcem vedieť či sa to dá popri práci zvládnuť,ako často sa chodí na hodiny a samozrejme ma zaujima aj suma,kolko treba vysoliť ročne/mesačne 🙂

dakujem vám

monculka93
autor
9. jan 2017

To som si už davno SAMA našla,ale je niečo zlé na tom,ked chcem vedieť od ludí čo tam chodia nazor na tú školu a veci ohladne študia?? vobec si sa nemusela onuvať napísať komentar,je zbytočný

guinevre
9. jan 2017

@liz_lemon Ty necitas co pise?

liz_lemon
9. jan 2017

@guinevre a ty?
citujem: "samozrejme ma zaujima aj suma,kolko treba vysoliť ročne/mesačne"

@monculka93 ked si si to nasla, tak na co sa vypytujes, na skolne?

monca1109
9. jan 2017

@liz_lemon co mas za problem??mas potrebu komentovat neustale moj prispevok? Mohla by si to uz nechat tak

guinevre
9. jan 2017

@liz_lemon Predovsetkym ju zauijma osobna skusenost, precitaj si to este raz, a zjedz liek aby si bola kludnejsia. ;)

havana_frost
9. jan 2017

@monculka93 Ja som síce chodila denne, ale poznám ľudí čo chodili externe. Popri práci sa to dá hravo zvládnuť, toho by som sa nebála. Nároky boli o dosť nižšie ako na denných, mali sme s nimi aj písomné skúšky, rovnaký ročník - a nám dali 5 otázok z 80 a externým 3 z 50 :D ešte to aj odôvodňovali, že však sú to externisti. Dosť im zľavovali oproti denným, bez urážky.
Vtedy sa chodilo v piatok a sobotu, aj to nie každú, niekedy priamo na Šafko, ale väčšinou na Kaskády alebo niekde inde. Ale to už je 8-10 rokov späť, neviem nakoľko sa to zmenilo.

monculka93
autor
9. jan 2017

@havana_frost dakujem pekne za normalnu odpoved. Takze podla teba by som to popri praci v pohode zvladala. A ty chodila teda na UK?

liz_lemon
9. jan 2017

@monca1109 tebe som nic nekomentovala, alebo tu mas 2 rozne nicky?

monculka93
autor
9. jan 2017

@liz_lemon mám

liz_lemon
9. jan 2017

@guinevre ty si nasad okuliare, aby si lepsie videla

havana_frost
9. jan 2017

@monculka93 Áno, ja som chodila na UK a pár kamarátov tam chodilo externe. Plus tí čo sme s nimi mali skúšky (spomínam si na dve, inak to nie je pravidlo). Zvláda to tisíce ľudí ročne, dá sa to určite.

kylie1983
10. jan 2017

@liz_lemon Co sa týka školného, autorka chcela asi vediet aj ine náklady na štúdium, jedna vec je skolne, ďalšia su skriptá, a rôzne ine poplatky, ktoré na stránke školy uvedene byt nemusia. Takze tvoj koment bol naozaj odveci😉 A na koniku ma udivuje najviac to, ze ked nemate k téme co povedať, resp. Jej nerozumiete, tak načo komentujete 🤐

bibadlo
1. feb 2017

@monculka93 chodi sa piatok, sobota, niekedy kazdy tyzden, niekedy kazdy druhy. Zavisi ake predmety a kolko si ich zapises okrem povinnych. Na skusky mas 1,5 mesiaca, da sa to popri praci stihnut. Ja tam studujem popri troch detoch.

monca1109
1. feb 2017

@bibadlo dakujem za info. chodia tak aj prváci? alebo zo začiatku treba chodiť častejšie? inak, okrem ročnej splátky sa platí aj za niečo iné? a ešte otazka, píše sa na ich stranke,vraj tam niesu prijímačky,ale zas je uvedené tiež,že ak sa prihlási vačšie množstvo ludi ako 200,tak sa prijimačky robia. je to tak?

bibadlo
1. feb 2017

Tento rok sa predlzilo externe bc. studium na 4 roky, takze predmety sa rozlozili z 3 na 4 roky a tym padom je toho menej. Na 3-rocnom sme mali cca 10 dni za semester (kombinacia piatky, soboty), teraz to podla mna bude max 8 dni. Platili sa okrem skolneho iba drobnosti (jedno eurove, napr. index). Treba pocitat este vydavky na knihy, ak nevyuzijes kniznicu. Tento rok prvykrat neboli prijimacky, vsetkych zobrali.

monca1109
1. feb 2017

@bibadlo čože?takže už nieje 3 ročne? uplne som bola v tom,že je.
Takže ak sa dostanem medzi tých 200 kolko planuju prijať,tak prijimačky nebudem mať? chcela by som sa tam dostať na isto :(

bibadlo
1. feb 2017

Po novom sa externe studuje 4r bc. a 3r. mgr. Spolu teda 7 rokov. Denne je 3+2. Ak sa prihlasi do 200 uchadzacov, vsetkych zoberu. Ak nad 200, budu prijimacky.

monca1109
1. feb 2017

A nezmeni sa to opať buduci rok na 3r? 🙂 čo sa týka prijimačiek,mala by som sa pre istotu niečo učiť,alebo to mam nechať tak,niesu tažké?

tilly
1. feb 2017

ja som to vystudovala pred par rokmi. Znova by som uz nesla. Tazka skola. Ekonomovia mali uz davno po skuskach, ucili sa na skusky jeden, max dva dni, my minimalne tyzden. Statnice brutalne. Vybrala by som si nieco jednoduchsie, teda samozrejme, ak by som prave tuto skolu nepotrebovala k praci. U mna to bolo jedno, stavebna, pravnicka alebo ekonomicka...

bibadlo
1. feb 2017

@monca1109 ja som sa na prijimacky ucila asi mesiac, pretoze som bola uz dlho prec zo skoly. Ale ak sa stale orientujes v stredoskolskom ucive, tak si staci len trosku osviezit pamat. Okrem toho boli priklady na logicke myslenie. Skola robi aj pripravny kurz na prijimacky.
Co sa tyka dlzky studia, nemam ziadne info o zmene.

greenlime12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz