Tuto tému som založila preto, lebo by som si chcela najsť kamošky mamičky, ktoré pracujú a niekedy majú pocit, že im vsetko prerasta cez hlavu
@perla200 @katkaseiner dievcence a to mate len jedno o to je to tazsie, ked ich bude viac. budete vykonnejsie, zabehnutejsie 😵 😵 😵 ja mam 4 a musim to zvladat a da sa to. casto s odretymi usami, ale ide. 😉 😉 drzim vam palce nech sa vam dari
@kacena4 pises ze mas 4 deti, ale v statuse sa ti ukazuje ze 8.... to ja mam niekedy problem aj na zachod pri jednej.... este max 1 dieta.... viac neverim ze by som stihala...
@perla200 Ja som začala pracovať, keď mal malý 2 roky. Prešiel rok a pol a ja ani neviem ako...Stále sa točím v jednom kole....vstávať do roboty - makať - rýchlo do obchodu - rýchlo domov - uvariť - upratať - hrať sa, ísť von - okúpať - večera - uspať - ožehliť - príprava na ďalší deň do roboty - manžel 😝 .... a samozrejme sem-tam bonus 😀 ako: choroba, prebdené noci atď. Snažím sa malému venovať, koľko sa len dá, ale niekedy už nevládzem.... niekedy mám pocit, že ťahám 24-hodinovku.... a stále čakám, čo bude zajtra, či sa niečo zmení....a stále to isté.... uff, aká som depresívna 🙄 .....na druhej strane mám zdravé dieťa, dobrého muža, nežijem v biede.....hoci žijem akosi "zrýchlene" 😉 A to mám len 1 dieťa!
@katkaseiner pri niektorych mam napisane profi pracujem v DD ako profesionalny rodic a tak mam doma dieticky z DD kym nejdu na adopciu ci pestrunstvo ci naspat k rodicom
@karolinocka ja pracujem z domu od 1r zivota najmladsej dcerky t.j. takmer uz 2 roky uff ale to leti, ale vsetko je o nastaveni sa na "rychlost" zivota co vlastne chceme od zivota ci nahananie sa a stres presne ako pises praca-deti-domacnost-muz..... 😝 (peniaze) alebo zvolnime (bude menej penazi) ale budeme pokojnensi, viac casu travit v rodine spolu, nebudeme vystrsovani vycerpani. je to len na nas ake priority si ucime
@kacena4 ono to nie je len o nastaveni🙂zalezi aku ma clovek narocnu pracu - napriklad na sustredenie, taktiez aj od narocnosti dietata....
@perla200 ja pracujem tiez od 7 mesiacov malej, dcerka je u maminy...a ano je to narocne, jeden velky kolobeh a uz v piatok odpadavam🙂))ale som spokojna a mmt sa strasne tesim na sviatky, ze budeme spolu🙂
@amouramour no vidis tak ja mam jednu z najnarocnejsich prac pracujem 24 hodin denne 365 dni v roku ak si nevezmem dovolenku a casto s problemovymi detickami a hovorim je to nastaveni sa. doma mam k tomu postihnute dieta + pracu + male dieta a ak som zle naladena tak som vyflusnuta ale ak mam nadhlad tak to ide lahko. je to mojom nastaveni. tot moja skusenost 😉 😉
@kacena4 to je poslanie🙂ale neviem si uprimne predstavit napr. robit nieco co chce total sustredenie, ma to byt do hodiny a mat doma dieta...to sa prosto ozaj neda, nie vzdy je to len o nastaveni🙂
@kacena4 Pravda je taká, že nežijeme v biede, ale keby nám vypadol 1 príjem, už by sme to pocítili...Doba je zlá a účty a hypotéka človeka nepustia.....a nedopustila by som, aby môjmu drobcovi niečo chýbalo....to sa radšej zoderiem 😀 Hoci je pravda, že sa dá zvoľniť....veď večer sa dá kuknúť telka, aj keď je prach na poličke či piškóty na koberci 😝 Ale pred tebou klobúk dole... toľko detičiek 😀 to chce riadnu trpezlivosť a kopu energie
Ahojte, aj ja pracujem, ano, je to narocne, dochadzam do prace 1 hodinu 20 min, vstavam 4:40, ale len 3x do tyzdna, vecer samozrejme dalsia sichta, ale pomaha manzel - uz mam taky system, ze chvala Bohu vsetko stiham vacsinou, ale co ma viac trapilo, ked som zacala, boli reakcie okolia, mamiciek - pozerali na mna, akoby som z hrusky spadla, oni nevideli dovod ist do prace, ja ano;), ja som stastna, ked pracujem, mam z toho dobry pocit, ale vela ludi sa stavia k praci negativne a nechce tam chodit. Dost ma trapilo aj to, ak si niekto myslel, ake to je lahke - no je to riadny zahul, rodina, praca, dochadzanie, riesenie problemov...
@karolinocka sak to o tom "zodrani" som myslela, ale nase deti nechcu zodranych rodicov a drahe hracky ale chcu nas a toto by sme si mali uvedomit co je pre dieta viac pocitac, mobil, hovoriace auticko... alebo usmiata a hrajuca sa s nim matka ci otec. ale nechcem tu niekoho obvinovat, pisem to len na zamyslenie pre nas matky co vlastne chceme dat do zivota nasim detom a pozor na to vychovavat dieta je omnoho narocnejsie ako hodinu sa sustredit za pc ked sef nieco potrebuje lebo o hodinu mozes vypnut ale pri dietati nevypnes to je tu stale a ako ho vychovame take bude tak sa k nam v dospelosti zachova (napr. pichne nas do domova ci nas dochova v pokoji a laske doma???!!!) 😉 sorry za moralizovanie
@kacena4 Ale niekedy sa aj pri najlepšej výchove stáva, že z dieťaťa nevyrastie to, čo by sme chceli. Nikto ti nezaručí, že ti všetku tvoju starostlivosť raz oplatia...a ani to od nich nemôžeš na silu žiadať.... a deti sú nevyspytateľné....doma mám len 1, ale v robote ďaších 100 - sú to také malé "vysávače energie" a len máloktoré z nich mi trošku tej energie vráti...o tom, aké vedia byť detí zlé by som vedela rozprávať....nikto nevieme, čo nás čaká 😉 Každá robíme najlepšie, ako vieme.
jej som rada ze nie som sama co ma pocit ze si nestiha ani ucesat vlasy. ja som zacala pracovat ked mal maly 8 mesiacov na ciastocny uvazok a od jeho 1 roku na plny, vstavam o 05:10 aby som mohla koncit v robote o 15:20 a tak sa cele poobedie venujem malemu, chvala bohu mam super sefku ktorej to je jedno kedy chodim a odchadzam pokial mam robotu spravenu a tiez mozem 1x robit z domu, ale stava sa mi ze ked ide maly spat, ja zapinam pocitac a dalej pracujem. Chvala bohu mam super manzela ktory to s malym naozaj vie a urobi vsetko co treba. Ale priznam sa som unavena a niekedy ani neviem aky je den 😀
ja mam 21 mesacneho syna a pred tyzdnom som nastupila do prace...budem sice pracovat na 12 hodinove smeny, ale teraz mam kazdy den celodennu smenu, do prace cestujem 45 km, vstavam o stvtrej...je to dost, ale dufam ze to budem zvladat. tieto prve dni musi s malym viac pomahat manzel, lebo ja vecer pridem a som schopna akurta tak mu urobit mlieko a lahnut si s malym spat 🙂 tiez na mna vsetci pozeraju ze co tak skoro...no ale ludia nevidia do nasej penazenky, mame uver, a aby sme si mohli cosi dovolit, tie peniaze potrebujeme. druha vec, ze v predchadzajucej praci som skoncila pocas materskej, nemam narok na dalsiu matersku, takze si chcem odpracovat aby som mohla mat druhe dieta...
ahojte babenky, ja sa pridavam. som slobodna mamicka a som straasne stastna, ze maleho mam. Planovala som, ze zostanem s nim doma tri roky, ze to nejako budeme zvladat, ved jeho otec na neho plati, ale mam hypoteku + stavebne sporenie a zijeme v Blave, kde je vsetko drahsie ☹( Nastupila som do prace, ked mal 9mesiacov, do roka som ho este kojila. Ked nie som doma, stara sa o neho moja mama, no ja si to stale vycitam, mam z toho velmi neprijemny pocit, v podstate ziarlim na mamu, ze je s nim vacsinu dna, hra sa s nim a tak...z roboty sa ponahlam domov, aby som ho zobrala von, pohrala sa s nim a nakrmila ho. uvedomujem si, ze mam stastie ze mama je taka ochotna, niekedy cez den aj uprace..inak upratovanie moc neriesim, mozno v sobotu, nedelu, ked maly zaspi. cez tyzden, som unavena jak pes, zaspim s malym, ked ho uspavam. podla mna je najdolezitejsie, aby bola mama v pohode (dusevnej) a ja sa o to snazim. potom nie je najdolezitejsie kolko casu stravi s malym, ale ako kvalitne.
@emilyz jak keby som videla moj zivot :D ked prestanem kojit, tiez budem 3 dni dochadzat a tiez to mam vlakom 1 hodinu 20 :D
Tak isto maminy z okolia ze naco sa tak ponahlam naspat.... Aj preto aby som nevypadla z prac. kolobehu, ale samozrejme aj kvoli peniazkom. Zit sa cisto z lasky neda 😎
Podla mna je urcite ine odchadzat od 9-mesacneho dietata a od dvojrocneho, je to rozdiel a nie je to lahke, ale predsa to dvojrocne napriklad je uz ovela samostatnejsie a viac potrebuje nejaku zmenu. Co sa tyka toho vrazania casu do dietata - podla mna vacsina matiek nejde kvoli nejakym hrackam a podobnym vymozenostiam do prace, ale preto, lebo doba je nastavena tak, ze ludia maju uvery, hypoteky, a niektori nechcu nechat svojim detom do zivota len same dlhy a pozicky, ale snazia sa to co najskor splatit - nie je to lahke...A tiez si nemyslim, ze matky, ktore su stale so svojim dietatom, su lepsie - minule som stretla jednu, a jej dieta uz vie hrat hry na mobile a ma 3roky, ale nechce ju dat do skolky - no moje dieta do skolky chodi a nema 3, ale nevie hrat na mobile, namiesto toho sa naucilo v skolke kreslit a malovat...tak co je lepsie?
Pri prvej som zacala rozbiehat biznis, ked mala 1,5r, ale naplno od 2r v praci, dnes ma 5,5, druha ma 1,5 a takmer som ani neprestala... Niekedy je to velmi tazke, som uz zufala, ale potom pomoze manzel, rodina, deti sa krasne zahraju a vsetko je OK. Mam vsetko naplanovane, zorganizovane, ale ak mi to niekto alebo nieco narusi, uz je problem :( Alebo manzel bol cely vikend v BA - som z PO, sama s detmi, mladsia ma kiahne, nikam sme nemohli ist, no... uz aj na mna vela! Esteze existuju jaslicky a skolka 🙂
no dievčatá a to som si myslela že som sama....ja vstávam o 4,20 domov chodím o 17,30....tiež som ako na špagatiku.....niekedy sa cítim akoby som len bola a nie žila...samozrejme výčitky voči malej boli hrozné ked som ako od 20 mesačnej od nej odchádzala....pol roka som plakala každé rano...ale nedalo sa to zvládať, z relatívne dobreho platu padnut na 200 eur.....ano stretla som sa s tým že som krkavčia mama....a to ma bolelo este viac ako moje výčitky..... ale mala to zvládla super, teraz chodí do skolky už.... je to fajn, chápe že každý mame svoje povinnosti, aj ona aj tatinko aj maminka....ale zase som za to, aby deti mali stastné detstvo, ano najlepsie je ked nemusia mat drahé hračky ale usmiatych rodičov ktorí sa im venuju....ale nie je to krajsie, ked majú aj drahé hračky aj výlety a usmiatych rodičov,ktorí saimvenujú? ja sa venujem stale ako som doma ....nikde nechodím len do roboty, ked som doma tak som len s nou....kreslíme,malujeme, chodíme po výletoch....
matozazzo my sme teraz boli chori a boli sme zavreti takmer 2 tyzdne, vacsinu casu som nevystrcila ani nos z domu, lebo mi nema kto postrazit dieta, kedze tu nikoho nemame, muz pride az vecer z prace - ale aj tak sa to dalo zvladnut 😉 snazim sa to prijat tak, ako to je a tesila som sa, ze idem opat do prace🙂)) pre mna je praca dar a nie trest a vdaka Bohu, ze ju mame, lebo ked je niekto nezamestnany, tak to je dost velka tragedia...
ahojte, ja som nastupila spat do prace ked mala nasa mala 2 mesiace, odvtedy sme v jednom kole, obaja do prace, malinka k aupairke, vecer domov, kuat, napapat a spinkat ... a rano cely kolotoc odznova...ako tak si cez vikend oddychneme ked sa venujeme nasim kockam... starsia ma 10 rokov, a ta malinka bude mat rok o 2 tyzdne... padam do postele zarovno s nimi, lebo rano vstavam o5hod, a na pol siedmu ju nosim na druhy koniec mesta k aupairke... no doma cez tyzden absolutne nestiham, manzel robi tak isto od rano do vecera... pomaha nam svokra, ktora si malinku berie k sebe... velmi nam to pomoze... hoci je malinka u babky niekedy aj mesiac, lebo mne sa nakopi praca,co viem doredu ze toho bude dost... tak niesom sama, a ako citam nemusim mat vycitky, ze som musela ist do prace tak skoro ..
no dievčatá....ako sa pripravujete na sviatky? zhon stres a panika? 😵
@amouramour
@mimikas dievčatá chcem sa opýtať ako zvládajú vaše dietky, že chodíte do práce?Moja najmladšia má 9 mesiacov a v lete sa chystám do roboty. Vtedy bude mať 13 mesiacov. Ja budem pracovať na 12 hodinové smeny v nemocnici. Malá bude s mojou mamou. Nemôžem si dovoliť byť doma dlhšie aj sa tešim do roboty ale som nervózna z toho ako to zvládne malá.
@andrik78 uplne v pohodke rano sa usmieva ked ide k babicke a poobede ked nas vidi🙂a vobec neplakava, takze klop klop neviem vynachvalit a sama som prekvapena🙂
@andrik78 deti to zvladaju lepsie ako my, ja som aj plakala ked som ho davala prvy krat do jasiel ale maly to bral uplne normalne, musis malu ale ucit postupne na to ze bude bez teba, my sme zacali 2 hodinami denne a postupne sme to predlzovali, trvalo nam asi 2 tyzdne kym som maleho nechala cely den sameho bezo mna. Skor sa priprav na to ze sa moze stat ze ked budes s malou doma tak bude na tebe lipnut a nepohne sa od teba ani na krok a moze sa stat ze zacne aj spat s tebou. Deti vacsinou to odlucenie zvladaju v pohode a aj sa im to zda normalne a zvyknu si na to a beru to ako samozrejmost ale ked su s rodicny maju potrebu si ich uzit naplno a vyuzit to. Ale to zase nevadi. Ja som nezbadala ziadne rozdiely v tom ako su deti naviazane na matku a ako sa spravaju medzi mojim malym a detmi ktorych mami su s nimi doma stale. Skor sa priprav na nekonecne otazky okolia ze preco si isla tak skoro do prace a ze preco nie si doma 🙄
@amouramour manžel vstáva o štvrtej ráno a keď ja budem mať dennú tak budem odchádzať pred piatou. Dúfam, že malá nebude vstávať s nami. Ešte kojím takže ju budem musieť pomaly odstaviť.Našťastie mama býva s nami ale aj tak som z toho nervózna už teraz. Asi sa treba zabehnúť a zvládneme to
@perla200 Vitaj v klube 🙂 keby som sa mohla rozbehnut na 4 smery naraz, tak to urobim... Mam takmer 7mesacnu malinku princeznicku a skoro pred mesiacom som zacala pracovat.... zatial z domu, ale ako to bude v buducnosti... uvidime.... obcas nemam cas sa cely den ani ocesat, ale rada by som stihala vseeeeeetko minimalne ako pred babom 😀 😀 😀 😀