Pravda v láske. Čo je to za vieru?

30. sep 2020

Ahojte, nechcem touto otázkou nikoho prípadne uraziť, alebo čo, len chcem vedieť, čo sú zač vyznávači tejto viery alebo sekty alebo čo to je, lebo kolega mi začal v práci hovoriť o Bohu a je vyznávačom tohto, viem akurát to, že to nie je klasické kresťanstvo, keďže ja som kresťanka, len som zvedavá, kam sa ma to snažil nalákať.
pravdavlaske.sk/
Díky za info 🙂

suzie26
30. sep 2020

Mám ich na Facebooku a koľkokrát dotyčného admina stránky vyzývali aby napísal k akej viete patrí tak vždy to zahovoril. Akurát viem že vystupuje tvrdo proti ženám čo šli na potrat proti iným náboženstvám hlavne proti rkc .. netuším kto to je co to je. .. ale podľa mňa na to ako veeelmi je naplnený božou láskou ako tvrdí tak veeelmi ostro útočí keď niekto nezdieľa rovnaký názor. Mne to príde tiež ako sekta. Čosi medzi AC možno a tými letnicnými cirkvami

sara07
30. sep 2020

sekta vyšitá ruky preč a zdrhaj kym sa dá o tej pijavice nedá ti dychat po čase

autor
30. sep 2020

Ďakujem za info, no budem musieť toho kolegu nejako utlmiť, lebo mi to príde, ako by ma chcel k nim nalákať, hlavne keď zistil, že som veriaca, tak sa toho chytil... 🙈 🙄

janetinka27
30. sep 2020

no moze to byt clovek, co si precital bibliu, alebo nejake veci pochopil po svojom a zije podla vlastneho vykladu. a snazi sa hladat ludi, ktori prijmu jeho vyklad, ktory asi povazuje za spravny.

natuska87
30. sep 2020

@suzie26 odnož pani poslank. Záborskej???😝

rivatha
30. sep 2020

Ahoj. Ja stránku poznám 🙂 Aby si videla, čo sú zač, stačí si prečítať popis od autorov, netreba hneď panikáriť so sektami:
https://pravdavlaske.sk/o-nas/
Ja som nič v nesúlade s Písmom a kresťanstvom na tej stránke nenašla. Iné je, ak si napríklad katolíčka, potom tam rozdiely nájdeš. A veľké. Pretože katolícka cirkev má pridané učenie, dogmy a tradície, ktoré sú častokrát v rozpore so samotným Božím Slovom. Je to práveže klasické (biblické) kresťanstvo.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rivatha
30. sep 2020

@viestta Tak tvrdiť môže hocikto hocičo. Pravda je v Biblii. Treba ju poznať, aby si človek mohol porovnať, či je učenie určitej cirkvi v súlade s ňou. Sám pre seba. Nejde predsa o príslušnosť k denominácii, ide o večnosť. Keby mal byť problém len odlišný výklad, to by nebolo také smutné, ako keď sa proste pridávajú rôzne vymyslené učenia, ktoré s textom Písma nemajú nič spoločné. Keďže som použila vyššie ako príklad katolícku cirkev, tak napríklad - ak chcú obhájiť svoje učenie (napr. o Márii), mali by vychádzať logicky z Písma. Lenže nie je to tak.

sunyrose
30. sep 2020

Pravda je v Biblii. Ježiš povedal: "Spoznáte pravdu a pravda vás oslobodí" - Ján 8:32. . Ak akékoľvek náboženstvo vyučuje nejaké dogmy, drží a podporuje tradície, ktoré nie sú v súlade s Písmom, nie je na ceste pravdy....Človek má "viac poslúchať Boha ako ľudí", teda má viac poslúchať to, čo mu hovorí v Písme Boh, než náboženstvo, v ktorom sa narodil - ktoré zdedil....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rivatha
30. sep 2020

@viestta Myslím, že sme sa nepochopili. Ale nevadí, ja s tým nemám problém, že máš iný názor.

777januska777
30. sep 2020

@rivatha no tak vieš ako biblia sa dá vysvetliť rôzne a každý človek má na vedci v biblii iný pohľad, plus sú aj rôzne výklady biblie. Ja som veriaca katolicka a nemyslím si, že ide moja viera proti Biblii, keď si spájam veci z našej viery a z biblie, tak sa dopĺňajú a neodporujú si.

barborkabar
30. sep 2020

@777januska777 presne každý si jednu vec môže vysvetliť rôznymi spôsobmi preto to vyzerá že ozaj má každý svoju pravdu

simi61
30. sep 2020

Chalanov, ktorí tvoria túto stránku mám tú česť poznať osobne 🙂 a môžem vám povedať, že v každej oblasti ich životov vidno, že patria Pánu Bohu, žijú službou druhým, majú úžasné charaktery a milujú pravdu a zároveň majú lásku k ľuďom. No takú skutočnú lásku, ktorá niekedy musí človeku povedať aj vec, ktorá nie je vždy príjemná. Viete, kresťan nie je človek, ktorý chodí v nedeľu do kostola. Kresťan je človek, ktorý vo svojom živote činil pokánie, odvrátil sa od hriešneho spôsobu života, uveril v Pána Ježiša, nasleduje Ho a túži Mu byť poslušný. Posledné roky som mohla rásť v poznaní Pána Boha (takého aký je skutočne - ako sa nám zjavuje v Biblii, nie takého, akého som si predstavovala, že je, alebo akého by som chcela aby bol) a v biblickom rozlišovaní falošných učení aj cez túto stránku a veľmi si vážim vernú službu týchto mužov, za ich preklady teologicky kvalitných videí a článkov... Keďže na Slovensku máme máličko skutočne verných kazateľov a mnoho mŕtvych zborov, plné formálnych "kresťanov" ktorí Pána Boha vôbec nepoznajú a oklamávajú samých seba... Povzbudzujem vás do hľadania pravdy a rastu, štúdia Biblie... aj cez túto stránku, ale je aj mnoho iných, z ktorých môžte čerpať (napr. desiringgod. org).

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunyrose
1. okt 2020

Čo sa týka PRAVDY, čítam tu, že každý má tú "svoju pravdu", lebo výkladov Biblie je veľa. To je realita, výkladov Biblie je naozaj veľa. Ale, ktorý je ten správny? Ako Bibliu chápať správne? Tak, ako si to želá Boh? A prečo Ježiš svojim súčasníkom povedal slová: "Spoznáte pravdu a pravda vás oslobodí" - Ján 8:32???? Akú pravdu a od čoho mala táto pravda ľudí vtedy oslobodiť? Ak by Bohu na tom v tom čase nezáležalo, potom by Ježiš /Boží Syn, ktorí o sebe povedal: "..prišiel som konať vôľu svojho Otca"/ tieto slová určite nevyriekol a svojich nasledovníkov k hľadaniu PRAVDY nepovzbudzoval..... Ani v 1. storočí tá PRAVDA, ktorú mal na mysli Ježiš nebola ľuďom bežne známa. Mali ju ľudia hľadať a nájsť..., z čoho vyplýva, že ak by ju neskôr našli, mali upraviť svoj postoj, zmýšľanie a následne aj konanie. Príkladom toho je apoštol Pavol - Saul z Tarzu, ktorý v "dobrej viere" prenasledoval nasledovníkov Ježiša a myslel si, že má "tú svoju pravdu". A to si teda Pavol o sebe mohol myslieť naozaj veľa, lebo to bol vážený muž vyučený pri Gamalielových nohách, vynikajúco poznal Zákon.... A predsa sa veľmi mýlil!!! To, čomu veril a ako svoje náboženstvo praktizoval bolo v ostrom protiklade toho, čo si SKUTOČNE PRIAL BOH .Dokonca sám povedal v Sk. 24:14, "že slúžim Bohu svojich predkov podľa učenia, o ktorom hovoria ako o SEKTÁRSKOM...." Apoštol Pavol dostal od Boha veľkú šancu, lebo Boh videl jeho "kvality a potenciál" a Boh vedel, že sa pokorí. Pavol nebol odradený tým, čo sa hovorilo v tom čase o "novom náboženstve", ktoré prijal. Nebál sa hľadať a urobiť vo svojom živote zmeny...Bol pripravený ísť na nové územia, kde obyvateľstvo tiež malo svoje "náboženstvo" a priniesť ľuďom "nové učenie", ktoré určite mnohí považovali za "sektárske". Dnes sa takéto zázraky už nedejú. Ale, aj dnes je možné TÚ PRAVDU nájsť. Ak má človek v sebe dosť pokory - tzn. nebude sa silou mocou držať niečoho, čoho sa trebárs drží väčšina, nebude sa držať náboženstva, ktoré "zdedil"....keď zistí, že niečo v jeho náboženstve "nie je v poradku" /pokorne svoje náboženstvo porovná s učením Biblie/, keď mu niekto niečo nové prinesie - nepovie si "ja to viem najlepšie a určite sa nemôžem mýliť" a ak má túžbu po večnom živote a duchovnú chuť, PRAVDU, na ktorú myslel Ježiš určite nájde /Ježiš o tom svojich poslucháčov uistil: "Hľadajte a nájdete".../. A to, čo sa bežne o Ježišovi dnes vyučuje - vôbec nemusí byť pravda, ktorú ohlasovali prví jeho nasledovníci. V Písme je totiž zmienka, že po smrti apoštolov príde k ODKLONU od toho, čo je PRAVDA - Mat. 7:13-23. A dnes sa mnohé náboženstvá držia skôr dogiem a tradícií, ktoré nemajú OPORU V PÍSME. Boh sa nám dnes prihovára predovšetkým svojím SLOVOM, v ktorom je PRAVDA OD NEHO OBSIAHNUTÁ.....Chce to iba, čas, úsilie, pokoru, duchovnú chuť a túžbu večne žiť....- Ján 17:3 - "To znamená večný život, že spoznávajú teba, jediného pravého Boha a toho, ktorého si poslal, Ježiša Krista". Ježiš celé 3,5 ročné obdobie svojej služby zameral na učenie o Božom kráľovstve a možnosti žiť večne. A práve tieto verše hovoria o tom, ako je možné to dosiahnuť....A o Slove svojho Otca povedal: "TVOJE SLOVO JE PRAVDA" - Ján 17:17. Pekný deň prajem.