Praskanie a žblnkanie v radiátore

junova
10. jún 2015

Pekný večer, dievčatá. Idem sa zbláznit z dvoch vecí. Dostala som od detí kiahne, mám horúčky, ale nemôžem spať lebo už tri hodiny každú minútu praská a zblnka v radiátore. Idem sa zbláznit. Čím to môže byť? Aj maleho to budí. Doteraz to nikdy nebolo:( Zajtra skocim.za domovou dovernickou.

moni244
10. jún 2015

@junova skusila si zapnut radiator? Dat napr.na jednotku? Asi treba odvzdusnit po sezonne kurenia

junova
autor
10. jún 2015

@moni244 skúsila som zapnúť, zajtra všetky radiátory odvzdusnime. Keby mi aspoň tak zle nebolo. Som vyhadzana po celom tele, 40 tky horúčky. Idem spať do obývačky, tam to tak nepraska.

samo_blaho
11. jún 2015

skús ho zatvoriť, malo by to pomôcť kým sa to nevyrieši definitívne..

darina1952
11. jún 2015

@junova najskôr niekto zo susedov menil radiátor a buď systém nenapustili alebo neodvzdušnili... treba sa opýtať susedov alebo domovej dôverníčky a odvzdušniť/naplniť systém. V každom prípade otvor všetky hlavice na max. 😉
inak skoré uzdravenie 🙂 daj si Dithiaden a vyspi sa.

junova
autor
12. jún 2015

Ďakujem za rady. Manžel odvzdusnil radiátory a pomohlo to. S kiahnami sa ešte trápim. Mám ich po celom tele, veľmi ma to svrbí. Dithiaten je na predpis?

darina1952
12. jún 2015

@junova áno, ale v niektorých lekárňach sa dá dohodnúť, buď ti ho dajú za plnú cenu alebo sa dohodneš že recept donesieš dodatočne (ja som tak párkrát kúpila niečo bez receptu v lekárni kam často chodím a z videnia ma lekárnička eviduje ako zákazníčku). Skús sa "pobodkovať" klasickým tekutým púdrom - zníži svrbenie a zasuší vyrážky. Veľa tekutín a hlavne oddych v tomto teple 😉

gabrielasofia
12. jún 2015

aj kúpel v hypermangáne pomôže od svrbenia, alebo fenistil.. nezávidím 😒