Praktická sestra - externé štúdium vo Zvolene

krasnyden49
11. apr 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, či je tu niekto kto chodí na zdravotnú školu vo zvolene na externé štúdium praktická sestra?
Zaujíma ma, aké dni je škola? Koľko je praxe? A vlastne všetko ako to prebieha.
Ďakujem.

brigib
12. apr 2020

@krasnyden49 Ahoj ja to študujem. Začínali sme ako stredné školy v septembri. 1x za týždeň máme vyučovanie. Od 7do 13:30 máme prax a potom do 17:15vyučovanie. Ja chodím do Rožňavy. Prax je veľmi zaujímavá,tam pochopíš najviac vecí a aj musíš absolvovať tuším 90-95% praxe.Takže,ak chýbame musíme nadrobiť orax napr. s dennými študentmi. Testy niekedy sú veľa, lebo sa veľa preberá a máme málo času,ale všetko sa dá. Zavísí od pedagóga ako vysvetlí a ináč talmer každý pedagóg pomáha. Teraz máme online, posielajú nám učivá, robíme seminárne práce aby sme mali známky a budú aj testy.

krasnyden49
autor
12. apr 2020

@brigib ďakujem pekne za info😉takže máte len jeden deň v týždni, to je fajn, keby to tak bolo aj vo zvolene 😉 viem, že niekde inde, neviem kde, majú dva dni v týždni, asi to majú všade inak. Ďakujem ešte raz.

rencika8
29. apr 2020

@brigib môžem sa opýtať z čoho si robila prijímačky? A koľko máš na škole predmetov?

esmet
11. máj 2020

@krasnyden49 ja sa hlásim tento rok na externé do BA a pýtala som sa na to vyučko (tiež mali doteraz 1x týždenne) a prekvapilo ma, že od septembra sa začína 2x do týždňa (doobeda prax, poobede škola).

evelyn246246
7. sep 2020

@brigib..a ako prebieha ta prax na jednotlivych oddeleniach ? trochu sa toho desim ako budem zvladat napriklad cievkovanie a podobne :D

allenka25
23. okt 2020

Ahoj ja študujem vo ZV druhý ročník - praktická sestra 🙂

krasnyden49
autor
27. okt 2020

@allenka25 Ahoj, a páči sa Ti tam? Ako často je vyučovanie a prax? dá sa to podľa Teba zvládnuť pri deťoch a robote? Veľmi ma to láka, len neviem, či sa potom viac neoplatí štúdium ošetrovateľstva, len to iba denné..no neviem..ďakujem za každé info🙂

allenka25
28. okt 2020

@krasnyden49 Ahoj tak štúdium prebieha jeden deň v týždni ktorý ti stanovia a prvé dve soboty každý mesiac. Prvý ročník ma vela predmetov a končíš ho aj súvislou odbornou praxou. Soboty si v škole a ten jeden deň v týždni si najskôr v nemocnici na praxi do 12:40 následne obed a do 18 tej si potom v škole na vyučovaní. Druhý ročník je tak isto až na tie soboty, to je čiste len prax. Treba si od robiť za oba ročníky okolo 90 hodín aj dištančnej praxe. Dá sa ísť aj na výšku, tam berú aj externé ale je dobre mat základy z tejto školy. Môžeš sa z nej aj zamestnať už ako sestra a výšku si dorobíš popri zamestnaní. Máš tam aj nejaké benefity 🙂

krasnyden49
autor
28. okt 2020

@allenka25 ďakujem za informácie.

ibabel
2. jan 2021

@allenka25 Ahoj Alenka 🙂 ty zároveň aj pracuješ v zdravotníctve počas štúdia ? A čo rozumieť pod pojmom dištančná prax? Znamená to, že je prax v škole a potom samostatne v nemocnici?

allenka25
2. jan 2021

@ibabel ahoj 🙂 nie ja som bola na materskej keď som začala študovať. Nemusíš pracovať v zdravotníctve. A dištančna znamená to, že si ju zariadis sama kde chceš, ale szszv ma zmluvu s nemocnicou vo Zvolene, tam ti to garantuju že si to môžeš odrobit. Iné nemocnice to nie vždy dovolia kvôli BOZP. Škola ti napíše oddelenia a počet hodin. Ty potom v čase kedy ti to vyhovuje chodíš do nemocnice odrobiť ten počet hodín. A k tomu máš povinnú prax v nemocnici vždy ten jeden deň v týždni kedy je vyučovanie.

matapuskarova1
15. aug 2021

@allenka25 mate spravu odpomna

nikinka19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz