Pravidlá etikety pri prianí do Nového roku

1. jan 2025

Sú podľa vás nejaké pravidlá kto komu praje prvý do nového roku? Prajete do nového roku každému v práci koho stretnete, alebo len tomu komu naozaj prajete všetko dobré a nie je vám ľahostajný. Pýtam sa všeobecne. Nie len pracovne. Je slušné zaželať aj na diaľku, že človeka nepustíte do osobnej zóny a len tak mu poprajete bez osobného kontaktu? Asi by mal priať prvý chlap žene, ale žena sa vyhne osobnému kontaktu ak mu zaželá prvá a len tak bez podania ruky a bozku, objatia.

123profil321
1. jan 2025

https://youtube.com/playlist?list=PLA351425B4BD...

Skús si pozrieť seriál Etiketa. Podľa názvov epizód som to nenašla, ale možno to bude v rámci nejakej epizódy

biba_18
1. jan 2025

nevidím dôvod na podávanie rúk a bozkávanie pri prianí šťastného nového roku - aj v obchode zaželáš pekné svkatky a šťastný nový rok…

nynia
2. jan 2025

Nič také spoločenská etiketa neupravuje.

simca06022011
2. jan 2025

Nemyslim, ze toto riesi etiketa... ale ja sa bezne s obchodnymi partnermi a zakaznikmi neobjimam, s niektorymi si poprajeme v emaily aj pred vianocami este, s tymi co sa stretneme podame si ruky, tak ako ked bezne sa stretneme. A bezneho zakaznika velmi neriesim, poprajeme si ak je to nejaky, co chodi stale... ale teda.. tebe kazdy predavac kam vojdes praje vsetko dobre v novom roku? Nie.
CIze je to uplne individualne.
My sme uz dokonca prestali pred par rokmi aj rozposielat spamy ohladom priania vsetkeoho dobreho v novom roku.. plne schranky mame vsetci takychto emailom a myslim, ze tak kao ja, tak 99% zakaznikov to rovno vymaze :D Ale to je zase ina tema, nie na to co si sa pytala.
Ale nie, popraj komu uznas za vhodne, my si poprajeme v praci, ale aj to je jedno kto pride za kym, tento rok ma napr kolegovia predbehli