Pranie s kapsulami Persil - nikdy sa nerozpustia

diewcatqoo
7. nov 2019

Zdravím, žienky. Chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s praním s kapsulami Persil. Totiž na pranie som doteraz čo sa týka kapsúl používala Ariel (používam aj sypký prací prach, aj kapsuly). Minule som sa ulakomila na kapsuly Persil, ktoré boli v akcii. A mám s nimi taký problém, že nikdy sa mi nerozpustí celá kapsulka, vždy zostane nejaký maglajz. Je jedno, či periem na dlhý program alebo krátky, vysoké teploty alebo nižšie, vždy niečo zostane. Stáva sa to aj vám? Prečo to tak je?
Pri kapsulách Ariel sa mi to tiež občas stalo, ak som prala na nižších teplotách. Ale teraz sa mi to stáva stále. Mám tie kapsule rovno vyhodiť alebo robím nejakú chybu ja? 🙂

deti95060810
7. nov 2019

tiež sem tam hodím kapsuly do práčky...niekedy Ariel, niekedy Persil....ešte sa mi to nikdy nestalo...Periem väčšinou na 60st. nejaký program na 1 hod - vraj intenzívny...

nitka1157
7. nov 2019

@diewcatqoo hadzes kapsulu na spodok alebo vrch pradla?

nitka1157
7. nov 2019

@diewcatqoo uz som o tom citala lebo aj mne sa to stavalo.kapsulu treba hodit ako prvu potom az pradlo.ak ti to robi aj tak tak potom neviem

sissy27
7. nov 2019

@diewcatqoo kapsulu treba hodiť do pračky ako prvú, na spodok a dozadu, až potom prádlo.
Ale inak ak ich mám porovnať s arielom, tak ten je pre mňa lepší - krajšie vonia. Čo sa týka pracieho účinku, tak to až tak porovnať neviem, už nemám malé deti, takže už neperiem fľaky typu "príkrmy, blato, tráva" a podobne 😀

midka
7. nov 2019

@sissy27 suhlasim, aj mne a Persil, pacia viac ako Ariel

sissy27
7. nov 2019

@midka ale mne sa viac páči ariel 😀 neviem, možno som to zle napísala. Persil mi nevonia.

pohodacka03
7. nov 2019

@diewcatqoo ahoj, ja tiez pouzivam bezne ariel kapsule a velmi obcasne sa stalo ze sa nerozpustili. Skusila som aj Persil kapsule- tie sa mi nerozpustili, skoro cele ostalo nerozpustene.

midka
7. nov 2019

@sissy27 aha,, tak mne sa viac osvedcil Persil a co sa tyka rozpustania,, rozpustaju sa mi rovnako dobre obe... periem na dlhy program

cajchana
7. nov 2019

@diewcatqoo ja to mam a som velmi spokojna s tym, su super, krasne vonia pradlo, ale kupujem to vzdy ked je to v akcii za plnu cenu mi pridu uz predrazene

akinom0077
7. nov 2019

@diewcatqoo / pouzivam rozne prachy resp.kupujem rozne typy prachov vzdy mam doma biely, cierny, aj na farebne Perwol na tie nedam dopustit 🙂 vzdy mam zaroven doma jeden praskovy prax najradsej mam REX a s kapsul jedine jedny ktore sa mi osvedcili ARIEL MOUNTAIN SPRING.
Ono ten praskovy prach kupujem koli kratkym programom nakolko mi pri kupe pracky povedali ze na kratke programy sa ma pouzivat praskovy prach pretoze kapsula sa nerozpusti a taktiez nie je vhodny ani tekuty....
Skusala som aj kapsule persil (dva druhy) a vzdy sa mi stalo to co pises ze sa nerozpustili uplne ostavali mi ciatsocne v tej gume co je ne bubne pracky....poslem link ktore to presne boli: https://www.drogeriafrane.sk/kapsule-na-pranie-...
https://www.alza.sk/maxi/persil-duo-caps-regula...
Lenor kapsuel-pohode
Cocolino prax genialny avsak drahy.

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diewcatqoo
autor
7. nov 2019

Baby, dakujem za reakcie. Mam odskusanych niekolko druhov pracich prachov, aj sypke, aj tekute.. kapsuly som doteraz pouzivala vylucne Ariel. Stalo sa obcas (velmi vynimocne), ze sa mi kapsula nerozpustila cela. Ale tam viem, kde sa stala chyba - prala som na kratkom programe a nizsich teplotach.
Co sa tyka prania s kapsulami Persil, tak periem rovnako ako s Arielom. Davam prv kapsulu, na to pradlo, ale obcas sa stale, ze zabudnem a hodim ju ako poslednu. Pri Arieli to nemalo vplyv na rozpustenie, no pri Persile nech hodim tu kapsulu kedykolvek, tak sa jednoducho nerozpusti. Nech dam pranie na 40 alebo 60 st., 30 min alebo 2 hod, stale tam zostava maglajz z tej kapsuly.
Uz mi napadlo, ci tie kapsuly nie su nahodou po zaruke, ked boli take relativne lacne. Ale su ok.
Btw, mne tiez viac vonia Ariel ako Persil 🙂

calendula321
7. nov 2019

@diewcatqoo Vlož tú kapsulu do nejakej starej tenkej ponožky. Ona sa tam pekne rozpustí a nezostane z nej žiadny maglajz.

diewcatqoo
autor
7. nov 2019

@calendula321 dakujem, skusim 🙂

calendula321
7. nov 2019

@diewcatqoo Mne to tiez tak robilo, ze kapsula sa riadne nerozpostila. Odkedy dávam do tenkej ponozky tak je to v pohode 🙂.

diewcatqoo
autor
7. nov 2019

@calendula321 mna skor zaujima, preco mi to robi. V com su kapsuly persil ine ako ariel, lebo s tym mi to nerobilo (parkrat ano, ale to viem, kde sa stala chyba). Ci len som natrafila na zly kus alebo to robi este niekomu. Lebo periem tak isto ako s kapsulami ariel.
Ale, kazdopadne, dakujem za radu. Mam este nieco cez 30 kapsul, tak to musim spotrebovat. Vyskusam teda tu ponozku a snad nebudem uz vyberat maglajz z pracky.
A kapsule persil uz asi nekupim 🤷‍♀️

calendula321
7. nov 2019

@diewcatqoo Aj mne to robila znacka Persil.

maciatkolulu
7. nov 2019

Prach.... 😂😂😂😂

didka206
13. júl 2020

Ja som začala používať tieto https://rakuskadrogeria.sk/produkt/lenor-pods-3...

a som maximálne spokojná, nemecká kvalita čiže sa nedá porovnať so slovenskou a kapsulu dávam vždy na prádlo