Praktizujete intermittent fasting?

anetka_1
23. jún 2020

Ahojte žienky. Aký máte názor na takýto druh životného štýlu? Dočítala som sa veľa článkov, ich závery sú rôzne. Jedni sú k tomu naklonení, ostatní zas upozorňujú na to, že to nie je vhodné pre ženy. Máte osobnú skúsenosť? Môže taký prerušovaný pôst 16/8 h narušiť cyklus, poprípade plodnosť?. Ďakujem. 🙂

nairia
23. jún 2020

ja tak fungujem cca pol roka a som spokojna... o plodnosti neviem, ale cyklus mi to vobec nenarusilo, skor by som povedala, ze konecne nie som taka bolava ci uz v PMS alebo prve dni MS, citim sa ovela lepsie, viac energie mam, ale je pravda, ze som po 1,5r opat zacala pravidelne cvicit, takze prislo jedno s druhym... za seba by som odporucala... je to vsak velmi individualne, za vyskusanie nic nedas 😉 inak rezim mozes mat aj 14/10, nie nutne 16/8 🙂

marylinmary
23. jún 2020

Vraj je to super, vela som o tom pocula a tiez chcem na to nabehnut. Skusim to dnes zacat. Lebo by som sa chcela citit lepsie, mat viacej energie.
@nairia nemala si zo zaciatku nejake take chvilky, ze si bola hladna?

adelakom12
23. jún 2020

ja to viac-menej dodrziavam... ale nie kvoli tomu, ze to je trend alebo tak, proste mito tak vyhovujem, vzdycky som bola skor "night eater" nez morning.. takze mi to tak vyhovuje.. a videla soms uer video z podcastu od Joe rogan, kde sa jeden doktor, ktory sa tomu dost venuje v amerike vyjadruje na tuto temu a vraj to IF pomaha telu pomalsie tarnut, plus este myslim,ze 30min denne HIITka alebo niecoho takeho a aj post raz za cas je velmi benefitny pre telo, den bez masa atd...

https://www.youtube.com/watch?v=75doh5hJVRI

ked tak, si čekni, velmi informativne, ale zase ber to s rezervou, samozrejme 🙂

hederamonstera
23. jún 2020

Je to super, ale prestala som kvoli tomu, ze ti to moze stopnut ovulaciu. Ak sa snazite o babo, tak skor keto styl ako IF
Ale uz sa neviem dockat, kedy sa k tomu znova vratim 🙂 spolu s keto je to ako extaza😄

zuzkavladko
23. jún 2020

Ja ficim na IF 16/8 takmer mesiac a citim sa fakt super. Mam ovela viac energie a necitim sa taka vyflusnuta ako kedysi. K tomu cvicim rano 6 dni v tyzdni po pol hodinke, tak aj centimetre idu dole.

nairia
23. jún 2020

@marylinmary praveze prekvapivo ani nie, ja som sa vzdy tak stravovala, ze navecer uz pomenej, tak to nebol taky skok... a mam to tak, ze 8-16 je to okno, kedy jem... potom okolo 5 cvicim hodinku-hodinku a pol a potom nie som vobec hladna, ale zase vela pijem... treba si zacat potom vyberat jedla, ktore zasytia a su nutricne vyvazene, potom ten hlad nie je taky ukrutny a hlavne neprichadzaju momenty, ze mas chut mlsat... chce to zo zaciatku trochu discipliny, ale telo si zvykne

majkaaa318
23. jún 2020

mne viac vyhovalo 1 až 2x do týždňa nejesť 24 hodín, vynechávala som raňajky a obed, zato večeru som si užila. Vždy cez pracovný deň, to sa v pohode dalo, celkom som si na to zvykla, nemusela som riešiť celý deň jedlo, stačilo iba piť. Na cyklus to vplyv nemalo, stále bol pravidelný. Bábo sa nám dlhšie nedarilo, ale mne práveže pôsty pomohli cítiť sa lepšie. Otehotnela som potom, ako som dala výpoveď v náročnej práci, presťahovali sme sa do svojeho a začala som v novej. Už mi to teraz chýba aspoň jeden očistný deň v týždni, zatiaľ kojím a telo si pýta jesť. Ale určite budem pokračovať neskôr, z dlhodobého hľadiska je to pre mňa najlepšie udržateľný štýl.